Gyurcsány megmutatta ki a főnök

A jelenlegi hatalom feslett, az ellenzék pedig kész a kormányzásra - hangoztatta évértékelő beszédében Gyurcsány Ferenc - írta meg a Magyar Nemzet. 

2022. február 11. 18:53

A DK elnöke szinte csak érintőlegesen beszélt a baloldal közös miniszterelnök-jelöltjéről, Márki-Zay Péterről, azt viszont egyértelművé tette, hogy vitathatatlanul pártja a legerősebb az ellenzéki oldalon. A Fidesz bocsánatkérésre szólította fel Gyurcsány a kormányzása alatt történtekért.

Önmagához képest fékezett habzású évértékelőt tartott Gyurcsány Ferenc, persze erős mondatok, minősítések így is elhagyták a bukott miniszterelnök száját. "Elfáradt és feslett a jelenlegi hatalom" - jelentette ki. A DK elnöke szerint a jelenlegi vezetés politikai, erkölcsi és kulturális értelemben is feslett, és soha senki annyi „köztörvényes disznóságot” nem követett el, mint a kormánypárt frakciójának tagjai. "Azt a hatalmat tekintem feslettnek, amelyik nem képes saját szabályai és elvei szerint sem élni" - hangoztatta Gyurcsány, aki szerint a kormány nem keresztény. Mint fejtegette, „a keresztény lehajol, nem ágaskodik, a keresztény megbocsájt, nem büntet, a keresztény szeret és nem gyűlöl”. 

"Itt pogány barbárokkal állunk szemben, akik a kereszténység szent ügyébe próbálják burkolni magukat" - jelentette ki. 

A DK elnöke a baloldali összefogást "hazafias koalíciónak nevezte" céljáról pedig úgy fogalmazott, hogy "abban nagyon biztos, hogy élni kell hagyni az embereket, élni és élni hagyni”. "Teljesen nyilvánvaló, hogy ezt az ellenzéket ma arra teremtette a sors, hogy kihívást intézzen Orbán rendszerével szemben. Ez a mi küldetésünk" - fogalmazott a bukott miniszterelnök. A baloldal esetleges győzelme után szerinte egy koalíciós kormány lesz, amelyben lesznek viták, de ezt jónak tartja, mivel "a demokrácia az egy vitatkozós rendszer". 

fotó: Magyar Nemzet

Gyurcsány Ferenc kijelentette: az ellenzék kész a kormányzásra.

Gyurcsány ezután rögtön saját pártja státuszáról beszélt kijelentve, hogy a DK vitathatatlanul a legerősebb és a legnagyobb támogatottsággal bíró szerveződés az ellenzéki oldalon. Mint fogalmazott, "erre büszkék vagyunk, de ez a büszkeség nem lehet bántó".

"És az is nagyon világos, hogy egy nagyobb pártnak nagyobb felelőssége van. Nagyobb felelősség abban, hogy ez a kormányzás működjön, nagyon világos felelőssége van abban, hogy olyan programmal álljunk elő, amely program ezt a hazát felemeli, mi ezt a felelősséget gyakoroljuk" - tette egyértelművé a DK baloldalon betöltött szerepét Gyurcsány Ferenc, aki végül arról beszélt, hogy a választás még egyáltalán nem dőlt el, sőt. "Valamikor az idő múlik, valamikor az idő lejár. Nekik lejárt az idejük, nekünk meg eljött az időnk" - fogalmazott.

Beszéde után Kocsis Máté bocsánatkérésre szólította fel Gyurcsány Ferencet. A Fidesz frakcióvezetője videóüzenetében hangsúlyozta: a DK elnöke "az évértékelőiben rendszeresen elmulaszt néhány dolgot", pedig bocsánatot kellene kérnie a 13. havi nyugdíj és a 13. havi közalkalmazotti bérek elvételéért, a fiataloknak, a családoknak nyújtott otthonteremtési támogatások elvonásáért.

"Kérjen bocsánatot a munkaadóktól, a vállalkozóktól a folyamatos adóemelésekért, kérjen bocsánatot a munkavállalóktól a rekordnagyságú munkanélküliségért, kérjen bocsánatot a kórházak bezárásáért és az önkormányzatok eladósításáért, és kérjen bocsánatot a hazugságaiért is, ne csak a 2006-os őszödiért, hanem az összesért, amit azóta is tett" - tette hozzá Kocsis Máté.

Előkerült, szemeteszsákban találták meg M. Beáta holttestét
A magyar nő holttestére egy elhagyatott benzinkúton találtak rá.
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Újabb csapadék érkezik
időjárás-jelentés, 2022. május 26., csütörtök
Összeszorul a szív: Ezt tette Berki Krisztián urnája mellé kislánya
Berki Krisztián egyik barátja beszédében ígéretet tett, azt mondta: vigyázni fog a celeb gyerekeire.
Először szólal meg a tragédia óta
Több mint négy hónapja temették el Babicsek Bernátot, mégsem tud békében gyászolni a családja. A színész 41 évesen f...
Elfajult a családi vita, megkéselte anyja védelmére siető öccsét
A testvért súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyészség a bírósági ítélet helybenhagyását indítványozta.
Tönkrement Kautzky Armand házassága
22 év után tönkrement Kautzky Armand házassága. Először csak a szomszédok pletykáltak arról, hogy szétköltözött a hí...