Elfajult a vita, kést rántott a kecskeméti bámészkodó

A kecskeméti késelő összesen három személyre csapott le pengéjével. A férfi ellen most emelt vádat az ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2021. július 17-én este Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában sétált, amikor szóváltásba került egy ismeretlen férfival, aki szóvá tette, hogy miért nézi őt a vádlott olyan feltűnően. Az ismeretlen egy átjáróhoz hívta a férfit, hogy a nézeteltérésüket tisztázzák.

A vádlott elindult az átjáró felé, a sértett pedig követni kezdte. Ekkor a férfi hirtelen visszafordult és a zsebkésével egy kaszáló mozdulatot tett az ismeretlen mellkasa felé. A sértett hátralépett, a hasát és a mellkasát behúzta, így a férfi kése a felsőruházatát átvágva karcolta a testét.

Az agresszor a késsel ismét a sértett felé csapott, ami a jobb karját felületesen eltalálta. Ezután a vádlott távozott a helyszínről. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de életveszélyes sérülése is kialakulhatott volna.

Fotó: police.hu

Augusztus 1-jén a férfi ismét a Petőfi Sándor utcában sétált, amikor összetalálkozott az egyik ismerősével. A vádlott neheztelt a férfira, mert úgy érezte, hogy flegmán, nagyképűen viselkedik vele. A férfi az ismerőst egy átjáróhoz hívta és közölte vele, hogy „vegyen vissza az arcából”, amire a sértett azt válaszolta, hogy nem ér rá.

A vádlott ököllel arcon ütötte ismerősét, majd előkapott egy másik zsebkést. Ekkor ért oda hozzájuk a sértett édesapja, aki megpróbálta a fiát és támadóját ellökni egymástól. Mielőtt ez sikerült volna, a támadó a késsel hasba szúrta a sértettet. A sértett apja a fia védelmében hanyatt lökte a férfit, majd a sértett megpróbálta elvenni tőle a kést, de megbotlott és a vádlott mellé esett. Ekkor a férfi a késsel nyakon, majd vállon szúrta az ismerősét.

Fotó: police.hu

A sértett apja megpróbálta elvenni a férfitól a kést, dulakodni kezdtek, de a kés megvágta az apa ujját. Ezután a vádlott elszaladt a helyszínről. A sértett a nyakán, vállán és a hasán szenvedett sérüléseket, amelyek közül a mély nyaksérülés közvetlenül életveszélyes volt, de a hasat érő szúrásnak is lehetett volna életveszélyes következménye.

Az apa a hüvelykujján könnyebb sérülést szenvedett, de maradandó idegsérülés is kialakulhatott volna. A férfit a rendőrök még augusztus 1-jén elfogták, majd letartóztatásba került. Jelenleg egy másik ügyben jogerősen kiszabott börtönbüntetését tölti.

A büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, ugyanezen bűncselekmény kísérletével, valamint maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

2022. április 12. 09:13
Lepereghetett egy autós előtt élete filmje, egy pillanatra a madarak közé emelkedett - Videó
Brutális felvétel készült.
Félmeztelen holttestekre bukkantak a hatóságok, már azt is tudni, hogy kik lehetnek
A halál pontos okát hivatalosan azóta sem közölték.
Elszabadult a pokol egy menekültközpontban, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb migránstragédiájaként tartják számon a történteket
Rengeteg halálos áldozata és 30 sérültje van az incidensnek.
Egy kézdivásárhelyi tinit odaadtak egy láda sörért az ördögnek, saját apja bűntudat nélkül a pokolba küldte
A napokban hoztak ítéletet az ügyben.
Vérre menő harc tört ki nyugdíjasok között a Lidlben, videón, ahogy egymást lökdösve izmoznak
Az akciós termékért taposták el egymást.
Hatalmas változás a Sztárban Sztár elődöntőjében, váratlan bejelentést tett egy zsűritag
A péntek reggeli Mokka vendége a Sztárban Sztár egyik zsűrije, Papp Szabi volt, aki megtisztelő feladatot kapott a T...
Tények este teljes adás, 2023. március 30., csütörtök
ZUHANÁS - Meghalt egy nő, az élettársa kilökhette a tizedik emeletről Győrben. Úgy tudjuk, veszekedtek a tragédia el...
Tények Plusz adás, 2023. március 30., csütörtök
RENDŐRÖKET AKART ÖLNI - Ha nem lőnek rá, akkor az eddiginél is nagyobb tragédia történhetett volna. Három egyenruhás...
Tények röviden, 2023. március 30., csütörtök
Tények röviden adás
Magyar Muaythai Szakszövetség: Történelmet írtak a magyarok Törökországban
Kiváló eredményekkel tért haza a magyar muaythai válogatott.
Ismét elmaradt a nemzeti egység
Újabb nyugati országot előztünk meg az egyik legfontosabb európai listán
Tovább foltozzák a Fogarasi úti felüljárót
Orbán Viktor a Vatikánba utazott
Magyar fejlesztésű szupravezető mágnest teszteltek a kutatók