Elfajult a vita, kést rántott a kecskeméti bámészkodó

A kecskeméti késelő összesen három személyre csapott le pengéjével. A férfi ellen most emelt vádat az ügyészség.

2022. április 12. 11:13

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vádirata szerint a férfi 2021. július 17-én este Kecskeméten, a Petőfi Sándor utcában sétált, amikor szóváltásba került egy ismeretlen férfival, aki szóvá tette, hogy miért nézi őt a vádlott olyan feltűnően. Az ismeretlen egy átjáróhoz hívta a férfit, hogy a nézeteltérésüket tisztázzák.

A vádlott elindult az átjáró felé, a sértett pedig követni kezdte. Ekkor a férfi hirtelen visszafordult és a zsebkésével egy kaszáló mozdulatot tett az ismeretlen mellkasa felé. A sértett hátralépett, a hasát és a mellkasát behúzta, így a férfi kése a felsőruházatát átvágva karcolta a testét.

Az agresszor a késsel ismét a sértett felé csapott, ami a jobb karját felületesen eltalálta. Ezután a vádlott távozott a helyszínről. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de életveszélyes sérülése is kialakulhatott volna.

Fotó: police.hu

Augusztus 1-jén a férfi ismét a Petőfi Sándor utcában sétált, amikor összetalálkozott az egyik ismerősével. A vádlott neheztelt a férfira, mert úgy érezte, hogy flegmán, nagyképűen viselkedik vele. A férfi az ismerőst egy átjáróhoz hívta és közölte vele, hogy „vegyen vissza az arcából”, amire a sértett azt válaszolta, hogy nem ér rá.

A vádlott ököllel arcon ütötte ismerősét, majd előkapott egy másik zsebkést. Ekkor ért oda hozzájuk a sértett édesapja, aki megpróbálta a fiát és támadóját ellökni egymástól. Mielőtt ez sikerült volna, a támadó a késsel hasba szúrta a sértettet. A sértett apja a fia védelmében hanyatt lökte a férfit, majd a sértett megpróbálta elvenni tőle a kést, de megbotlott és a vádlott mellé esett. Ekkor a férfi a késsel nyakon, majd vállon szúrta az ismerősét.

Fotó: police.hu

A sértett apja megpróbálta elvenni a férfitól a kést, dulakodni kezdtek, de a kés megvágta az apa ujját. Ezután a vádlott elszaladt a helyszínről. A sértett a nyakán, vállán és a hasán szenvedett sérüléseket, amelyek közül a mély nyaksérülés közvetlenül életveszélyes volt, de a hasat érő szúrásnak is lehetett volna életveszélyes következménye.

Az apa a hüvelykujján könnyebb sérülést szenvedett, de maradandó idegsérülés is kialakulhatott volna. A férfit a rendőrök még augusztus 1-jén elfogták, majd letartóztatásba került. Jelenleg egy másik ügyben jogerősen kiszabott börtönbüntetését tölti.

A büntetett előéletű, többszörös visszaeső vádlottat a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, ugyanezen bűncselekmény kísérletével, valamint maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Zacskóba tett kisfiú holttestére bukkantak a Dunában
Egy kenus fedezte fel az emberi maradványokat.
Megrázó fotók érkeztek a halálos baleset helyszínéről
Ketten is meghaltak abban a balesetben, ami a 3-as úton történt kedden Szikszónál.
Halálra éheztették és kínozták 8 éves kislányukat
A szülők folyamatosan szörnyű dolgokat műveltek iker gyerekeikkel, akik közül az egyik meg is halt.
Agresszív barátjával együtt tűnt el Molnár Beáta, tragédia történhetett
A rendőrség nagy erőkkel keresi a 30 éves Beátát, aki korábban a bántalmazás miatt elítélt barátjával együtt tűnt el...
Szijjártó: Magyarország a béke pártján áll
Magyarország a béke pártján áll, és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy elősegítse annak létrejöttét Ukrajnába...
Sokkolta a családot az anyuka halála
A gyász immáron egy éve tart. Delhusa Gjon szeretett és fiatal menye tavaly halt meg, ezzel egy pótolhatatlan űrt ha...
Örökölhetjük a traumákat
Sajgó végtagok, indokolatlan remegés, félelem és furcsa 'látomások'. Ha ilyen tüneteket tapasztal és magyarázatot ne...
Magyarul énekeltek a világsztárok
Megszállták Budapestet a világsztárok. Rednex, Mister President, Ice MC... Olyan előadók érkeztek hozzánk, akiknek a...
111 hónapja töretlenül nőnek a reálkeresetek
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatsora a keresetek változatlanul lendületes növekedését jelzi a háború...
Rájuk nyitottak, sokkot kaptak
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit. ...