
Meglepő sz*xkérdések taroltak a neten 2025-ben
Úgy látszik, hogy van megoldás korunk rettegett betegségei ellen. A szellemi leépüléssel is járó demencia, az Alzheimer-kór vagy Parkinson-kór igenis kivédhető megfelelő táplálkozással.
A Cambridge-i Egyetem professzorai Barbara J. Sahakian és Christelle Langley arra a felfedezésre jutottak, hogy egyes gabonatípusok potenciálisan növelhetik az agy szürkeállományának a mennyiségét. Minél több van belőle, annál jobbak a kognitív funkciók - írta meg a New York Post.

Fotó: Shutterstock
A kutatások szerint a müzli, a korpa, a búza és zab esetében mutatható ki ez a pozitív hatás rendszeres fogyasztás esetén. A rostban, B és E vitaminban gazdag teljes kiörlésű gabonák pedig tovább csökkentik a szellemi hanyatlás kockázatát. Például a magvakkal és diófélékkel kevert müzli megfelelő fehérjeforrást is biztosít a szervezet számára, ami még az izomzatot és a csontokat is erősíti.
Sahakian azonban arra figyelmezet, ha lehet a müzlit hozzáadott cukor nélkül fogyasszuk, lehetőleg áfonyával félzsíros tejjel, esetleg zsírmentes joghurttal.

Meglepő sz*xkérdések taroltak a neten 2025-ben

Könnyeket csalt a férje szemébe Katona Szandra

Kiderült, mi lett Fejes Tamás jótékonysági licitjével

A vasárnapi döntőben jön az év televíziós bejelentése

Freddie elmesélte, új ünnepi hagyományai vannak

Jótékonysági akciót indított Bedros J. Róbert

Kiderült, mikor búcsúztatják Kálloy Molnár Pétert

Elhunyt Kiss Gábor - Megrendítő veszteség érte a villányi borvidéket

Rendkívüli műsorváltozás a TV 2-n, így tiszteleg a csatorna

Mit üzen ezzel a sejtelmes képpel Mikes Anna? - Egyre nagyobb a találgatás

Soha nem látott aukciós rekord született Magyarországon

Karácsonyi klippel debütált a Tények műsorvezetője, Szentpéteri Eszter