
Megható pillanatok az Újratervezésben
Úgy látszik, hogy van megoldás korunk rettegett betegségei ellen. A szellemi leépüléssel is járó demencia, az Alzheimer-kór vagy Parkinson-kór igenis kivédhető megfelelő táplálkozással.
A Cambridge-i Egyetem professzorai Barbara J. Sahakian és Christelle Langley arra a felfedezésre jutottak, hogy egyes gabonatípusok potenciálisan növelhetik az agy szürkeállományának a mennyiségét. Minél több van belőle, annál jobbak a kognitív funkciók - írta meg a New York Post.

Fotó: Shutterstock
A kutatások szerint a müzli, a korpa, a búza és zab esetében mutatható ki ez a pozitív hatás rendszeres fogyasztás esetén. A rostban, B és E vitaminban gazdag teljes kiörlésű gabonák pedig tovább csökkentik a szellemi hanyatlás kockázatát. Például a magvakkal és diófélékkel kevert müzli megfelelő fehérjeforrást is biztosít a szervezet számára, ami még az izomzatot és a csontokat is erősíti.
Sahakian azonban arra figyelmezet, ha lehet a müzlit hozzáadott cukor nélkül fogyasszuk, lehetőleg áfonyával félzsíros tejjel, esetleg zsírmentes joghurttal.

Megható pillanatok az Újratervezésben

Kasza Tibi: a forgatás egy bábeli zűrzavarra emlékeztetett

Újratervezés karácsonyi különkiadás: Új otthon, új remények a bácsalmási tragédia után

Kedvenc magyar éttermében járt Leslie Mandoki, Andy Vajnáról is megemlékezett

Kéményből jött a segélykiáltás: A pomázi tűzoltók ledöbbentek, ki rekedt odabent

Őrült pillanat lett a világ legviccesebb természetfotója

Hétvégi meteorözön: Minden eddiginél fényesebb égi show-t ígérnek a Geminidák

Megkezdődött az Adni Öröm! adománygyűjtő akció

Féltávnál a MikulásGyár

Az 1% Klub - Jakupcsek Gabriella és Szulák Andrea mélyvízben

Rátalált önmagára Kanadában Lakatos Yvette, de valami mégis hiányzik az életéből

Stana Alexandra karácsonya más lesz, mint eddig