Az első félév minden hónapjában a TV2-t választotta a legtöbb néző

A TV2 Csoport főcsatorna- és csoportszinten is sikeres félévet zárt, júniusban is megőrizve ezzel piacvezető pozícióját. Nem csupán féléves átlagban, hanem az első félév minden hónapjában a TV2 csatornát választotta a legtöbb néző teljes napon, mindhárom kiemelt korcsoportban (A18-59, A18-49, A4+).

2022. július 04. 14:51

2022 első felében több sikerműsor is visszatért a TV2 képernyőjére, hétvégén pedig új heti sorozat debütált a csatornán. Az előző évekhez hasonlóan a csatorna januárban az Exatlonnal nyitott, és az áprilisban véget érő All Star évad átlagosan mindhárom kiemelt korcsoportban idősávja legnézettebb műsora lett.

Tavasszal újra forgott a Szerencsekerék is, melynek második évada hétről hétre egyre magasabb nézői részesedést tudott elérni a 18-59 éves nézők körében, és így átlagosan a korcsoport 12,5 százaléka nézte a vetélkedő egy-egy részét.

Hasonlóan jól teljesített a május elején 4. évadával visszatérő Drágám, add az életed!, melynek egy-egy epizódját a 18-59 éves nézők 12,4 százaléka látta, a teljes lakosság körében pedig – a Szerencsekerékhez hasonlóan – idősávja legnézettebb műsora lett. Az év első felében újra ismert sztárok bújhattak más előadók bőrébe a Sztárban sztár színpadán, és a 8. évad átlagosan, mindhárom kiemelt korcsoportban jelentős fölénnyel nyerte idősávját.

A tavaszi hétvégék sikere elsősorban a csatorna vadonatúj, saját gyártású heti sorozatának, a Pepének köszönhető. A dunaszéphelyi pecsenyéző szereplőinek életét nyomon követő vígjátéksorozat szintén jelentős fölénnyel lett idősávja legnézettebb műsora mindhárom kiemelt korcsoportban.

A fotó illusztráció

A reggelente futó Mokka és Mokkacino mind féléves átlagban, mind az egyes hónapok tekintetében az idősávjuk legnézettebb műsorai voltak mindhárom kiemelt korcsoportban. A főműsoridős Tények júniusban nem csak a 18-49 éves nézők körében nyerte az idősávját, hanem továbbra is idősávja legnézettebb műsora a teljes lakosság körében is, ami azt jelenti, hogy átlagosan több, mint félmillióan nézték egy-egy adását, amihez 22,0 százalékos átlagos közönségarány párosult (célcsoport: A4+).

Ennek is köszönhetően, az év első nyári hónapjában, júniusban a TV2 a 18-59 évesek körében 8,1 százalékos közönségaránnyal, a 18-49 évesek körében pedig 8,0 százalékos közönségaránnyal lett a legnézettebb csatorna, amivel az RTL Klubot azonos sorrendben 0,9 százalék ponttal és 0,8 százalékponttal múlta felül teljes napon.

A TV2 Kábelportfólió zászlóshajója, a Mozi+ 2022 első félévében átlagosan nemcsak teljes napon őrizte meg vezető pozícióját, hanem már főműsoridőben is az első helyet birtokolja a kábelcsatornák versenyében, mind a 18-59 éves, mind a 18-49 éves nézők körében.

A TV2 Csoport az év eddigi hónapjaihoz hasonlóan júniusban szintén sikeresen megőrizte piacvezető pozícióját teljes napon, mindhárom kiemelt korcsoportban, ami a 18-59 évesek körében 22,4 százalékos, a fiatalabb, 18-49 éves korcsoport esetében pedig 21,4 százalékos nézői részesedést jelent (RTL Magyarország mindkét korcsoportban egyaránt 17,9 százalék).

Mentálisan beteg lehet az eltűnt anyuka
Egyre több a megválaszolatlan kérdés az eltűnt kétgyerekes anyuka körül. A 49 éves inárcsi asszonyt másfél hete kere...
Gyerekek melóban
Fakanalat és seprűt ragadtak a sztármamik csemetéi. Szigorúan befogják a kicsiket a házimunkába. Konkoly Ági például...
Dua Lipát várják a legjobban a Szigeten
A kaputól a pultokig, a pultoktól pedig a kempingig kísértük a Sziget Fesztivál első napjának látogatóit, megnéztük ...
Száz kilókat nyom fekve a világbajnok nő
Férfiakat megszégyenítő módon edzenek, több mint száz kilót is képesek kinyomni azok a sportolónők, akik a Fekvenyom...
Egy szépségkirálynő élete a szülés után
Mérföldkőhöz érkezett a gyönyörű szépségkirálynő élete, anyuka lett Kocsis Korinna. A fiatal sztármami Facebook csop...
Ízekre szedték Berki Mazsit, Orosz Barbara a védelmére kelt
A műsorvezető élő adásban állt ki a gyászoló anyuka mellett.
Tények délben teljes adás, 2022. augusztus 11., csütörtök
BRUTÁLIS - 16-an sérültek meg egy buszbalesetben Budapesten. Egy szabálytalan sofőr hajtott a villamospótló elé, és ...
Tények reggel teljes adás, 2022. augusztus 11., csütörtök
BRUTÁLIS - 16-an sérültek meg egy brutális buszbalesetben Budapesten. Egy szabálytalan sofőr hajtott a villamospótló...
Elszórtan alakulhatnak ki záporok
időjárás-jelentés, 2022. augusztus 11., csütörtök, dél
Aszalt szilvára tejet ihatott, leleplező fotón a szabolcsi BMW-s
Nagyon sietős dolga lehetett egy sofőrnek Szabolcsban.