Árpa Attila: igen, fogyasztottam kábítószert, van sejtése arról, ki miatt fokozódik a drogbotrány

Összeesküvést sejt a háttérben és boszorkányüldözésnek nevezte az ellene folyó pereskedést Árpa Attila. A színész-rendező felháborodva adott interjút a Tények Plusznak, ugyanis elege lett a drogbotrányával kapcsolatos tévhitekből. Az ügy másodfokon folytatódik, mert az ítélettel egyik fél sem volt elégedett. Az egykor szerelmet kereső Nagy Ő most az igazáért küzd.

„Nyilván nem esik jól. Tehát szívesebben beszélnék most egy őszi műsorról, egy következő filmről és nem erről veletek itt és most. És itt kell ülnöm, magyarázkodnom, a saját igazságomat elmondanom azért, mert igazságtalanság történik velem” – kezdte Árpa Attila a beszélgetést.

Tiszta vizet önt a pohárba. A színész úgy érzi, boszorkányüldözés folyik ellene.

2019-ben kezdődött minden, amikor is a színész által rendezett kártyapartin megjelentek a rendőrök. A házkutatási parancson az állt, hogy a színész kábítószert fogyaszt, terjeszt és kereskedik vele.

„Az, hogy élesfegyverrel, golyóálló mellényben, drogkeresőkutyával ránk rontanak, egy békésen pókerező társaságra, akiknél sem drog, se fegyver, semmi nem volt. Továbbmegyek. A társaság tagjainak az otthonában sem, mert oda is elmentek még, és a 94 éves nagymamát kicsengették Szentesen egy családiházból” – részletezte Árpa Attila.

A gyanúból 2021-ben aztán vádemelés lett. Több fotó készült annak a 33 éves férfinak a lakásán, aki a vád szerint kokainnal és extasy-val kereskedett Budapesten és akinek az egyik rendszeres vásárlója Attila lehetett. Az ügyészség szerint a színész -rendező partikra rendelhette a drogokat, ő lehetett az összekötő a díler és a barátai között.

Idén februárban pedig megszületett az elsőfokú ítélet, amiben 1,5 millió forint pénzbírságot szabtak ki a színészre, drogfogyasztás miatt.

„Hogy miért lett ez a bíróság döntése, azért, mert nem volt semmilyen bizonyíték arra, hogy én valaha is életemben kábítószerrel kereskedtem volna. Miért nem volt rá se tanú, se bizonyíték? Mert nem tettem ilyet” – jelentette ki.

Az ügy azonban mégis folytatódik. Attila azonban úgy érzi, a kiszabott másfél millió forint túl nagy ár a drogfogyasztása miatt. Sőt! a másodfok mögött egy sokkal súlyosabb dolgot sejt.

„Biztos vagyok benne, hogy a háttérben valami személyes indíték van. Ez lehet egy karrierista ügyész, aki meglátta a lehetőséget, amikor az én nevem a térképre került. De inkább azt gondolom, hogy az ügy főnyomozója, aki az akkori élettársamnak osztálytársa volt és akik olyan szinten rosszban voltak, hogy miatta nem ment el például az érettségi vacsorára az akkor élettársam. Tehát tanúk vannak rá és bizonyítékok, hogy ez a hölgy - agy ügy főnyomozója - szekálta az akkori élettársamat” – tette hozzá.

A színész azt is bevallotta, hogy bizony jó néhány álmatlan éjszakát okozott már neki a tárgyalások körüli felhajtás és néha egészen elképesztő elméletei is támadtak már.

„A gondolat, az igazságtalanság, miért jutottunk idáig, ki az, aki nekem ártani akar, miért nem engedik már el? Nyilván az elején végig gondoltam azt, hogy van-e valami, valaki tanú, bizonyíték, amire nem gondoltam, valaki, aki ártani akar nekem? És mondjuk tartunk-e ott ebben az országban, hogy most egy rendőr elrejt valamit a lakásomban csak azért, hogy el tudjanak engem ítélni? Tehát azért nyilván beindulnak a gondolatok és ebben az esetben nem segít, hogy forgatókönyvíró is vagyok, mert ilyenkor a képzeleterő eléggé elindul” – vallotta be Attila.

A tárgyalások kezdetén az ügyészség a dílerre letöltendőt-, míg a színész-rendezőre és barátaira felfüggesztett börtönbüntetést kért. Árpa Attila azonban végül csak pénzbüntetést kapott.

„Fogyasztottam kábítószert? Igen! Csak úgy, mint David Bowie, Johnny Depp és Mick Jaggerr és Frank Sinatra és még sorolhatnám azokat a hírességeket, nem sorolom magam hozzájuk, mert sajnos nagyon-nagyon más liga ők. De hát valljuk be őszintén a mai világban ez már nem annyira meglepő. Illegálisnak illegális, igen. Meg kell bünteti azt, aki fogyaszt? Hát a magyar jog szerint igen! Állok elébe” – hangsúlyozta az egykori Nagy Ő.

A drogfogyasztást tehát nem tagadja Attila, most mégis azért vállalta az interjút, mert ahogy fogalmazott elege lett a hatalmas médiafigyelemből és a pontatlanságokból, mikor ő már inkább szeretne továbblépni.

„A legigazságtalanabb dolog az egészben az, hogy azért ülünk itt, mert az ügyészség kiadott egy sajtóközleményt . Mi is változott február óta? Elárulom nektek, semmi. Súlyosbítottak? Nem, ugyan azt kérik, mint februárban. Lettek új tanúk, vagy új bizonyítékok? Nem! Semmi nem változott. Az ügyészségnek valamiért nagyon fontos volt, hogy újra beszéljünk róla! Tessék, beszélünk róla! Most, boldogok vagytok?!” – zárta a beszélgetést Árpa Attila.

Bár Attila azt mondja a végsőkig kitart igaza mellett, nincs választása. Az ügy másodfokon folytatódik, így hamarosan ismét a tárgyalóteremben fogja találni magát.

2023. június 16. 09:23
Mennyire ismeri sztárjainkat? Ezzel a játékkal kiderítheti!
Tesztelje magát!
Holtan esett össze egy kisdiák Tiszadadán, tanárai próbálták megmenteni az életét
A gyerek már nem lélegzett, mikor mentőt hívtak.
Ön is viszi magával a telefont a WC-re? Súlyos következményekkel járhat, még ma érdemes leszokni erről
A gasztroenterológus óva inti az embereket a szüntelen mobilnyomkodástól.
Napi tény: A babák nem sírnak
Bár a legtöbben azt hiszik, hogy a kisbabák mást sem csinálnak egész nap, csak sírnak, ez nem igaz. Sőt, egyáltalán ...
Elgázoltak egy kutyát Borsodban, kegyetlen gazdái a szeméthez kötötték ki a sérült állatot segítség helyett - Fotók
A négylábúról készült fotók megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk.
Magas a koleszterinem! Baj?
Magas a koleszterinszintje! Na ez az egyike azoknak a mondatoknak, amit nem szívesen hallunk az orvostól, ugye? Egyb...
Veszélyben a Föld?
A gyerekek jövője és a bolygó védelme, ezeket tartja szem előtt Vér Balázs, aki éppen ezért az alumínium csomagolás ...
Lehull a lepel
Vadonatúj, soha nem látott show indul a hétvégén, most lerántjuk róla a leplet! Ott voltunk a kulisszák mögött!
Tények teljes adás, 2023. szeptember 29., péntek
DRÁMA - Holtan esett össze egy 12 éves gyerek a tiszadadai iskolában, nem lélegzett, mentőt hívtak hozzá, tanárai pr...
Nagy bajban vagyok!
Óriási vita a stúdióban, kamerák előtt esett egymásnak Tóth Gabi és Majka, az énekesnő szerint a rapper totálisan el...
Ukrajna meghátrált: itt a magyar vétó eredménye
Neymar tizenegyesből sem tudott betalálni, Ronaldo győztes gólt lőtt - videó
Hihetetlen dráma: a 99 percben dőlt el a Zalaegerszeg-Puskás Akadémia meccs
Újabb hatalmas ukrán veszteségek, nagy bajban Zelenszkij
A hétszeres magyar bajnok legenda fontos szerepet vállal az I. Hell Diósgyőr Rallyn

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.