Alapjogokért Központ: Márki-Zay gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani kormányra kerülése esetén - mondta az Alapjogokért Központ igazgatója az M1 csatorna csütörtök délutáni műsorában. 

2022. február 03. 16:23

Szánthó Miklós úgy fogalmazott: Márki-Zay Péter "összevissza, nagyon zavarosan beszél", mint amikor a rossz tanuló felel és "ott próbálja meg kitalálni azokat a dolgokat, amiket éppen mondani szeretne".

Felidézte, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje korábban olyan, széles társadalmi támogatottságnak örvendő és szociálisan, társadalmilag hasznos intézkedéseket nevezett ostobaságnak, mint a rezsicsökkentés és a minimálbér, és értelmetlennek a 13. havi nyugdíj folyósítását.

Most pedig Márki-Zay Péter azt a "pont a genderideológia támadása miatt kétségbe vont állítást, hogy az anya nő, az apa pedig férfi", nevezte ostobaságnak és aberrációnak - tette hozzá.

Fotón: Márki-Zay Péter (MTI)

Szánthó Miklós megjegyezte: amikor pedig azt kérdezték tőle, mi a véleménye arról, hogy férfiak is szülhetnek-e, akkor "magát a kérdésfeltevést is aberráltságnak nevezte".

Az Alapjogokért Központ igazgatója kiemelte: az, hogy Márki-Zay az apa és anya szerepéről szóló alaptörvényi kitételt ostobaságnak és aberrációnak tartja és eltörölné, teljesen egyértelműen mutatja, hogy "Gyurcsány Ferenccel együtt a genderideológia pártján áll", és meg akarja szüntetni azokat az alkotmányos szabályokat, amelyek a gyermekeket védik.

Hozzátette: ezért kiemelten fontos az április 3-ai gyermekvédelmi népszavazás, mert "pontosan az ilyen, már Magyarországra is begyűrűző genderelmebajra, amit sajnos Márki-Zay Péter is képvisel, adhat csattanós választ".

Azzal kapcsolatban, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje nem ellenzi a marihuána legalizációját, Szánthó Miklós kifejtette: a marihuána tipikusan "kapudrog", nemcsak szociális, egészségügyi hatásait tekintve, hanem politikailag is. Ahol ugyanis elindult a marihuána törvényessé tétele, ott hamar elkezdték követelni a keményebb drogok legalizációját is, ami - mint fogalmazott - "nyilvánvalóan iszonyatos veszélyt jelent", legfőképpen a gyermekekre.

Úgy vélte, Márki-Zay nyilatkozatai "teljesen egyértelműen abba az irányba mutatnak, hogy gyermekellenes politikát szeretne megvalósítani, ha ő kormányra kerülne". Odatehetjük az ilyen megnyilatkozásokat a korábbiak mellé, amikor a nyugdíjasokat és a vidéki magyarokat sértegette, és láthatóan Márki-Zay Péter a gyermekek jogait sem akarja tiszteletben tartani - jegyezte meg az Alapjogokért Központ igazgatója.

MTI

LED fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer: jelentős technikai fejlesztések a TV2-nél
A TV2 Csoport, hazánk vezető televíziós társasága megalakulása óta törekszik arra, hogy a legmodernebb technológiai ...
Földbe csapódott egy ejtőernyős Székesfehérváron
A férfi ernyője nem nyílt ki.
Nyomoznak a halála miatt
Még mindig kérdés, hogy ki a felelős Berki Krisztián haláláért. A médiaszemélyiség drogot fogyasztott halála előtt. ...
Több százan kísérték utolsó útjára
Berki Krisztián barátai megtörten álltak a ravatal előtt. Mindegyikük egy-egy szál hófehér virággal rótta le tisztel...
Egy komposztáló gödörben volt az eltűnt üzletember Szigetszentmártonon - Fotók
Újabb információk kerültek a nyomozók birtokába, ennek köszönhető, hogy megtalálták.
Autóval hajtottak át egy férfin Nagykőrösön
A sofőr alkoholt is fogyasztott.
Elszabadultak a lovak, parkoló autók fogták meg a Ferrarit - Fotók
A körülbelül 300 millió forintos autóval öt parkoló autónak ment neki a sofőr.
Végzetes tragédia történt Zagyvaszántón - Fotók
A férfi életét már nem lehetett megmenteni.
Megtalálták az elveszett várost
A régészek megdöbbentek, amikor körbejárták a romokat.
Tények este teljes adás, 2022. május 27., péntek
GYILKOSSÁG - Családi tragédia Aszódon! Megölte lányait és magával is végezni akart egy 46 éves férfi. A lányokat elt...