A magyar LMBTQ-szervezetek már tíz éve követelik, hogy szexuális irányultságokról tanítsanak az iskolákban

A Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Szövetség még 2012-ben fogadott el egy stratégiai tervet, amelyben kifejtették az egyesülés jövőképét, szervezeti értékeit, stratégiai céljait. 

2022. január 12. 12:38

Ezek között szerepel többek között a nemváltás jogi, intézményi és finanszírozási feltételeinek javítása is. Azóta szinte nem telt el úgy esztendő, hogy a szövetség ne lobbizott volna a nemátalakító műtétek mellett. A Magyar LMBT Szövetség már 2012-ben követelte, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre jelenjen meg a tantárgyak tanterveiben. Pontosan az ilyen jelenségek miatt van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra. 

A Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Szövetség weboldalán található, 2013-as évi tevékenységbeszámoló szerint az Emberi Jogi Kerekasztal egészségügyi ülésén azt kérték a kormánytól, hogy biztosítsa a nemi átalakító beavatkozások teljes társadalombiztosítási finanszírozását - írja az Origo.

Továbbá azt is javasolták a kormánynak, hogy vezessen be érzékenyítő képzéseket az orvosok, pszichológusok és egészségügyi dolgozók számára, mind az alap-, mind pedig a továbbképzések során. Ajánlották továbbá, hogy az egészségfelmérések egészüljenek ki a szexuális irányultságra és nemi identitásra vonatkozó kérdésekkel, valamint hogy integrálják az LMBT-emberek (akkor még csak ezt a négy betűt használták, aztán lett LMBTQ, majd LMBTQIA) szükségleteit a nemzeti és helyi egészségügyi tervekbe és szűrőprogramokba.

A NAT-ba is betették volna az LMBTQ-propagandát

A Magyar LMBT Szövetség 2012-es beszámolójában ez olvasható:

"2012 októberében véleményeztük a NAT alapján készített, rendkívül részletes (több ezer oldalas) kerettanterveket is. Ez a tervezet szintén nem ejtett egy szót sem a szexuális irányultság és nemi identitás témáiról. A NAT vitája során kifejtett véleményünkkel összhangban itt is törekedtünk rá, hogy a szexuális irányultság és a nemi identitás témaköre a különböző tantárgyak tantervében hangsúlyosan jelenjen meg."

Évtizedek óta folyamatosan erőltetik az LMBTQ- propagandát

Kifogásolták azt is, hogy az egészségtudományi tananyag szinte alig ejt szót az LMBT-emberekről, megjegyezve, hogy mint minden társadalmi csoportnak, így az LMBT-embereknek is vannak sajátos egészségügyi szükségleteik. Ezen a ponton kiemelték: a transzszexuális emberek egészségének helyreállása csak a nemi átalakító beavatkozások elvégzésétől várható.

Fotó: Illusztráció

Az egyesület 2015-ös beszámolójában kifejti, hogy az ENSZ gyermekjogi bizottságának országjelentéséhez kapcsolódó, általuk írt javaslatcsomagban szerepelt többek között az is, hogy biztosítsák a transznemű fiatalok pubertásblokkoló hormonokhoz való hozzáférését teljes társadalombiztosítási finanszírozás mellett; biztosítsák, hogy szülői beleegyezés esetén a kiskorú transznemű személyek is megváltoztathassák hivatalos nemüket; illetve hogy tegyenek közzé útmutatót a transznemű és interszexuális gyermekek családjai számára az elérhető orvosi ellátásokról és támogató szolgáltatásokról, valamint segítsék őket a nemi sokszínűség elfogadásában.

A szövetség tagja egyebek mellett az a Labrisz Leszbikus Egyesület is, amely korábban számos oktatási intézményben tartott diákoknak és pedagógusoknak LMBTQ-érzékenyítő foglalkozást, de az ő gondozásukban jelent meg az első LMBTQ-mesekönyv is Magyarországon.

A Magyar LMBT Szövetség weboldalára feltöltött pénzügyi beszámolók szerint tevékenységüket több millió forinttal támogatta – többek között – az Európai Bizottság, a Norvég Civil Támogatási Alap, a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány és a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transz és Interszex Európai Egyesület (ILGA – Europe) is.

Pontosan ezért is van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra, és Áder János döntése alapján az alábbi kérdésekben lesz népszavazás április 3-án: 

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

Brüsszel megtámadta Magyarországot

Orbán Viktor miniszterelnök júliusban jelentette be, hogy a kormány gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez.

Brüsszel megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. Brüsszel sérelmezi azt, hogy nálunk nem lehet az, ami Nyugat-Európában állandósult. Az LMBTQ-aktivisták bejárnak az iskolákba, óvodákba, nálunk is ezt akarják. Brüsszel visszaél a hatalmával. A gyermekeink jövője a tét - mondta akkor a miniszterelnök.


Az Európai Bizottság azért nem fogadta el a magyar helyreállítási alapot sem, mert az Orbán-kormány nem engedi be az óvodákba és az iskolákba az LMBTQ-aktivistákat. Mint ismert, még idén júniusban fogadta el az Országgyűlés a gyermekvédelmi törvényt, majd pedig a 2015-ös kerítésépítéshez hasonló támadások érték Magyarországot, miután Brüsszel mára teljesen az LMBTQ-lobbi rabja lett.

Erőteljes kampányra készül a kormány

"A kormány teljes erővel kampányolni fog amellett, hogy minél többen menjenek el és minél többen mondjanak nemet ezekre a kérdésekre" - erről Rogán Antal beszélt. Ezt azért is tartja fontosnak a kormány, mert a gyerekeinket meg kell védeni, és látható, hogy Nyugat-Európa jelentős részén egyre jobban terjed az az LMBTQ-lobbi, amely a gyerekeket célozza. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kiemelte: a kormány nem kíván beleszólni senki életébe, mindenki maga dönt szexuális identitásáról 18 éves kora felett, de a gyerekekre irányuló LMBTQ-propagandát a leghatározottabban visszautasítja.

Szándékosan megfertőzte magát koronavírussal a híres motorversenyző
A MotoGP korábbi versenyzője, Marco Melandri hatalmas erőfeszítéseket tett, hogy megfertőződön.
Egy szabadnapos orvos segített világra hozni a repülőgépen egy csecsemőt
A kanadai doktornő egyáltalán nem számított hasonlóra, amikor felszállt a gépre.
Húsvágó bárddal támadt a szomszédjára a részeg férfi
Egész nap ivott és a szomszédját szidta a 22 éves férfi. Amikor teljesen lerészegedett egy húsvágó bárddal támadt rá...
Szervdonor lett a szervátültetett férfiből
Korábban ő is új esélyt kapott az életre, halála után több szervátültetésre váró emberen segített.
Kisodródott a szélviharban a leszállópályáról egy utasszállító Kolozsváron
Olyan manővert végzett a pilóta, amit az erős szélviharban nem lett volna szabad tennie.
Megvan, ki az Európai Parlament új elnöke
Roberta Metsolát, a 43 éves máltai európai parlamenti képviselőt választották meg az Európai Parlament elnökének.
Zsebkéssel kért kölcsön egy budapesti taxistól az utas
A sofőr combjára helyezett késsel nyomatékosította kérését. A pénzzel végül meglépett.
Tények délben teljes adás, 2022. január 18., kedd
GYILKOSSÁG - Kutyasétáltatás közben öltek meg egy kétgyerekes apát Budapesten. Rászólt egy autók között sétáló férfi...
Mindenütt mérséklődik a szélfúvás
időjárás-jelentés, 2022. január 18., kedd, dél
Tények reggel teljes adás, 2022. január 18., kedd
GYILKOSSÁG - Kutyasétáltatás közben öltek meg egy kétgyerekes apát Budapesten. Rászólt egy autók között sétáló férfi...