Minden jogi akadály elhárult a gyermekvédelmi népszavazás megtartása elől

Az Alkotmánybíróság helybenhagyta a gyermekvédelmi népszavazás határozatát, így a döntéssel minden jogi szűrőn átment a kezdeményezés.

2022. január 06. 13:27

Az Alapjogokért Központ számolt be róla a közösségi oldalán csütörtökön, hogy az Alkotmánybíróság helybenhagyta a gyermekvédelmi népszavazást. A döntéssel minden jogi szűrőn átment a kezdeményezés, így a köztársasági elnök kitűzheti a referendum időpontját, ami akár egyazon napon is lehet az országgyűlési választással. A baloldal hiába nevezte többször "ostobaságnak" a referendumot, maguk is azt kezdeményeztek két másik kérdésben. Függetlenül azonban az aláírásgyűjtés gyorsaságától, a jogszabályok értelmében ezekben az ügyekben már csak a következő Országgyűlés dönthet.

Az Alapjogokért Központ üdvözli, hogy az Alkotmánybíróság elutasította a gyermekvédelmi népszavazást megtámadó indítványokat és alkotmányosnak nyilvánította az Országgyűlés vonatkozó döntését. Ezzel minden jogi akadály elhárult a gyermekvédelmi népszavazás megtartása elől, a jogszabályok értelmében tehát a köztársasági elnök 15 napon belül kitűzheti a referendum időpontját, a kitűzéstől számított 70-90 napon belülre. Az pedig – egy, az ellenzék által kezdeményezett törvénymódosítás értelmében – akár azonos napon is lehet az országgyűlési választással.

Fotó: MTI

"Gyermekvédelem igen, genderideológia nem: a Központ már évek óta hívja fel a figyelmet a teremtett férfi és női nemeket megkérdőjelező elmebaj veszélyeire, a szivárványos propaganda pedig egyre inkább a kiskorúakat veszi célba, őket igyekszik nyílt és sundám-bundám módon 'érzékenyíteni' az aszexuális genderfluiditás vagy a non-bináris agenderek iránt" - írják bejegyzésükben.

Az Alapjogokért Központ szerint nyugaton a politikai elitek az emberek megkérdezése nélkül tették jóformán "hivatalossá" a genderideológiának nevezett elmebajt. Hazánkban viszont a gyermekvédelmi népszavazáson – csakúgy, mint a migráció esetében – a magyar állampolgárok maguk dönthetnek majd a mindennapi életüket, illetve a gyermekeik jövőjét érintő fontos kérdésekben, mint amilyen a gyermekek szexuális edukációja, a nemátalakítás propagálása vagy az ilyesmit bemutató médiatartalmak.


"A baloldal persze a nyílt társadalom hálózatával karöltve folyamatosan támadja és a részvétel ellen buzdít a gyermekvédelmi népszavazással kapcsolatban – Márki-Zay Péter 'ostoba kérdéseknek' nevezte azokat – miközben saját, két másik ügyben indított kezdeményezéséről azt állítják, hogy a január közepéig össze tudják gyűjteni a szükséges 200 ezer aláírást" - olvasható a posztban.

A baloldal részéről ez már a sokadik időpont-módosítás, ha még sikerülne is az aláírásgyűjtés, a jogszabályok alapján teljesen egyértelmű, hogy ezen kérdések kapcsán a népszavazás elrendeléséről legfeljebb már csak a következő Országgyűlés dönthet a választások után.

Az Alkotmánybíróság döntése ide kattintva érhető el.

Újabb családtámogatásokat jelentett be Orbán Viktor
Ha a jelenlegi kormánytöbbség újra bizalmat kap az áprilisi választáson, akkor nemcsak folytatódni fognak a mostani ...
Brutálisan agyonverte élettársát, majd Dominikán kezdett új életet
A magyar férfi ráadásul új családot is alapított a Karib-tenger egzotikus szigetén, azóta azonban elfogták, most ped...
Ismét gyászol Vajna Timi
Andy Vajnát három éve veszítette el, most pedig újabb gyász árnyékolja be Timi életét.
Ijesztő állatok potyognak az égből Amerikában
Floridában a viszonylag hideg időjárás egy igen különös jelenséget eredményez.
Meggyilkolták mostohaapjukat, mert molesztálta húgukat
A kislány bátyjai nem tűrték tovább, amit a férfi a húgukkal művelt.
Rátalált a szerelem Tóth Dávidra, elrabolták a Nagy Ő szívét
Noha a műsor alatt nem sikerült megtalálnia élete párját, úgy tűnik most kopogtatott nála a szerelem.
A V4 honvédelmi bizottságai az egységes NATO és EU mellett foglaltak állást
A visegrádi országok (V4) - Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia - parlamentjeinek honvédelmi és ren...
Eltörte a nyakát a valóságban, miközben a virtuális világban barangolt
A 31 éves férfi az ismétlődő és intenzív mozgások miatt szenvedett fájdalmas sérülést, miközben egy VR szemüveget vi...
Saját házában égett halálra - Tények 18.00
Az idős nő lányát pedig súlyos sérülésekkel vitték kórházba... További részletek a Tényekben 18.00-kor a TV2-n!
Horrorisztikus. Földből kiálló emberi lábujj várta a piknikezőket a parkban
Piknikező gyerekek leltek rá egy megcsonkolt emberi holttestre, miután kiszúrták a földből kiálló lábujjakat.