
Konyhájából üzent Szentkirályi Alexandra

Nemcsak a műtárgyakhoz, a tradíciókhoz is különleges érzéke van Katona Szandrának. A Kincsvadászok műkereskedője kedden Facebook-oldalán engedett betekintést egy olyan karácsonyi szokásba, amelyet nem örökölt, hanem tudatosan teremtett meg.
A műtárgyszakértő elárulta: közel nyolc éve döntöttek úgy, hogy barátaikkal együtt új ünnepi rituálét alakítanak ki – nem is akármilyet. Karácsony előtt üstben főzik meg az egész évre szánt halászléadagot, méghozzá elképesztő mennyiségben.
Tradíciót nem csak ápolni de teremteni is lehet
– írta bejegyzésében, majd hozzátette:
Mi körülbelül 8 éve döntöttük el, hogy hagyományt teremtve a barátainkkal üstben megfőzzük két család éves halászlé adagját Karácsonykor.
Az ünnepi főzés során 20–30 kilogramm hal kerül az üstbe – ponty, harcsa és kárász –, a kész halászlé egy része pedig a fagyasztóban várja az év további napjait. A filézett halakat szálkamentesen, vákuumozva teszik el, így a karácsonyi készülődés nemcsak meghitt, hanem előrelátó is.
Nyitókép: Katona Szandra Hivatalos Facebook oldala

Konyhájából üzent Szentkirályi Alexandra

Egyetlen apró dolog, ami nem hiányozhat az ünnepi kézipoggyászból sem

Bölöni László: A franciák egyáltalán nem értik, hogyan tudja ennyire támogatni a magyar kormány a családokat

Miért jó választás egy belsőépítész? – A Sunny Side Up Studio szerint így spórolhatunk időt, pénzt és idegeskedést

Rubint Réka négyhetes életmódváltó program indít

Új év, új remény - Mága Zoltán egyedülálló kezdeményezéssel segít a rászoruló gyerekeken

74 éves korában meghalt Chris Rea

Íme a TV 2 Csoport karácsonyi filmkínálata

„Nem 5 perc volt, de megérte!” – Tilla már karácsonyi hangulatban van

Senki sem hallotta még: hétfőn debütál egy új Queen-dal

Újra képernyőn Galambos Lajcsi, kiderült, mikor fog debütálni

Gyermekkórházban járt Kapu Tibor - mindenkit meglepett a látogatása