2025. október 31. péntek, Farkas
14°C Budapest

Orvos magyarázta el, hogyan kell megmosni a gyümölcsöket étkezés előtt

A vegykezelt zöldségek és gyümölcsök veszélyeire szakértő hívta fel a figyelmet.
Tenyek.hu
2025. július 21., hétfő 14:08
Vágólapra másolva!

Tóth Tamás, obezitológus a hétfő reggeli Mokka vendége volt, elmondta és megmutatta, hogyan kell megmosni szakszerűen a vegykezelt zöldségeket és gyümölcsöket.

A friss termények ugyanis nem csupán vitaminokat, hanem veszélyeket is rejthetnek, ha nem tisztítjuk meg őket alaposan.

Elárulta, hogy az almát például először meg kell törölni, hogy a viaszos réteg lekerüljön róla, ezt követően pedig a protokoll szerint 20-30 percre ecetes, sós, szódabikarbónás vízbe kell áztatni.

Elmondása szerint, vannak azonban olyan gyümölcsök és zöldségek, mint például az eper, a málna, a saláta és a spenót, melyek nagy mennyiségben hajlamosak felvenni a toxinokat, így esetükben ajánlott körültekintőbbnek lenni.

- tájékoztatott a szakértő, majd kitért ezek emberi szervezetre gyakorolt hatására is.

- fogalmazott.

Hozzátette: ezen kívül a nyálkahártyát és a mikrobiomot bántják leginkább, sőt, puffadást és diszkomfortérzetet is okozhatnak.

+Ez is érdekelheti

+Címoldalról ajánljuk