
Curtis Majkáról: "Mindig a barátom marad ő... még ha sz*r is"
Az ételek sózása több mint 40 százalékkal növelheti a depresszió és szorongás kockázatát – írta a Daily Mail egy új tanulmány eredménye alapján.
Információk szerint a kutatásban közel félmillió brit felnőtt adatait elemezték, amiből a szakemberek megdöbbentő eredményekre jutottak.
A vizsgálat ugyanis feltárta, hogy akik rendszeresen sózták az ételeket, azoknál közel 40 százalékkal nagyobb eséllyel alakult ki depresszió vagy szorongás, mint azoknál, akik soha vagy csak ritkán tették.

A fotó illusztráció: Shutterstock
Emellett azoknál, akik csak néha használták az említett fűszert, 5-8 százalékkal nőtt a betegségek kockázata.
Mint kiderült, ez a tanulmány az első, amely feltárja a só negatív hatását a mentális egészséggel kapcsolatban.
A kutatók azt feltételezik, hogy a fűszer ezen tulajdonsága két bolgogsághormonra, a szerotoninra és a dopaminra gyakorolt hatására vezethető vissza.

Curtis Majkáról: "Mindig a barátom marad ő... még ha sz*r is"

Új reality indul a TV 2-n, részleteket árult el a műsorvezető

Lekerül a képernyőről a Házasság első látásra, eljött a végső döntés

Megrázó titokra derült fény Nótár Mary életéből, élő adásban árulta el

Elhunyt a legidősebb olimpiai bajnok, Benedek Gábor az új rangidős

A szemfényvesztő műsorvezetőjeként Jáksó László csatlakozik a TV2 csapatához

Fémből készült szettben hódít este Liptai Claudia

Kifakadt a megasztáros: Azt mondják, hogy lefizeti a családom ezt az egészet

Minden eddiginél nehezebb feladat előtt áll Freddie

Álmon felüli összeget kapott beteg unokája támogatásához egy pécsi nagymama

Ádám Attila váratlan húzással szórakoztatta Herceg Erikát

Ezekben a szakmákban dolgozók csalják meg párjukat leggyakrabban