2025. november 21. péntek, Olivér
3°C Budapest

Különös titkot árult el magáról Nyertes Zsuzsa, csak ezért csinálja

Teljesen megnyílt a színésznő a Mokkában.
Tenyek.hu
2023. április 11., kedd 17:28
Vágólapra másolva!

Húsvét után még sokak hűtőjében ott rejtőzködik a sonka, de szerencsére vannak olyan fogások, amikkel nem kell a kidobás sorsára ítélni a maradékot.

Nyertes Zsuzsa is egy ilyen carbonara recepttel készült kedden reggel, és nem bízta a véletlenre a dolgot, kedvenc edényével, egy jénai tállal érkezett a Mokka stúdiójába.

A színésznő a főzés menetét röviden úgy vázolta, hogy vajon megdinszteli a hagymát, erre rádobja a sonkát, hozzáadja a tejfölt és a tojást, majd az időközben megfőtt tésztával ezt az egészet összekeveri, fűszerezi, majd 200 fokon 20-25 percig süti.

Nyertes Zsuzsa semmit sem szeret kidobni, ilyenkor rögtön arra gondol, mennyien éheznek a világon. Ha valami megmarad a konyhájában, például egy pörkölt, amiből szerinte nem lehet két főre főzni, előbb körbetelefonálja a rokonságot. Ha senkinek nem tudja lepasszolni a maradékot, a rizses húshoz, a székely káposztához, vagy a hortobágyi palacsintához folyamodik.

– mondta, hiszen édesanyja mindig nagyon jó ételeket készített, tőle tanulta a főzés szenvedélyét is. Úgy gondolja, a családnak készített étel a szeretet megnyilvánulása.

+Ez is érdekelheti

+Címoldalról ajánljuk