Rekordszámú játékos a Részvényfutamon, közel 2500 diák tőzsdézett

Rekordszámú, közel 2 500 diák és tanáraik részvételével zajlott a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátéka, a BÉT Részvényfutam. A négy héten át tartó verseny folyamán a versenyzők közel 31 000 megbízást teljesítettek, a legkedveltebb részvényeknek az OTP, a MOL és a ZWACK bizonyultak. A tanulók versenyét a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium versenyzője nyerte 15,13 százalékos hozamával, míg a tanárok között a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola oktatója végzett az élen, 13,2 százalékos hozamot elérve.

A Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány ingyenes tőzsdejátéka 2023-ban immár nyolcadik alkalommal adott lehetőséget a játékosoknak, hogy összemérjék befektetési érzéküket. A játék a középiskolások mellett ezúttal a 7-8. osztályosokat is megszólította, emellett természetesen a tanárok és a szülők is versenybe szálltak. Az indulók március 6. és 31. között, 19 kereskedési napon keresztül tőzsdézhettek, az elmúlt évekhez hasonlóan, kétmillió forint értékű virtuális tőkével gazdálkodva. A kereskedést a BÉT Prémium kategóriájú, valós időben kibocsátott részvénypapírjaival bonyolíthatták le a játékosok.

Az idei verseny az indulók számát tekintve rekordot döntött: közel 2 500 tőzsdecápa regisztrált, akik összesen 32 592 kötést bonyolítottak a négy kereskedési hét során, ebből 30 672 megbízást eredményesen. Minden nap lehetőségük nyílt továbbá egy három kérdésből álló kvíz kitöltésére plusz pontokért – ezek nagy százalékát – 1 911 kvízt - sikeresen abszolválták.

A versenyen az OTP Bank részvényei voltak a legkelendőbbek, az összes megbízás közel 13 százalékát szolgáltatva – a bankpapírt a MOL követte, 2570 megbízással. A dobogó harmadik fokára - a másik két blue chip részvényt megelőzve - a ZWACK került, 2 217 kötéssel, a 4. helyen pedig a RICHTER végzett, 1 928 kötéssel. A mid-cap papírok közül emellett többek között az AKKO, az OPUS és a MASTERPLAST részvényei is népszerű választásnak bizonyultak a részvevők körében.

A legjobb érzékkel kereskedő játékosokat – akik a legnagyobb hozammal zárták a versenyt –, értékes nyereményekkel jutalmazta a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány. Az első helyezett díja egy Lenovo táblagép volt, míg a második és a harmadik helyezettek Huawei okosórával és JBL fülhallgatóval gazdagodtak. Ezenfelül minden versenyhét lezárásánál a legjelentősebb portfólióbővülést megvalósító résztvevők egy-egy TRUST vezetéknélküli okostelefon-töltőre tehettek szert.

A legtöbb regisztrált diákot jegyző mentortanárt – a rangsortól függetlenül – 100 ezer forint értékű Tesco ajándékutalvánnyal díjazták. A legnagyobb értékű portfóliót összegyűjtő, Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző 3-3 általános és középiskolás diák és tanár személyenként 50 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalvánnyal gazdagodott, továbbá a legtöbb aktív játékossal rendelkező négy oktatási intézmény is egyenként 150 ezer forint értékű műszaki vásárlási utalványban részesült.

A BÉT Részvényfutamról

Az összesen 19 kereskedési napot felölelő játék a 7-8. osztályos és középiskolás diákokat, valamint tanáraikat szólítja meg. A játék időtartama alatt a BÉT Prémium kategóriájában jegyzett 22 részvénnyel, valós idejű árfolyamok mellett, 2 millió forintos virtuális tőke segítségével tudnak kereskedni a játékosok. Ezen felül a napi három tudásanyag bővítést szolgáló kvíz kérdésekre adott helyes válaszokkal is növelhetik profitjukat, amelyekhez több, tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag is segítséget nyújt.

2023. április 04. 12:37
Rengeteg fotelszakértőt szült Suhajda Szilárd tragédiája, Pintér László üzent a bírálóknak
A hegymászó szakújságíró a hétfői Mokkában világossá tette, először tájékozódniuk kellene azoknak, akik Suhajda Szil...
Karóval szétverte, majd megfojtotta a terhes nőt a nyírkátai rém - videóval
A 34 éves asszony a férfi kisbabájával volt állapotos. A gyilkos a felismerhetetlenségig szétverte az áldozat fejét.
Méteres lángokkal égett egy kocsi a 8-as főúton, durva videó érkezett
Az utasok mindenüket hátrahagyva menekültek.
Izomautóval ölt egy részeg fiatal nő Kiskunhalasnál - videóval
Többször is próbálták újraéleszteni a férfit, de nem sikerült.
Csontokat találtak a veszprémi patak medrében - Fotók
Kirándulók bukkantak a csontvázra Veszprémben.
Mi is szoktunk veszekedni!
Akár veszélyes is lehet egy párkapcsolatra, ha a szerelmeseknek még a munkahelye is azonos. Nem minden párnak való u...
Figyelem, ki ismeri?
Ki ő, ki ismeri? Teszik fel a kérdéseket egymásnak az emberek. A közösségi médiában is futótűzként terjedt a hír az ...
6 évig élt együtt anyja holttestével, hogy havonta felvehesse a nyugdíját
Eljárás indult a férfi ellen.
A király él!
A fiatalok is tele torokból éneklik a Király számait, amik most reneszánszukat élik. Zámbó Jimmy nimbuszát testvérei...
Kitört a kommentháború
Kitört a kommentháború a magyar hegymászó tragikus halálával kapcsolatban. Mindez azután történt, hogy feladta Suhaj...
Mindössze 17 évesen világbajnok lett Márton Luana
Szijjártó Péter: Magyarország a nyugat-balkáni békében érdekelt
Ezért halhatott meg Suhajda Szilárd a Mount Everesten
A Fradi női csapata is útban van a bajnoki cím felé
Egyre inkább eldurvul a vita Zámbó Krisztián és Peter Srámek között