milliók

Potocskáné közel 3 milliós dominikai tanulmányútra fizette be fiát

A képmutatás netovábbja: miközben a Jobbik alelnöke mindenáron a nép egyszerű gyermekének kívánja beállítani magát, több ingatlan fenntartása, egy építkezés és egy dominikai cserediák program is belefért a család költségvetésébe- írta meg a Kontra.

2022. március 21. 11:06

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke mindent megtesz azért, hogy magát egyszerű siófoki nőnek állítsa be. Ennek érdekében tüntetőleg egy panelban fotózkodik, tollat oszt, és olcsó dolgokat vásárol. Az igazság azonban az, hogy a Jobbik alelnöke nem szűkölködik, több ingatlannal is rendelkezik, és már majdnem készen áll a kétszintes családi háza Siófokon, várva a család beköltözését.

A Kontra egy újabb nem mindennapi dologra lett figyelmes a család életéből. Hiszen kiderült, hogy Potocskáné fia feltehetőleg egy közel 3 milliós dominikai cserediák-programon vett részt. A Jobbik alelnök fia többször is közölt részleteket a 10 hónapos kiruccanásról a TikTok-oldalán. Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzék Somogy megye 4. számú egyéni választókerületének jelöltje igyekszik a tisztes szegénység, az egyszerű családanya képét festeni magáról. Ezért például tüntetőleg egy siófoki panellakásból posztol fotókat, miközben egy kétszintes, új építésű családi ház várja, hogy a család végre beköltözzön.

Fotó: Kontra

De a képviselőnő mindezek mellett – miközben a hokedlin ülve, tollfosztással igyekszik az egyszerű vidéki nő képét festeni – az Országgyűlés Hivatalával havi 345.000 forintért egy 58 négyzetméteres lakást is béreltet az V. kerületi Nádor utcában. A Kontrához eljutott képek tanúsága alapján úgy tűnik, hogy a jobbikos képviselőnő fia Nádor utcai lakásából kísértetiesen hasonló a kilátás, mint édesanyja bérleményéből. Vajon véletlen lenne? Vagy egyszerűen Potocskáné egyébként Budapesten dolgozó fia használja az anyjának közpénzből bérelt ingatlant?

Az sem biztos, hogy a fővárosi egyedüllét jót tesz a fiatalembernek, hiszen előbb egy utcai oszlop eltávolításával, majd legutóbb kábítószer előállításával dicsekedett TikTok-oldalán. Miközben Potocskáné a szegény, siófoki panellakó látszatát kívánja kelteni a választókerületben, a családnak még arra is volt pénze, hogy egy közel 3 millió forintos cserediák-programra befizessék a gyermeküket.

Fotó: TikTok

Erről tanúskodik legalábbis a Jobbik alelnök fiának közösségi oldala, ahol egy kérdésre, hogy „Mesélj, milyen volt Dominikán” elmondja, hogy:

„Nem tudnám kifejteni ilyen röviden azt a tapasztalatot, amit közel egy éves csereprogram keretében szereztem abban a gyönyörű országban. De bárkivel szívesen leülök róla sztorizgatni meg kitárgyalni a témát.”

Fotó: Facebook / AFS

Az AFS Nemzetközi Cserediák Alapítvány oldalán nagy betűkkel hirdetik a „Középiskolai tanév Dominikán” című cserediák-programot, melynek keretében a nebuló egy teljes tanévet tölt a célországban. Ez 10 hónapot jelent, mely idő alatt egy ottani középiskolába jár, valamint egy fogadó családnál lakik. Az ígéretesnek hangzó tanulmány költsége 2.990.000 forint, ami jól mutatja, hogy nem minden szülő engedheti meg magának, hogy egy dominikai középiskolába járassa a gyermekét.

Potocskáné hiába pózol idehaza a siófoki panel teraszáról, és próbálja magát a nép egyszerű gyermekeként beállítani, a valóság az, hogy átlagon felüli életkörülményeket tud a családjának biztosítani, amihez az adófizetőktől havonta 1.695.120 forinttal járulnak hozzá.

Fotó: Facebook / Potocskáné Kőrösi Anita

Hiszen egy 3 millió forintos tanulmányutat, több ingatlan fenntartását és egy építkezést nem minden család tud megengedni magának egyidejűleg. Potocskáék igen.

Címlapfotó: MTI / Bruzák Noémi

45 percen múlt élete, szívműtétje volt
Az utolsó pillanatban mentették meg Bodrogi Gyula életét. A legendás színész napok óta köhögött és levegőt is alig k...
Pszichológushoz küldte a felesége
Rubint Réka egy nagyon erős asszony; mindenféle értelemben. Életmentő műtét, haláleset és sztrók: néhány olyan pánik...
Rettegnek a perverz kukkolóktól
Egyesek gyűlölik, ha megbámulják őket mondjuk az edzőteremben vagy az utcán... A férfiak között vannak, akik nyíltan...
Egy kést ajándékozott volt férjének
Úgy megtépte az exfeleségét, hogy még a fejbőréből is kiszaladt egy darab. Ezt állítja Johnny Depp és Amber Heard eg...
Helikopterezve győzte le a tériszonyát
Több milliárd forint és több tízezer lóerő lepte el a festői szépségű Etyek egyik zöld gyepét. A legerősebb és a leg...
Sztrókja után kezdték el új életüket
A sztrókja után kezdett új életet, végre a családi fészkük is kész lett és a családjával már a második babát tervezi...
4 éve házasok, folyamatosak a botrányok
4. házassági évfordulóját ünnepli a hercegi pár: Meghan és Harry. A pár élete azonban nem lehetett sokáig derűs és f...
Férje a támasza a gyászban Pamelának
Néhány hete még nem sejtette Hódi Pamela, hogy hamarosan végzetes tragédia árnyékolja be az életüket, és ő marad egy...
Alig volt meg az eljegyzés, szakítottak
Újra egyedülálló lett a híres edző, Shane Tusup. Hosszú Katinka volt férje és egyben korábbi edzője tavaly ősszel jö...
Halálos veszély: Iskolai zaklatások
Fagyállót ivott egy nyolcadikos fiú, állítólag az egyik tanára miatt volt annyira elkeseredve, hogy élni sem volt ke...