Mindenki pontosan tudta, hogy a guruló dollárok az ellenzéket támogatják

Mégis tiltott kampányfinanszírozásról lehetett szó? A szemünk előtt hullik darabokra a baloldal eddigi védekezése - írta szombaton a Mandiner

Bár „nem reklámozták”, mégis pontosan tisztában voltak vele, hogy valójában a baloldali ellenzék választási kampányát támogatják a guruló dollárokkal – ismerte el Korányi Dávid az egyik olyan a videóban, ami nemrég került fel egy amerikai X-oldalra.

Ahogy arról a Mandiner beszámolt, az is nyilvánvalóvá vált a felvételekből, hogy maga Soros György állhatott a rejtélyes „mikroadományok” mögött, akit egy jól szervezett mechanizmussal igyekezett leplezni az Action for Democracy (A4D) Karácsony Gergely volt főtanácsadója által vezetett csapata.

Pedig tisztában lehetett vele Korányi is, hogy a baloldali ellenzéket segítik az Amerikából becsatornázott guruló dollárok millióival – derül ki az említett a videókból. Korányi, aki nemrég még Karácsony Gergely városdiplomáciai embere volt, nyíltan elmondta a felvételek egyikén, hogy ők bátran kritizálják az olyan – általa csak autoriternek nevezett – vezetőket, mint Orbán Viktor, a lengyel Jarosław Kaczyński vagy a volt brazil elnök Jair Bolsonaro.


„Nem reklámozták”, kihez gurulnak a dollárok

Sőt, Korányi egyenesen azt is elismerte a felvétel tanúsága szerint, hogy tudták, a progresszív civil szervezetek támogatásával valójában az ellenzékben lévő baloldali politikai erőket hozzák helyzetbe.

„Elég bátrak vagyunk a kritikával. Támogatunk civil szervezeteket a terepen, civil szervezeteket, amelyek gyakran elég kritikusak ezekkel a kormányokkal szemben” – fogalmaz az A4D igazgatója a felvételen, mire beszélgetőpartnere megkérdezi tőle, hogy a pártfogolt ngo-k az ellenzéket támogatják-e.

„Nos, ezt soha nem fogjuk mondani. Nem mondjuk ezt, nem reklámozzuk a dolgot” – válaszolja Korányi, majd nem sokkal később hozzáteszi: „végül is megalapozottan sejthetjük, hogy feltehetőleg az ellenzék kezére játszanak. Igen.”

Karácsony Gergely volt főtanácsadójának beismerése azért is érdekes, mert 2022-ben még úgy fogalmazott egy Facebookon közzétett bejegyzésében, hogy „mi nem tettünk mást, csak a magunk eszközeivel megpróbáltuk megerősíteni a magyar társadalom immunrendszerét, a civileket.”

Hasonlóan akart kibújni a tiltott kampányfinanszírozás gyanúja alól, akkor is, amikor az A4D közleményében azt írta: „Mi nem adtunk pénzt politikai pártoknak, vagy jelöltek kampányára”.


Kultúraváltás helyett kurzusváltást akart pénzelni Soros

Korányi magyarázkodása az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének Márki-Zay Péternek érvelésére hajazott, aki a választások után azt állította, hogy egy „kultúraváltoztató” nem pedig a választási kampányra költötték azt a közel kétmilliárd forintnak megfelelő összeget, amit a civil szervezetként pozícionált Mindenki Magyarországa Mozgalom kapott az Egyesült Államokból.

Az X felületére feltöltött videók azonban az ellenzéknek és az A4D-nek nem csak erre a csúsztatására világítottak rá.

Az is kiderült, a korábbi állításaik ellenére nem „mikroadományokat” nyújtó, Amerikában élő magyarok adták össze a guruló dollárokat, hanem maga Soros György finanszírozhatta Korányi Dávid szervezetén keresztül a magyar baloldal választási kampányát.

Ezt egymástól függetlenül két, Soros Györgyhöz közel álló személy, az A4D tanácsadó testületének tagjai, Kati Marton és Wesley Clark tábornok is megerősítette egy-egy beszélgetésen.


Eddig titkolták, ki volt a főszponzor

A nemrég közzétett felvételekből ráadásul az is kiderült, hogy Korányi Dávidék kifejezetten úgy építették föl az amerikai szervezetükön keresztül a támogatási rendszert, hogy ne kelljen nyilvánosságra hozniuk a támogatók nevét.

„501 – (C) (4) vagyunk az Egyesült Államokban, ami azt jelenti, hogy nem kell megneveznünk, nem kell feltüntetnünk az adományozóink nevét” – dicsekedett szervezete jól megválasztott státuszával Karácsony Gergely volt főtanácsadója az egyik videóban.

A már több országban nagy port kavaró, egyre terjedő felvételek alapján tehát mostanra az ellenzék minden főbb állítása megdőlni látszik, amikkel korábban a tiltott külföldi kampányfinanszírozás vádja alól igyekeztek kibújni. Érdekesség: egy minapi interjúban maga MZP is ennek megfelelően nyilatkozott már.

Ráadásul az a hosszú évek óta hangoztatott érvelésük is tarthatatlanná vált, miszerint nem Soros György áll mögöttük a háttérben.

Az Amerikában nyilvánosságra hozott rejtélyes videók azonban még számos – nemzetközileg is releváns – információt tartalmaznak arról, miként is igyekszik a milliárdos spekuláns befolyásolni egyes országok politikai folyamatait.

Címlapfotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

2024. február 03. 10:58
Borzalmas tragédia történt egy ifjúsági fociedzésen, két rohammentőt riasztottak
A rendőrség vizsgálja a történteket.
Régóta halogatott lépésre szánta el magát a magyar énekes, egészségügyi okokkal magyarázza döntését
Egy korszak lezárult.
Üzemanyagár-változás: Ez vár a dízelesekre péntektől
Ezúttal sem mindenkit érintenek a fejlemények. 
Véletlenül átlépte hangsebességet egy utasszállító gép, sikítozva kapaszkodtak az utasok
Erre még a pilóta sem számított.
Lemondásra szólították fel az elítélt Varju László DK-s képviselőt
A bíróság bűnösnek mondta ki a baloldali politikust.
Végzetes tragédia történt Szeged határában
Meghalt egy idős férfi, életét már nem lehetett megmenteni.
Napi ige: Vigyázz, min jár az eszed!
„Az odafennvalókkal törődjetek, ne a földiekkel!” (Kolossé 3:2)
Kétségbeesve nyilatkozott a 60 kutyát tartó újszilvási nő, mindenét nekik adja, de az állatvédőknek kellett közbelépniük
60 kutyával élt együtt házában egy nő a Pest vármegyei Újszilváson. A nő a fűtés helyett is kutyatápra költött, vele...
Sokkoló verést vettek videóra Ócsán, kislányt ütött és rugdosott egy anya - videóval
Az áldozat elájult a verés közben, súlyosan megsérült. Kiderült, hogy miért támadott rá a nő. Megrázó felvételek köv...
Tények este teljes adás, 2024.február 23., péntek
FRONTÁLIS - Kisbuszok ütköztek Bárándnál, az egyik sofőr elaludt és átsodródott a szembe sávba, ahol letarolta a sza...
Két magyar is játszott a Borussia Dortmund ellen
Újabb megsemmisítő magyar győzelem az olimpiai selejtezőtornán
Székely Norbert: Olyan szurkolást kaptunk, amilyet én még sohasem éltem át
A magyar kosárcsoda hőse: Majdnem elsírtam magam, de inkább majd vasárnap - videó
Krausz Gábornak üzenhetett Tóth Gabi

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.