Kiderült, miért lett öngyilkos a 10 éves kislány

Korábban már írtunk Isabella „Izzy” Tichenor autizmussal küzdő kislány tragikus haláláról. Az Utah állambeli diák 2021 novemberében vetett véget életének, most azonban fordulat állt be az ügyben, kiderült, mi is okozhatta a végzetes borzalmat.

2022. április 11. 12:07

A lány édesanyja azt állította, hogy gyermekét színe, faja és fogyatékossága miatt zaklatták. Ez felháborodást és kérdéseket váltott ki a nőből azzal kapcsolatban, hogy a tankerület nem megfelelően kezeli a vádakat.

A legutóbbi események óta azonban elkészült a vizsgálati jelentés a kislány iskolájának megbízásából, amelyet egy háromfős vizsgálócsoport készített. Megállapították, hogy Izzyt osztálytársai, sőt a tanárai is zaklatták azzal, hogy szaga van, meg kellene fürödnie. A jelentés azonban azt is kimondja, hogy nincs „közvetlen bizonyíték” arra vonatkozóan, hogy faja vagy autizmusa miatt is zaklatták volna – írta meg a New York Post.

„Az a megjegyzés, amikor egy diák azt mondta Izzynek, hogy meg kell mosnia a haját, származhatott faji indulatból, lehetett ártalmatlan megfigyelés, vagy a szegénységgel kapcsolatos sértés is” – olvasható a jelentésben, melyet a The Sun közölt.

A csapat kifejtette, hogy a faji, fogyatékossággal és szegénységgel kapcsolatos kérdések néha keresztezik egymást, és ha találkoznak, tovább bonyolíthatják az amúgy is kihívásokkal teli helyzeteket. Nagyon nehéz kiemelni ilyenkor egy konkrét problémát a sok közül, a kihallgatások után azonban egyértelművé vált, a kislány testszagára tett megjegyzések vezettek a tragédiához.


Többek között arra is fény derült, hogy az általános iskola, ahová az áldozat járt, nem tudta megvédeni a kislányt, ugyanis az édesanya jelzésének ellenére sem vizsgálták ki időben az ügyet.

Hetekkel Izzy halála után az Igazságügyi Minisztérium egy aggasztó példát részletezett az iskolakörzetben, amelyben a fekete és ázsiai amerikai diákokat évekig zaklatták, a tisztviselők pedig figyelmen kívül hagyták a diákok és szüleik panaszait. Az iskola a CNN-nek adott nyilatkozatában közölte, hogy komolyan veszik a vádakat, folytatják és kiterjesztik erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy minden diák számára barátságos környezetet teremtsenek.

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.

A címlapfotó illusztráció: gofundme.com/f/stand-for-izzy

Előkerült, szemeteszsákban találták meg M. Beáta holttestét
A magyar nő holttestére egy elhagyatott benzinkúton találtak rá.
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Tények röviden, 2022. május 26., csütörtök
Tények röviden adás
Újabb csapadék érkezik
időjárás-jelentés, 2022. május 26., csütörtök
Összeszorul a szív: Ezt tette Berki Krisztián urnája mellé kislánya
Berki Krisztián egyik barátja beszédében ígéretet tett, azt mondta: vigyázni fog a celeb gyerekeire.
Először szólal meg a tragédia óta
Több mint négy hónapja temették el Babicsek Bernátot, mégsem tud békében gyászolni a családja. A színész 41 évesen f...
Elfajult a családi vita, megkéselte anyja védelmére siető öccsét
A testvért súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Az ügyészség a bírósági ítélet helybenhagyását indítványozta.