Gulyás: katonákat vagy fegyvereket küldeni csak olaj a tűzre

Önös politikai érdekeik félretételére, felelősségteljes viselkedésre, Magyarország biztonságának figyelembe vételére kért minden politikai erőt a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

2022. március 03. 14:16

Gulyás Gergely a legfontosabbnak azt nevezte, hogy a háború, a biztonság kérdésében nemzeti egység jöjjön létre.

A miniszter nagyon szomorúnak tartja, hogy - mint mondta - a baloldal a választási kampány miatt mintha nem lenne tekintettel azokra a veszélyekre, amit ez a háborús helyzet jelent Európának és Magyarországnak.

Hozzátette: az ország biztonsága még a választásoknál is fontosabb, egy háborús helyzetben felelőtlenül összevissza beszélni különösen káros. Katonákat küldeni - ahogy a baloldal akarta - vagy fegyvereket küldeni csak olaj a tűzre, és ebben a helyzetben Magyarország és a kárpátaljai magyarok biztonságát is veszélyezteti - jelentette ki.

Gulyás Gergely azt mondta, "arra kérünk minden politikai erőt, hogy ezen a területen tegye félre önös politikai érdekeit, felelősségteljesen viselkedjen, az ország biztonságáról van szó".

A baloldal veszélybe sodorná a magyarokat

Veszélybe sodorná a magyarokat az ukrán-orosz háború idején a baloldal. A baloldal miniszterelnökjelöltje korábban azt nyilatkozta, hogy katonákat és fegyvert küldene Ukrajnába.

Márki-Zay Péter először a Partizánnak erősítette meg, hogy magyar katonákat és fegyvereket küldene Ukrajnába.

Azt mondta, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt, azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget és támogatást megadhat Ukrajnának. … ha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is – tette hozzá.

34.28

Márki-Zay Péter a szélsőséges nézeteiről korábban az ATV műsorában is beszélt, akkor azt hangsúlyozta, hogy bármit megtenne, amit a nemzetközi katonai szövetség elvár.

Riporter: A lényegre kevéssé reagált. Ha önön múlna, adna fegyvereket Ukrajnának?

Márki-Zay Péter: Még egyszer szeretném hangsúlyozni, hogy most anélkül, hogy a konkrét kérdést meg tudnánk ítélni, a NATO-val való együttműködés, a NATO tagság kell, hogy meghatározza ezt a döntést is.

Riporter: Tehát amit a NATO tesz, azt kell tennie a magyar kormánynak is ebben az esetben.

Márki-Zay Péter: Pontosan. Abszolút. A NATO közös döntéseit kell végrehajtsa Magyarország is. Tehát, hogyha a NATO úgy dönt, hogy akár fegyverekkel is támogatja Ukrajnát, akkor természetesen ezt mi is támogatni fogjuk.


Márki-Zay Péter nem sokkal később azt állította, hogy hazugságot terjesztettek róla, hogy ezzel magyar fiatalokat akarna háborús zónába küldeni. Majd hazugságnak nevezte a vele kapcsolatban megjelent sajtóhíreket az orosz nagykövetség előtt megtartott ellenzéki tüntetésen. Arról azonban nem tett említést hallgatóságának, hogy épp ő volt az, aki a magyar katonák lehetséges háborúba indításáról beszélt.

Majd egy német lapnak megerősítette Márki-Zay Péter, hogy akár fegyvert is szállítana Ukrajnába.
„A fegyverszállításokat is támogatnám, amennyiben a NATO és az EU így döntene. Mindig a közös döntéseket követnénk” – ezt Márki-Zay Péter nyilatkozta a der Tagesspiegel című német lapnak.

Márki-Zay Péter szerint az is egy árulás, hogy amikor a Szerbiába kellett orosz fegyvereket átengedni, akkor Orbán átengedte őket.

„Nagyon sokan felháborodtak rajta, akkor nem aggódott amiatt, most pedig azzal a hazugsággal jön, hogy az Európai Unió fegyvereit majd a magyarok ellen használják. Könyörgöm, milyen logika ez?

A baloldal miniszterelnök-jelöltje rendszeresen maga is álhíreket gyárt és terjeszt. Hazudott arról, hogy Magyarország blokkolta volna az uniós szankciókat és elkezdte terjeszteni azt az álhírt, hogy Magyarország katonai géppel fegyvereket küld Ukrajnának, ezzel veszélybe sodorta hazánkat. Márki-Zay Péter hétfőn egy Facebook bejegyzésben állította azt is, hogy egy Pápán állomásozó magyar katonai repülő szállít Ukrajnába fegyvereket. Hamar kiderült, ez sem igaz.
A baloldal jelöltjének szavait a nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár haladék nélkül cáfolta.

„Márki-Zay Péter megint hazudott. Magyar katonai repülő nem szállít fegyvereket Ukrajnába” – jelentette ki Kovács Zoltán. Az államtitkár megerősítette, magyar területről, magyar területen keresztül, magyar repülőgép nem szállított fegyvereket Ukrajnába. Kovács Zoltán azt is írta, hogy a NATO keretei között 3 magyar felségjelű gép lát el feladatokat, de nemzetközi legénységgel. Az államtitkár kiemelte, nem engedik, hogy a baloldal Magyarországot belesodorja ebbe a háborúba, és felszólította a baloldalt, hogy fejezze be a felelőtlen nyilatkozatokat.


Márki-Zay gyalázatos módon nekiment a hazánkba érkező menekülteknek is, oroszbarát fideszes szavazóknak minősítette őket. Nyilatkozatát elítélte a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség. A szervezet sajnálatosnak nevezte, hogy egyes pártok az anyaországi és a határon túli magyarok közötti ellentétek szításával kívánnak szavazatokat gyűjteni a közelgő parlamenti választásokon. A KMKSZ ismét arra kérte a magyarországi pártokat, illetve politikai szereplőket, hogy ne kezeljék kampánytémaként a kárpátaljai magyarságot, és megnyilvánulásaikban legyenek tekintettel az ott élők nehéz helyzetére.

A Vajdasági Magyar Szövetség is leszögezte háborúban a magyarok pártján állni azt jelenti, hogy nemzettársaik oldalán, segítve, befogadva, támogatva őket. Úgy fogalmaznak: a globalista erők figurájának, a baloldal miniszterelnök-jelöltjének erről lövése sincs, mégpedig azért, mert nincs benne érzés, semmi emberi, sem nemzeti. A VMSZ szerint Márki-Zay Péter nekiment a háborúból menekülni kényszerülő, otthonukat, életüket elhagyni kényszerülő magyaroknak, nőknek és gyerekeknek, feleségeknek és anyáknak.

Egymásnak ellentmondó kijelentések után Márki-Zay Péter abszurd és képtelen hazugságokkal támadja a kormányt. Szerinte Orbán Viktor az egyszemélyes felelőse az orosz-ukrán háborúnak. Márki-Zay Péter szerint ezt a háború, amit Orbán Viktor magatartása robbantott ki. A magyar kormányfőt tette felelőssé az orosz-ukrán fegyveres konfliktusért.

Karrier vagy anyaság?
Mindketten a karrierjük csúcsán lettek várandósak: Rubint Réka és Nagy Adri is. Nincs igazság! Legalábbis azügyben, ...
Az életükkel fizettek a szerelemért
Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő – tartja a mondás. Ez pedig úgy tűnik, a történelem számos diktátorára i...
Őrült trend: Síkosítóval sminkelnek
Újabb sokkoló videós trend terjed az interneten: síkosítóval sminkelnek a fiatalok. Egészen pontosan az úgynevezett ...
Megtalálta a szerelmi bánatra a gyógyírt
Minden titkot tud rólunk, ő a legmegbízhatóbb társ, van akinek egy életen keresztül. Gyerekeknek és felnőtteknek is ...
Erotikus álmával sikeres Kozsó lánya
Talán nincs ember Magyarországon, aki ne hallotta volna Kozsó nevét, ne ismerné a dalait. És van egy ember, Amandána...
Nagy lesz a napi hőingás
időjárás-jelentés, 2022. május 23., hétfő, reggel
Ismét nevetséges indokkal panaszolták be a mentősöket, de itt a válasz
Nem ez az első olyan eset, amikor a mentőket azért éri rágalom, mert életet mentettek.
Felkavaró látvány: késő estig helyszíneltek a rendőrök, egy 10 éves kisfiú az áldozat
A fiú életét már nem lehetett megmenteni.
Úgy sétálgatott az M1-esen, mint bámészkodó turista a karácsonyi vásárban - Videó
Egy szlovák állampolgárságú nő Győrbe indult gyalog az M1-es autópályán. Szerencsére a rendőrök időben közbeléptek, ...
Szívettépő videó: Sírva emlékeztek a meghalt kenus fiúra
Egy leendő olimpiai bajnokkal lettünk kevesebbek - ezt mondta Csanki Márknak az édesanyja a Tényeknek.