Gulyás Gergely: Minden magyar felelős minden magyarért

A jelenlegi helyzetben különösen fontos, hogy amikor az alkotmány szintjén a politikában és egymás közt is az egységes magyar nemzetről beszélünk, akkor az valóban azt jelenti, hogy minden magyar felelős minden magyarért függetlenül attól, hogy ki hol él a világon - mondta szerdán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Sátoraljaújhelyen, ahol a Rákóczi Táborba érkező kárpátaljai diákokat és tanáraikat köszöntötte.

Hangsúlyozta: az elmúlt hónapokban mindent megtettek annak érdekében, hogy amivel csak lehet, segítsék a Kárpátalján élő embereket. Kiemelte: elítélték és elítélik az orosz agressziót és humanitárius segítséget nyújtanak Kárpátaljának és Ukrajna egészének. Emellett pénzügyi támogatást is adnak az ukrán állam működéséhez, valamint mindenkit befogadtak, aki menekültként Magyarországra érkezett vagy azon keresztül ment tovább Európa más országaiba. A miniszter úgy fogalmazott: nagyra becsülik Ukrajna saját területének védelmében folytatott hősies küzdelmét, ugyanakkor a magyar érdek az, hogy a kárpátaljai magyarságot ebből a legkevesebb negatívum érje. Emiatt Magyarország nem szállít fegyvereket, hiszen azt csak Kárpátalján keresztül lehetne megtenni, ami azzal a veszéllyel járna, hogy Kárpátalja is a célpontok közé kerül.

Gulyás Gergely köszöntőjében hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy mindenki tegyen meg mindent a következő időszakban azért itt az anyaországban, hogy a kárpátaljai magyarságnak segíteni tudjunk. Hozzátette, a táborozók és a kárpátaljai magyarság mellett állnak mindaddig, amíg tart a háború, és azt követően is szeretnének segíteni abban, hogy javuljanak az életkörülményeik.

A fotó illusztráció: Gulyás Gergely hivatalos Facebook-oldala

A közmédiának nyilatkozva a miniszter elmondta, fontosnak tartották, hogy megpróbáljanak egy olyan lehetőséget szervezni a Rákóczi Szövetséggel és a Mollal együttműködve, ami néhány napra gyógyírt jelenthet azoknak, akik ma a legnagyobb veszteséget kénytelenek elszenvedni, és a legnagyobb nehézségek között élnek. Az eseményen beszédet mondott Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója, aki köszöntőjében elmondta, rendkívül jó érzés, hogy tudnak segíteni. Kiemelte, a tábor jó lehetőség arra, hogy a résztvevők új embereket ismerhessenek meg, ezáltal új barátokat és élményeket szerezhessenek.

A cég energiát ad az utazáshoz, a szállításhoz, az embereknek és a közösségeknek, ezt pedig a közép-európai régió közösségének köszönhetik - jelezte, hangsúlyozva: ez a közép-európai összetartás a filozófiájuk egyik alapértéke, és a közösségépítés mindannyiunk feladata. Kiemelte a közösségek fontosságát a történelem nehéz pillanataiban, és úgy fogalmazott a közösséghez tartozás "legalább annyi energiát tud adni, mint amennyit mi adunk az autóknak ahhoz, hogy elinduljanak".

Hernádi Zsolt beszédében biztosította a táborozókat arról, számíthatnak Magyarországra és a vállalatra is, és hozzátette, reméli békés körülmények között sokat fognak még találkozni. A közmédiának nyilatkozva Hernádi Zsolt a Rákóczi Szövetség táborát "csodának" nevezte, és közölte, örömmel támogatták a kezdeményezést, hiszen ezáltal a táborozók egy kicsit kiszakadhattak a háború miatt nehéz hétköznapokból. 

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke beszédében elmondta, csaknem kétszáz diák vesz részt a táborsorozat utolsó hetében, velük együtt január 16. óta Kárpátaljáról negyvenkilenc iskolából összesen 1251-en táborozhattak Sátoraljaújhelyen. Hozzátette, az eseménysorozat a Miniszterelnökség és a Mol támogatása nélkül nem jöhetett volna létre. Az eseményen részt vett Panyi Miklós, a Miniszterelnökség stratégiai államtitkára, Hörcsik Richárd, a választókörzet fideszes országgyűlési képviselője és Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere.

Forrás: MTI

2023. február 15. 14:19
Gusztustalan, pedofil magyar bűnbandát buktattak le, saját gyermekeikkel fajtalankodtak
Több mint százezer pedofil tartalmú felvételt foglaltak le a rendőrök.
Többen rosszul lettek egy üzemben Budapesten
Többen rosszul lettek munkavégzés közben Budapesten, a XIX. kerületben, az Üllői úton szerdán; a rendőrség foglalkoz...
Nyolcadikos gyereket rontott meg egy pedofil tanár a Hajdúságban
A Berettyóújfalui Tankerületi Központhoz 2022 tavaszán érkezett bejelentés, amely szerint az egyik tagintézményükben...
Tündéri babapocakot villantott Hosszú Katinka
A kismama csak úgy sugárzik a boldogságtól.
Árpa Attila elárulta, hogy vannak olyan nők, akik szóba sem jöhetnek nála
Árpa Attila szerint a nem állatbarát ember, az nem ember.
Gulyás a Kormányinfón: "komoly aggodalomra ad okot"
Magyarország továbbra sem szeretne belekeveredni az ukrajnai háborúba, tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaz, ...
Gépfegyverekkel bukott le egy autós Röszkén - videóval
Húsz gépkarabélyt és hozzájuk tartozó tárakat találtak egy albán sofőr autójában elrejtve a pénzügyőrök Röszkén - tá...
Szijjártó Péter: a kormány támogatja a beruházásokat az egészségügyi innováció területén
A kormány továbbra is minden támogatást meg fog adni a beruházásokhoz az egészségügyi innováció területén, ahogyan a...
Szexre ajánlotta fel párját egy férfi, hihetetlen, hogy mit kért cserébe
A férfi nem aprózta el az üzletet, a bíróság a napokban hozott ítéletet.
Agyonlőtt egy autókereskedőt egy nő, a biztonsági kamera mindent vett
Vita után ölt a nő.
Nagy a baj: Észak-Korea nukleáris riasztást adott ki
Jó látni, hogy a németek az igazán fontos kérdésekkel foglalkoznak
Váratlan bejelentést tett Sasvári Sándor
Különleges jelenség fog feltűnni az égen
Egyre felismerhetetlenebbé válik Berki Mazsi - kép