Élete végéig börtönbe kerülhet Curtis gyilkossággal vádolt testvére

A Fővárosi Főügyészség mindhárom vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetésre tett indítványt, miután a gyanú szerint kivégezték az egykori focistát, Katzenbach Imrét.

2022. április 05. 09:22

Ahogy arról korábban beszámoltunk, januárban tartóztatták le ismét Curtis testvérét és társait, akik a gyanú szerint előre kitervelten és aljas indokból megöltek egy volt labdarúgót, Katzenbach Imrét.

A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint Katzenbach Imre 2007-ben névlegesen elvállalta egy cég vezetését, tudva, hogy a társaság valótlan tartalmú számlákat állít ki egy akkoriban ismert Zrt.-nek. Az egykori labdarúgó feladata az volt, hogy a hamis számlák ellenértékét készpénzben felvegye, és az összeget visszajuttassa a Zrt. két vezetőjének – közülük az egyik már elhunyt, a másik a vádiratban szereplő felbujtó.

A férfi azonban 2009 áprilisában a felvett 500 millió forintot nem juttatta vissza a Zrt. vezetőinek, hanem azzal külföldre ment. Pár hónappal később a társaság két vezetője azonban tudomást szerzett a tartózkodási helyéről, így hazahozatták. A vezetőket dühítette, hogy a volt focista a pénz jelentős részével nem számolt el, továbbá tartottak is tőle, mivel túl sokat tudott róluk és féltek, hogy a hatóságokhoz fordul, ugyanis már nem akart részt venni a bűnös tevékenységükben.


Végül a két cégvezető elhatározta, hogy megöletik a férfit. 2009. szeptember elején a gyilkosságra megbízást adtak egyik emberüknek, egy 51 éves férfinak – akivel szemben a Fővárosi Főügyészség már korábban vádat emelt.

Az 51 éves férfi elfogadta a megbízást, azonban a tényleges gyilkosságot más bízta: egy régi barátját kérte fel az egykori focista megölésére. A férfi elvállalta, de cserébe ingyen vadászati lehetőséget, valamint legalább 3 millió forintot kért magának, valamint a maga mellé bevont másik végrehajtónak – aki az ügy harmadik vádlottja.

A megbízó 2009. szeptember 28-án Katzenbach Imrét autóval Baranyajenő térségébe, egy általa előre kiásatott gödör közelébe vitte, ahol a két végrehajtó már várta őket. Az autóból kiszálló volt labdarúgót a két férfi rögtön megtámadta, miközben az 51 éves megbízó elhajtott a helyszínről. Az egyik támadó lefogta a sértettet, míg társa kegyetlenül megverte, amelybe belehalt Katzenbach Imre. A bérgyilkosok a holttestet berakták a gödörbe, majd a testet földdel befedték.


A férfi földi maradványait 2020. október 22-én találta meg a nyomozó hatóság.

A Fővárosi Főügyészség az ügyben előre kitervelten, nyereségvágyból és aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. A főügyészség mindhárom férfival szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. Az egyik bérgyilkos Sz. Lajos lehet, Curtis testvére, akiről a családja még mindig úgy gondolja: képtelen lett volna megölni bárkit is.

A Katzenbach Imrét a helyszínre szállító 51 éves férfival szemben a Fővárosi Főügyészség egy elkülönített eljárásban már korábban vádat emelt.

A Fővárosi Főügyészség indítványára a bíróság az egyik vádlott - a felbujtással vádolt egykori cégvezető - vezető védőjét kizárta a büntetőeljárásból. A végzés nem végleges.

LED fal, kiterjesztett valóság és új adástervező rendszer: jelentős technikai fejlesztések a TV2-nél
A TV2 Csoport, hazánk vezető televíziós társasága megalakulása óta törekszik arra, hogy a legmodernebb technológiai ...
Földbe csapódott egy ejtőernyős Székesfehérváron
A férfi ernyője nem nyílt ki.
Nyomoznak a halála miatt
Még mindig kérdés, hogy ki a felelős Berki Krisztián haláláért. A médiaszemélyiség drogot fogyasztott halála előtt. ...
Több százan kísérték utolsó útjára
Berki Krisztián barátai megtörten álltak a ravatal előtt. Mindegyikük egy-egy szál hófehér virággal rótta le tisztel...
Egy komposztáló gödörben volt az eltűnt üzletember Szigetszentmártonon - Fotók
Újabb információk kerültek a nyomozók birtokába, ennek köszönhető, hogy megtalálták.
Tények este teljes adás, 2022. május 27., péntek
GYILKOSSÁG - Családi tragédia Aszódon! Megölte lányait és magával is végezni akart egy 46 éves férfi. A lányokat elt...
Tények Plusz adás, 2022. május 27., péntek
CSALÁDI TRAGÉDIA - Kivégezte kislányait, majd vonat elé ugrott egy férfi Aszódon. A gyerekek láthatáson voltak nála,...
Intenzív osztályra került a Nemzet Színésze
A mentő vitte el csütörtök reggel a 88 éves színészt.
Tények röviden, 2022. május 27., péntek
Tények röviden adás
Erősen felhős idő néhol záporokkal
időjárás-jelentés, 2022. május 27., péntek