Egymás után veszi a százmilliós autókat a baloldali milliárdos Bige László és fia

Napról napra egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy a hazai baloldal és az őket támogató üzleti körök kétszínű módon hazudnak.

2022. január 20. 13:54

Eltörölnék a kormány magyar embereket és családokat segítő intézkedéseit, ők azonban hatalmas luxusban élnek. Miközben Márki-Zay Péter megszüntetné az üzemanyagok árának hatósági maximálását, és a magas üzemanyagárak miatt aggódó polgároknak azt tanácsolta, hogy megoldásként vásároljanak kisebb autókat, a magyar gazdákat megkárosító Bige László, kartellező baloldali oligarcha és fia az Origo információi szerint az elmúlt nyolc évben legalább három luxuskategóriás, több 10 millió forintba kerülő autót vásárolt - írta meg az Origo. 

A korábban Brüsszel-közeli energiacégek lobbistájaként dolgozó Márki-Zay az RTL Klub műsorában felelőtlen ígéretnek nevezte az üzemanyagárak adójának csökkentését. 


"Mindenki növelni akarja a béreket, a juttatásokat, lakást akar építeni, beruházni akar, fejleszteni akar, zöld gazdaságot akar és a többi, ami iszonyatos pénzbe kerül. És egyébként meg adót akar csökkenteni minden egyes területen. Ezek olyan felelőtlen ígéretek" – jelentette ki. 

Mint mondta, erre véleménye szerint a kissebb autó vásárlása a megoldás. 

Eközben szponzora, a kampányát finanszírozó vörösbáró, Bige László és fia csak az elmúlt évben legalább 3 luxuskategóriás autót vásárolt darabonként 100 millió forint körüli áron.

fotó: MTI/Balázs Attila

Hogy mi a közös a három alább bemutatott autóban? Mindamellett, hogy magas árkategóriájú brit luxusautókról beszélünk, egyik sem nevezhető sem környezetkímélőnek, sem keveset fogyasztónak, így csak nagyon gazdag emberek vásárolják.  

A 2014-ben Németországból vásárolt Rolls-Royce luxus coupét a brit autógyártás egyik ékkövének lehet tekinteni. Pazar megjelenése, áramvonalas kialakítása és a tekintélyt parancsoló külső azt jelzi, hogy tulajdonosa imádja a luxust. A gondtalan száguldásról egy V12-es 6,6 literes motor gondoskodik. A repülőgépmotorokat is gyártó brit cég 624 lóerős motort szerelt a kocsiba, így biztosítva a felhőtlen száguldást. Az autó prémium kategóriás üzemanyaggal működik, és egy 8 fokozatú automata sebességváltó gondoskodik a hatalmas teljesítményű motor nyomatékának a megfelelő kiaknázásról.

Az autó fogyasztása városi terepen 21,2 L/100 KM, országúton 9,8 L/100 KM, míg a kombinált fogyasztása 16,1 L/100 KM.


Az autó piaci értéke 95 millió forint. 

fotó: shutterstock/Teddy Leung

2020-as Land Rover Range Rover SV Autobiography 5.0 V8

Az ismert luxusterepjárókat gyártó brit cég, a Land Rover egyik kimagasló teljesítményű autója. A Land Rover a Jaguar leányvállalata. Az autót 2020 folyamán vásárolta szintén Németországból a Bige-birodalom fő érdekeltsége, a Nitrogénművek Zrt.

fotó: shutterstock/Bojack

Az autó egy 5 literes 556 lóerős motorral rendelkezik, amely annak ellenére, hogy luxus városi terepjáró, a 4x4 összkerékmeghajtás miatt terepen is bátran használható, így akár vadászatokhoz vagy egyéb helyeken is gond nélkül bevethető.

Az autó kombinált fogyasztása 12,8 L/100 KM. Tehát ez sem a kis fogyasztású autók kategóriájába tartozik. A magas ára és a jókora üzemanyag-fogyasztás miatt kizárólag a gazdagok autója.

Az autó piaci értéke 72 millió forint, azonban mivel a Nitrogénművek Zrt. esetében egy páncélozott, golyóálló kiadásról beszélhetünk, ezért a fent megjelölt piaci érték többszöröse is lehet. 


2021 Bentley Flying Spur W12

A Volkswagen-csoporthoz tartozó Bentley a Rolls-Royce és az Aston Martin mellett a Föld egyik legismertebb luxusautó-márkái közé sorolható. A 2021-ben - tehát már a Bige elleni eljárás közben - vásárolt luxusjármű szintén Németországon keresztül érkezett a kartellező Bige László fiához.

fotó: shutterstock/gabo_arts

A hatalmas kocsinak kifejezetten nagy a teljesítménye. A 2021-es Bentley Flying Spur egy 626 lóerős, 6 literes, 12 hengeres W12-es motorral rendelkezik, amelybe kettős megfúvású, avagy twin-scroll turbófeltöltőt helyezett a gyártó. A luxusgép mindössze 3,5 másodperc alatt gyorsul 160 km/órás sebességre.

A Bentley fogyasztása városi környezetben 18,6 L/100 KM, országúton 10,2 L/100 KM, míg kombinált fogyasztása 13,3 L/100 KM.

fotó: shutterstock/Gaggardous50000

Az autó piaci értéke 84 millió forint.

Jól látható tehát, hogy Bige László és családja még azután is szórja a pénzt és hivalkodik a gazdák megkárosításával szerzett vagyonával, hogy Bige ellen nyomozás indult.

 

Címlapfotó: MTI/Balázs Attila

Zacskóba tett kisfiú holttestére bukkantak a Dunában
Egy kenus fedezte fel az emberi maradványokat.
Megrázó fotók érkeztek a halálos baleset helyszínéről
Ketten is meghaltak abban a balesetben, ami a 3-as úton történt kedden Szikszónál.
Halálra éheztették és kínozták 8 éves kislányukat
A szülők folyamatosan szörnyű dolgokat műveltek iker gyerekeikkel, akik közül az egyik meg is halt.
Agresszív barátjával együtt tűnt el Molnár Beáta, tragédia történhetett
A rendőrség nagy erőkkel keresi a 30 éves Beátát, aki korábban a bántalmazás miatt elítélt barátjával együtt tűnt el...
Szijjártó: Magyarország a béke pártján áll
Magyarország a béke pártján áll, és mindent meg is tesz annak érdekében, hogy elősegítse annak létrejöttét Ukrajnába...
Tények teljes adás, 2022. május 24., kedd
FRONTÁLIS - Szörnyű karambol Szikszónál, ketten meghaltak, amikor két autó frontálisan ütközött, a vétkes sofőr szab...
Sokkolta a családot az anyuka halála
A gyász immáron egy éve tart. Delhusa Gjon szeretett és fiatal menye tavaly halt meg, ezzel egy pótolhatatlan űrt ha...
Örökölhetjük a traumákat
Sajgó végtagok, indokolatlan remegés, félelem és furcsa 'látomások'. Ha ilyen tüneteket tapasztal és magyarázatot ne...
Magyarul énekeltek a világsztárok
Megszállták Budapestet a világsztárok. Rednex, Mister President, Ice MC... Olyan előadók érkeztek hozzánk, akiknek a...
111 hónapja töretlenül nőnek a reálkeresetek
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatsora a keresetek változatlanul lendületes növekedését jelzi a háború...