Beérett a TV2 Csoport stratégiája

Április 23-án a siófoki Media Hungary konferencián ismertette a cégcsoport piaci helyzetét, az ahhoz vezető utat és az előttünk álló őszi szezon tévéműsorait a TV2 Csoport programigazgatója. Fischer Gábor a már korábban nyilvánosságra hozott produkciók mellett bejelentette, hogy érkezik a TV2-re az 1% Club, ami egy interaktív országteszt, valamint visszatérnek a TV2-re Gáspárék, egy ízig-vérig "győzis" realityben.

Beérett stratégia – tévézési szokások

Nyolc évvel ezelőtt, szintén a média szakma egyik legátfogóbb konferenciáján, a Media Hungary-n ismertette nagyratörő célkitűzéseit a TV2 Csoport programigazgatója, Fischer Gábor. A vezető a keddi rendezvénynapon felidézte azokat a terveket, amiket rövid-közép- és hosszútávon tűztek ki és amelyek eredménye az utóbbi másfél évben volt a leglátványosabb: 2023-ban, hétköznap minden egyes TV2-es sajátgyártású műsor nyerte az idősávját a versenytárssal szemben. A helyi gyártás erejét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egy sikeres saját produkció (a bemutatott példában a Séfek séfe) új szezonja olyan elérést képes generálni, mint egy-egy csatornaportfólió 1 teljes hónap alatt! A tévézési szokások alakulását illetően a prezentációban a programigazgató kitért arra is, hogy ez a szórakozási forma még mindig a legnépszerűbb Magyarországon, tavaly novemberben 8 milliós tömeget ért el a tévé legalább egy percre, míg ez a szám a kizárólag streaming-et fogyasztók esetében 100 ezer fő volt (célcsoport: A4+, tévével rendelkező magánháztartások). A piaci szereplőket csoportszinten vizsgálva 2023-ban a TV2 Csoport érte el a legnagyobb növekedést, a többi piaci szereplő stagnált, vagy csökkenést mutatott. A kábelportfóliót nézve is piacvezető a cégcsoport, a Mozi+ az ország 3. legnézettebb csatornája, a Top6 kábelcsatornából pedig 4 a TV2 Csoporté.

2024 tavasza: taroltak az új formátumok

2024-ben az eddig eltelt időszak is sikeresen alakult, mint Fischer Gábor kiemelte, a két új formátum, a Kincsvadászok és a Házasság első látásra taroltak a nézőknél, előbbit átlagosan kétszer annyian választották, mint a vele egyidőben futó RTL-es műsort, míg utóbbi hetek óta a nézettségi toplisták éllovasa, sőt, könnyen lehet, hogy az év legnézettebb műsorai közé is bekerül. A második évad előkészületei már javában zajlanak.

Nagysikerű formátumok a TV2 képernyőjén

Fischer Gábor előadásának legjobban várt része minden évben az elkövetkező időszak műsorainak prezentációja. Ahogy azt korábban bejelentették, április 27-én VIP különkiadással indul a tavalyi év legnézettebb műsorának, a Zsákbamacskának új évada, amit április 29-től hétköznap esténként láthatnak a nézők. Idén nem egy, hanem két műsorvezető páros segíti a játékosokat a szerencse útján, Marics Peti és Pető Brúnó, illetve segítőjük Stana Alexandra, valamint Szente Vajk és T. Danny, Kárpáti Rebekával kiegészülve. Idén is lesznek szórakoztató, megható és könnyfakasztó pillanatok, több autó és többmillió forint is gazdára lel a gameshow-ban.

Nagy visszatérők

2024 őszén több olyan korábbi, nagysikerű műsor is visszatér a képernyőre, melyek korábban már elnyerték a nézők szimpátiáját. Ördög Nóráék jelenleg is forgatják az Ázsia Expressz legújabb évadát, ami idén a Fülöp-szigeteken és Tajvanon zajlik, és szintén Nórával, valamint az ország kedvenc séfeivel érkezik a díjnyertes Séfek séfe legújabb szezonja is, hogy megtalálja azt a szakácsot, akinek a műsor által gyökeresen megváltozhat az élete. Új évad készül a Farm VIP-ből is, így nem maradnak a nézők gazdálkodó celebek nélkül. Idén ősszel visszatér a sorsfordító Újratervezés, ezúttal a TV2 Klubon, amiben nehézsorsú, kilátástalan helyzetben élő családok otthonait varázsolják újjá, Szabó Zsófi és Stohl András, valamint Szabó András Csuti vezényletével.


Reality-k minden mennyiségben

2024-ben 20 év kihagyás után visszatér a képernyőre a Kísértés, aminek műsorvezetője Kasza Tibi lesz. A műsort már leforgatták és az előzetes alapján igencsak eseménydús reality-re számíthatnak a nézők. A tavalyi év egyik legmegosztóbb valóságshow-ja kétségkívül a Kőgazdag fiatalok – Rich Kids Hungary volt. A nyolc szereplőről mindenkinek volt véleményre, a róluk szóló cikkek/videók tartoltak az online térben. A műsor visszatér, lesznek régi és új szereplők, akik örömmel osztják meg fényűző mindennapjaikat a nézőkkel. És a reality-knek itt még nincs vége! A magyar valóságshow-k koronázatlan királya, Gáspár Győző és családja is újra beengedik a nézőket otthonukba, érkezik a Gáspárék, szintén a TV2 műsorán.


Új formátumok

A sikershow-k és nagy visszatérők mellett idén ősszel két új formátum is bemutatkozik a TV2 képernyőjén. Az egyik a Password – A jelszó, aminek műsorvezetője Lékai-Kiss Ramóna lesz, aki korábban nem vezetett még vetélkedőt, ám most megmutathatja a játékos énjét. A könnyed esti kikapcsolódást nyújtó formátumban sztárok és civilek játszanak majd, garantálva a jó hangulatot. A műsort már leforgatták, az utómunkák zajlanak.

A másik, ősszel debütáló formátum egy egyestés event műsor, az 1% Club lesz, egy olyan show, ami az egész országot lázban tartja majd! Az 1% Club egy egyedülálló, lebilincselő és humoros szórakoztató produkció, amely tudományos felmérés alapján teszteli a nemzet intelligenciáját. A siker azon múlik, hogyan gondolkodunk, nem pedig azon, hogy mit tudunk, ami azt jelenti, hogy mindenki egyenlő esélyekkel indul és játszhat a stúdióban, és a képernyők előtt. Akár versenyzőként küzdenek a játékosok a pénzdíjért, akár nézőként játszanak barátaik és családtagjaik ellen, az egyre nagyobb kihívást jelentő kérdések helyes megválaszolásával bejuthatnak az 1%-os klubba: azon emberek elit csoportjába, akik képesek a lakosság 99%-ának eszén túljárni. A Magnum Media díjnyertes műsora már több országban is hatalmas sikert aratott - a BBC Studios forgalmazásában - Ausztráliában, Németországban, Görögországban és Franciaországban. Idén Magyarország mellett az USA-ban és Mexikóban, valamint Spanyolországban is képernyőre kerül.

Heti sorozatok

Két vadonatúj heti sorozat is érkezik a TV2-re. A S.E.R.E.G. egy katonai tematikájú széria, ami egy apa-fiú konfliktus és egy missziós bosszúhadjárat története arról, hogyan lehet a saját határainkat túllépve teljesíteni, egy csapatot egységgé kovácsolni és különbséget tenni a valódi jó és rossz között. Ebben a műfajban több mint 20 éve nem készült sorozat, itt volt az ideje egy új változatnak!
2024 őszére elkészül az egyik legnagyobb költségvetésű magyar heti sorozat Hunyadi Jánosról. A nagysikerű regénysorozatból készülő tévés adaptáció koprodukcióban készül az NFI-vel és a német Beta Filmmel, utóbbi lesz a nemzetközi forgalmazója is az elkészült tévésorozatnak, amit Hunyadi – Rise of the Raven címmel a magyar nézők szintén a TV2 műsorán láthatnak majd.


Szupershow trió

Ősszel hétvégén is óriási csata várható majd a két nagy kereskedelmi tévé között. A TV2 a hétvégeken három nagyszabású show-val készül a nézők meghódítására. Egyedülálló módon három nagyszabású showműsort tűz képernyőjére a csatorna, a három „koronaékszert”. Az egyik a már korábban bejelentett, 12 év után visszatérő legendás Megasztár, ehhez társul a Dancing with the Stars 5. évada és csatlakozik még egy műsor, ami a legjobbak legjobbjait méreti meg: ez pedig a Sztárban Sztár All Stars. Ez a műsor a magyar kereskedelmi tévézés egyik legerősebb műsora, nagy sikerrel futott 9 „normál” szezonja, 4 évad a Sztárban Sztár leszek!-ből, 2 szezon a Sztárban Sztár + 1 kicsiből. Sztárban Sztár brand alatt tehát összesen 167 show készült. A formátum különböző évadaiban a magyar zenei szakma legjobbjai mutatkoztak meg az évek alatt, most ennek a versenysorozatnak a krémje ismét egy színpadra áll, hogy megküzdjön a Sztárban Sztár All Stars trófeájáért.


Ahogy látszik, a TV2 Csoport idén is minden lehetőséget megragad, hogy képernyők elé ültesse és műsoraival ott is tartsa a magyar tévénézőket.

2024. április 23. 18:37
Békéscsabai Extrém sportpálya - kihívás, adrenalinfröccs, jó közösség
Az extrém sportok szerelmesei számára új közösségi tér alakult ki Békéscsabán. A megújult Extrém Sportpályán garantá...
Menczer Tamás: A baloldal szerint a fideszesek állatok, adjunk csattanós választ a sértegetőknek június 9-én
Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója a közösségi oldalára feltöltött videójában hívta fel a figyelm...
Defektet kapott egy busz a hőség miatt, több halott
A halálos áldozatok között nők és gyerekek is voltak.
Mentőhelikopter landolt Hajdúnánásnál, több gyermek is megsérült - fotókkal
Több egységet riasztottak a helyszínre.
Újabb vízidráma: elragadott a vihar két horgászt a Balatonon
A tó túlsó partján találtak rájuk.
Hogy lehet ezt túlélni?
Vannak olyan dolgok egy nő vagy a szülők életében, amiről nem beszélnek. Nem beszélnek, mert nem tudják, hogyan, vag...
Tények teljes adás, 2024. május 29., szerda
ELŐZÉSEK - Vétlen házaspár halt meg a brutális vámospércsi balesetben. Épp hazafelé tartottak, amikor egy elhibázott...
Továbbra is aktív a sorkatonaság bevezetéséről szóló beszélgetés Magyar Péter csoportjában
Akár a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tag...
Itt reszkessetek, betörők!
Vannak olyan filmek és helyszínek, amikre mindig emlékezni fogunk. Az egyik ilyen a Reszkessetek betörők című film i...
Szakadékba zuhant három pénzügyőr Olaszország északi részén egy hegyi gyakorlaton
A helyszínen életüket vesztették.

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.