Új pénzügyi kalandjáték segíti a pénzügyi nevelést

Ünnepélyes megnyitóval indult hivatalosan is útjára a MoneyTours pénzügyi kalandjáték. Már nemcsak élménytanórákon vehetnek részt a Pénziránytű Bázisiskolákba érkező diákok, hanem egy pénzügyi tudatosságot fejlesztő, egyben szórakoztató kihívás segítségével próbálhatják ki tervező- és szervező készségüket a 7-12. évfolyamos csoportok. 

2023 februárjától öt Pénziránytű Bázisiskolában – Dunaújvárosban, Győrött, Kisújszálláson, Pesten és Szegeden - a MoneyTours pénzügyi kalandjáték fejtörői teszik még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést. A játékban résztvevő csapatoknak egy osztálykirándulást kell megszervezniük. A fejlesztés fő célja, hogy a tervezés szempontjait átlássák a fiatalok. Az állomások nem csak az ismeret átadására koncentrálnak, a tanulók képességeinek és attitűdjeinek a formálása is cél. A MoneyTours így oktató játék, de a szórakoztató kihívásokon keresztül a tanulás ez alkalommal is élménnyé válik: https://penziranytu.hu/moneytours

A MoneryTours kalandjáték ünnepélyes megnyitóeseményére a BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikumban, a Pénziránytű Bázisiskola program egyik legújabb tagjában került sor, ahol az iskola tanulói már ki is próbálhatták az izgalmas játékot.

Hergár Eszter, a Pénziránytű Alapítvány kuratóriumi elnöke az esemény megnyitó beszédében elmondta: a Pénziránytű Alapítvány célja, hogy gyakorlatias pénzügyi tudást közvetítsen a diákok számára. Már 570.000 ingyenes tankönyv és kiadvány került az iskolákba, a bázisiskolák élményfoglalkozásaival pedig még több hasznos pénzügyi ismeretek juthat el tanulóihoz.

Domján Zsuzsanna, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum főigazgatója hozzátette, hogy a centrum is nagy örömmel csatlakozott, hogy kipróbálja az Alapítvány hagyományos és elektronikus tananyagait. A mérések azt mutatják, hogy mind a tananyagok, mind a pénzügyi képzések sikeresek, nagyban megváltozott a diákok mindennapi pénzügyekkel kapcsolatos ismeretanyaga.


Martinovic Boris felhívta a figyelmet arra, hogy a pénzügyi iparág a folyamatos innovációknak köszönhetően bonyolulttá vált, a kibertámadások egyre kifinomultabbak. A Mastercard Public Policy Igazgatója szerint nagyon fontos, hogy a diákok idejében megismerkedjenek a lehetőségekkel, a veszélyekkel és tudatosan közelítsenek a pénzügyekhez. A bázisiskola program ebben is támogatja a diákokat.

Vasné Botár Ágnes, a megnyitó helyszínéül szolgáló BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum igazgatója szerint a bázisiskolai tagság segítségével szórakozva oktató lehetőségek széles tárházát kínálhatják a környező iskoláknak, diákoknak és pedagógusoknak egyaránt.

A Pénziránytű Bázisiskola program fő célja, hogy a pénzügyi nevelés modern, magas szakmai színvonalat képviselő eszköztárát minél több diák számára elérhetővé tegye. A Bázisiskolák jól felszerelt, igényesen kialakított „Pénzügyi tudás otthona” tantermeiben a Pénziránytű Alapítvány által felkészített pedagógusok tartanak interaktív pénzügyi foglalkozásokat. Az élménypedagógiai módszerekkel és digitális eszközökkel támogatott, korosztályonként differenciált pénzügyi foglalkozások a régió általános- és középiskolás diákcsoportjai számára ingyenesen érhetőek el.

2023. február 22. 10:35
Lepereghetett egy autós előtt élete filmje, egy pillanatra a madarak közé emelkedett - Videó
Brutális felvétel készült.
Félmeztelen holttestekre bukkantak a hatóságok, már azt is tudni, hogy kik lehetnek
A halál pontos okát hivatalosan azóta sem közölték.
Elszabadult a pokol egy menekültközpontban, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb migránstragédiájaként tartják számon a történteket
Rengeteg halálos áldozata és 30 sérültje van az incidensnek.
Egy kézdivásárhelyi tinit odaadtak egy láda sörért az ördögnek, saját apja bűntudat nélkül a pokolba küldte
A napokban hoztak ítéletet az ügyben.
Vérre menő harc tört ki nyugdíjasok között a Lidlben, videón, ahogy egymást lökdösve izmoznak
Az akciós termékért taposták el egymást.
Új élet kezdődik
Ildikó tízéves kora óta kénytelen együtt élni azzal, hogy a bal lábát amputálni kellett rák miatt. Egy új térdprotéz...
Váratlan fordulatok várnak még rájuk
Jaskó Bálint és Hajmási Dávid között komoly feszültség robbant ki, méghozzá egy nő miatt, mindketten ugyanabba a höl...
Tények teljes adás, 2023. március 29., szerda
CSODA - Csoda, hogy túlélte - ezt mondta az anyja annak a hatéves kisfiúnak, akit csaknem egy napig százak kerestek,...
Fitnesz 50+ csinálják utána!
Azt mondják a hozzáértők, hogy nemcsak férfiakra, hanem sok 50-es nőre jellemző a "kapuzárási pánik"... és hogy ilye...
A visszaszámlálás elkezdődött
Az utolsó erejével is küzd Valkusz Milán. A Sztárban Sztár leszek versenyzője úgy érzi, elfáradt, ennek ellenére igy...
Komoly válságban lehet Harry herceg és Meghan Markle házassága
Őrült meccsen győzte le a Fradit az UVSE a női vízilabda Eurokupa döntőjében
Semmi nem takarja Mihalik Enikő meztelen melleit - fotó
Kórházba vitték Ferenc pápát
Drámai fordítás, a hetedik meccs dönt az Erste Liga döntőjében