Tarlós István: „Elég rendhagyó”, hogy diploma nélkül felügyeli a BKK-t Hajnal Miklós

Az én polgármesterségem idején a BKK igazgatóságának és felügyelőbizottságának vezetői pozícióját mindig képzett és tapasztalt személyek töltötték be – mondta az Indexnek Tarlós István

2022. február 24. 09:13

Tarlós István rendhagyónak nevezte, hogy a magát korábban többször is közgazdásznak beállító, de a közlekedési szakmában tapasztalatlan, és valójában diploma nélküli Hajnal Miklós irányíthatja a hatalmas fővárosi cég, a BKK felügyelőbizottságát.

A politikai ígéreteken alapuló pozícióosztogatások könnyen eredményeznek észszerűtlen szituációkat, de azért vannak bizonyos szélsőértékek, amelyeket már nem helyénvaló túllépni – mondta Tarlós István, volt főpolgármester, akit arról kérdeztek, hogy Hajnal Miklós úgy lehet a BKK felügyelőbizottságának elnöke, hogy sem diplomával, sem a területhez kapcsolódó releváns szakmai tapasztalattal nem rendelkezik.

Mint ismert, Karácsony Gergely 2021 júniusában nevezte ki momentumos szövetségesét a közlekedési vállalat ellenőrzését végző szerv élére, akinek – noha több alkalommal is közgazdásznak állította be magát – valójában semmilyen felsőfokú végzettsége nincs. Pedig a főpolgármester korábban ezzel teljesen össze nem egyeztethető véleményt fogalmazott meg, amikor megválasztása után néhány héttel azt mondta az Inforádióban: "Egy dolgot kérek mindenkitől: mindegyik párt javasolhat jelölteket, és érvelhet mellettük, de nem zsákmányok ezek a cégek. Csak és kizárólag a szakmai felkészültség számít. Van egy bizalmi faktor is, ez a kettő együtt eredményezheti, hogy valaki cégvezető lehet Budapesten."

Ennek ellenére mégis a diploma és szakmai tapasztalat nélküli, mindössze 26 éves Hajnal Miklós kapta meg a talán legfontosabb ellenőrzési pozíciót a főpolgármestertől, ráadásul ezért a feladatért a mindenkori minimálbér háromszorosát viheti haza a Momentum politikusa, aki az idei emelést követően így már 600 ezer forintot tehet zsebre havonta a BKK felügyelőbizottságának vezetéséért.

Tarlós István szerint vannak bizonyos befolyással járó foglalkozások, amelyeknél nem kötnek ki felsőfokú végzettséget – a képviselők esetében ez nyilvánvalóan nem is lehet elvárás –, azonban az, hogy melyik képviselőt milyen feladattal bízzák meg, már nem mindegy.

"Az én polgármesterségem idején a BKK igazgatóságának és felügyelőbizottságának vezetői pozícióját mindig képzett és tapasztalt személyek töltötték be" - emlékeztetett rá a volt városvezető, és kifejtette, hogy a közlekedés és a közlekedési infrastruktúra olyan terület, amelyet bizonyos körökben szakmának neveznek, és noha minden szakmában vannak intuitív autodidakták is, de egy akkora közlekedési cégnél, mint a BKK, a vezetői vagy ellenőrzési funkció betöltéséhez bizonyosan célszerű a szakirányú felsőfokú végzettséggel vagy hogy jelentős szakmai tapasztalattal rendelkezzen valaki. Sőt, az a legjobb, ha mind a kettőből van az illetőnek. "Elég rendhagyónak tűnik a számomra, hogy olyan személyt választottak a BKK felügyelőbizottságának élére, akinek nyilvánvalóan egyik sincs a birtokában" - tette hozzá Tarlós István.

Előkerült, szemeteszsákban találták meg M. Beáta holttestét
A magyar nő holttestére egy elhagyatott benzinkúton találtak rá.
Rájuk nyitottak szex közben, sokkot kaptak - videóval
Van, aki sosem mert beszélni róla, traumaként, sokkhatásként élte meg, hogy kiskorában látta szeretkezni a szüleit.
Árpa Attila kalandvágyból lesz A Nagy Ő
Idén újra megnyílik a Bachelor - A Nagy Ő rezidenciája, ahol ezúttal Árpa Attila keresi szíve választottját. A TV2 p...
Versenypályának nézték az M0-ást, vérlázító ámokfutást rendeztek
A két "versenyző" óriási tempóval szlalomozott az autók között.
Így vágta szájba az óriási kő a notórius kocsifeltörőt - videó
Arcon ütötte a visszapattanó kő a kocsifeltörőt – a XVIII. kerületi rendőrök elfogták. Több járművet is ellopott és ...
Milliárdos birodalmat épített a semmiből
Egy milliárd forintot költött saját brandje felépítésére Berki Krisztián. Ezt felesége, illetve most már az özvegye ...
A polgárpukkasztás volt az élete
Polgárpukkasztó botrányhős. A legtöbb ember kizárólag ezt az arcát látta. A teljes igazság nyilvánvalóan ennél sokka...
Nyomoznak a halála miatt
Még mindig kérdés, hogy ki a felelős Berki Krisztián haláláért. A médiaszemélyiség drogot fogyasztott halála előtt. ...
Felsírtak a szirénák Környén, sírva rohantak ki a gyerekek utcára
A hatóságok nagy erőkkel vonultak ki egy Komárom-Esztergom megyei általános iskolához.
Mi vezetett a tragédiához?
Benne volt a tragédia lehetősége az életében. Berki Krisztián szélsőséges életet élt, szerette, ha róla beszélnek mé...