Szilvay Gergely: az LMBTQ-ideológia az ember rendeltetésével ellentétes dolgokat igyekszik elfogadtatni

Az LMBTQ-ideológia el akarja választani a testet a lélektől, az ember rendeltetésével ellentétes dolgokat igyekszik elfogadtatni - jelentette ki Szilvay Gergely újságíró, A genderelmélet kritikája című könyv szerzője pénteken az erdélyi Torockón, ahol az Alapjogokért Központ által szervezett pódiumbeszélgetésen vett részt.

2021. augusztus 14. 08:40

A Mandiner főmunkatársa kifejtette: a klasszikus felfogás híveként a maga részéről a test és lélek egységét, az egyébként tökéletlen emberi természet állandóságát vallva száll vitába azzal a "biológiatagadásban szenvedő" felfogással, amely a nemi szerepeket kizárólag kulturális termékeknek tekinti, és tagadja az emberi természet állandóságát, mivel azt a történelem termékének tekinti.

A rendezvény után az MTI-nek telefonon nyilatkozó Szilvay Gergely megállapította: Európában immár politikai, szuverenitási vitává fajult a kérdés, miután Brüsszel LMBTQ-övezetté nyilvánította az Európai Uniót, Magyarországon pedig a nyugati vállalatok melegpárokat ábrázoló óriásplakátokon, szivárványszínű táskákon terjesztik az LMBTQ-ideológiát, holott az uniós csatlakozás idején - mint fogalmazott - "ez nem volt a csomag része és nem is szeretnénk, hogy az legyen".

A szerző szerint itt távolról sem csak emberi jogokról, a választás szabadságáról van szó. A szemléletbeli különbséget illusztrálandó megjegyezte: a mosógépnek is van egy bizonyos felépítése és ha nem tartják be a kezelési útmutatót, akkor tönkremegy, de nem azért, mert a társadalom kirekesztette, hanem mert rosszul használták.

A torockói Double Rise fesztivál központi udvarán tartott beszélgetésbe a közönség is bekapcsolódott és parázs vita alakult ki a témáról - mondta el az a rendezvény moderátora, Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője. Felidézte: a jogi elemző- és kutatóintézet évek óta foglalkozik az LMBTQ-kérdéssel, hiszen az elmúlt tíz évben felgyorsult az emberkép megváltoztatását célzó antropológiai forradalom, és felerősödött az érzékenyítés: ma már nem lehet olyan filmet, vagy tévésorozatot megnézni, amelyben nincs jelen a téma.

Szilvay Gergely könyvét az Alapjogokért Központ adta ki, de korábban szintén a központ gondozásában jelent meg Marguerite A. Peeters Genderőrület - Útmutató a globális mesterterv megértéhez című könyve. Fontosnak tartják a tájékoztatás lehetőségének megteremtését, a fogalmi tisztázást, segíteni akarnak érvkészletet felhalmozni azok számára, akik nem értenek egyet az LMBTQ-mozgalommal - mondta az Alapjogokért Központ elemzője.

Az erdélyi Torockón zajló Double Rise fesztivál csütörtökön kezdődött és három napig tart. A Double Rise fesztivál elnevezése arra utal, hogy az év bizonyos időszakában a Székelykő lábánál épült Torockón a sziklás csúcsok között bujkálva kétszer kel fel a Nap. Az ötödik alkalommal megrendezett összművészeti fesztivál több mint száz irodalmi, zenei, színházi és közéleti programot, változatos sportolási, szabadtéri szórakozási lehetőségeket kínál a résztvevőknek.

MTI/A címlapfotó illusztráció

Már az édesapjánál is jobban játszik Cristiano Ronaldo fia
A futballsztár édesanyja szerint unokája már most sokkal ügyesebben kezeli a labdát, mint Ronaldo 11 éves korában.
Lependerítette magáról a rablót az idős nő
A 70 éves nő táskáját próbálta megszerezni egy fiatal férfi, ám alul maradt a táskáért folyó küzdelemben.
Tönkretették a szupermodell arcát és ezzel az életét
Drámai vallomás: az egykor gyönyörű nő alig tud tükörbe nézni, annyira elborzasztja a látvány.
Szokatlan erdei állatok jelentek meg Róma belvárosában - Videó
Az örök városban élők nyugalmát olyasmi zavarta meg, amire ők sem számítottak.
21 karátos arannyal készült a hollóházi Nimród porcelán készlet a Vadászati és Természeti Világkiállításra
Új kollekciót mutatott be a Hollóházi Porcelánmanufaktúra csütörtökön Budapesten.
Tények teljes adás, 2021. szeptember 23, csütörtök
GYILKOS - Kirabolt egy trafikot és brutálisan összeverte az eladót egy mezőpeterdi férfi. Most kiderült, hogy Németo...
Elkényeszteti az unokáit Nagy Feró
Szabályosan elkényezteti unokáit Nagy Feró. A Beatrice frontembere szinte mindent megenged nekik. A három kisgyerek ...
Egyszer szerepelt, máris sztárrá vált
Akkorát énekelt a Sztárban Sztár Leszek! harmadik válogatóján, hogy Tóth Gabi harcba szállt érte: azért, hogy ő lehe...
Egy igazi férfira vágytak, megkapták
Már csak két nap van hátra és megnyitja táncparkettjét a Dancing with the Stars, ahol nemsokára mindenki táncol! Dob...
Árverezi a vagyonát Lagzi Lajcsi
Az elsőfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt mulatós zenész, Galambos Lajos a bírósági per lezárása után összeült ...