baloldal

"Szerencsétlen, ostoba" - így gyalázza Márki-Zay a migrációt ellenző embereket

Márki-Zay Péter, a baloldal jelöltje nem válogatja meg a szavait, ha a vidékieket vagy a jobboldali szavazókat minősíti, írta meg az Origo.

2022. február 03. 09:24

Különösen sértő kifejezéseket használ, ha a Fidesz-szavazókról van szó - vagy akár csak olyanokról, akik valamiben nem értenek egyet vele. Őket rendszeresen ostobának, elmeháborodottnak, tudatlannak vagy szerencsétlennek szokta nevezni.

„Ha ezt nem juttatjuk el mindenkihez, akkor még mindig rendkívül sok szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba ember emiatt fog a Fideszre szavazni” – mondta Márki-Zay Péter a migrációval kapcsolatban. A baloldal jelöltje ezzel arra a hazugságára utalt, hogy "a Fidesz telepít be migránsokat", ezt akarja eljuttatni mindenkihez. – „Még egyszer mondom: kutatási adataink vannak, nem a levegőbe beszélek, sajnos még mindig ütős ez a téma, különösen vidéken, kistelepüléseken”sajnálkozott Márki-Zay azon, hogy a vidéki embereket érdekli az illegális bevándorlás okozta biztonsági fenyegetés.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje tehát megint a jobboldaliakat pocskondiázta, akik szerinte „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek". A felháborító mondatok 2021 novemberében hangzottak el egy Facebook-bejelentkezésben. Gyurcsány jelöltje kifejtette: sokan azért nem szavaznak rá és szövetségeseire, mert attól tartanak, hogy egy kormányváltás után migránsokat telepítenének be. Márki-Zay persze azt nem tette hozzá, hogy ezt megalapozzák a kijelentései: korábban amerikai példákra hivatkozva a bevándorlók integrálását tartotta helyesnek, még ha ma már ezt le is próbálja tagadni. Nem sok sikerrel, akkor is elszólta magát, amikor azt mondta: "Ezeket az embereket meg kell nyugtatni, hogy az ellenzék egyáltalán nem tervez nagy számban..." - kezdte, majd itt, miután észrevette, hogy leleplezte magát, igyekezett javítani: "sőt, semmilyen számban nem tervez migránsokat betelepíteni Magyarországra".

Mondanivalója akkor vált teljesen zavarossá, amikor a Fideszt vádolta migránsok betelepítésével: „Ha majd önök beszélgetnek emberekkel, és a migránsok szóba kerülnek, önök is mondják: csak a Fidesz telepít be migránst" – sulykolta a képtelen hazugságot követőinek Márki-Zay Péter. A baloldal jelöltjének mondatait érdemes mélyebb összefüggések kapcsán is vizsgálni: Márki-Zay olyan plakátokat jelentetett meg országszerte, amelyeken azzal vádolja a kormánypártokat, hogy több mint 50 ezer „migránst telepítettek be". Csakhogy migránsokról szó sincs. Több mint 38 ezren érkeztek hozzánk Európából, több mint 12 ezren Ázsiából és több mint 2700-an Amerikából.

Az érkezettek és letelepedettek több mint fele külhoni magyar (a többi nagyrészt befektetni vágyó, vagyonos ember), vagyis Márki-Zay, miközben Ázsiából és Afrikából érkező, képzelten gazdasági bevándorlókat akar befogadni, lemigránsozta a külhoni magyarokat. Mindez persze nem újdonság, a baloldal évtizedek óta hergel ellenük, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció pedig nyíltan a külhoni magyarság jogfosztása mellett érvel. Úgy tűnik, Márki-Zay Péternek szokásává vált vérig sérteni a szavazókat és nemcsak a jobboldaliakat. A „migránskampány" kapcsán korábban is egyszerűnek és tudatlannak nevezte a vidékieket, és ahelyett, hogy bocsánatot kért volna, még rá is erősített. Egy friss videójában megint a migráció témakörében arról beszélt, milyen fontos, hogy „az utolsó faluban is mindenkinek kinyíljon a lámpa a fejében" – írta meg az Origo.

Fotó: Origo

Karrier vagy anyaság?
Mindketten a karrierjük csúcsán lettek várandósak: Rubint Réka és Nagy Adri is. Nincs igazság! Legalábbis azügyben, ...
Az életükkel fizettek a szerelemért
Minden sikeres férfi mögött áll egy erős nő – tartja a mondás. Ez pedig úgy tűnik, a történelem számos diktátorára i...
Őrült trend: Síkosítóval sminkelnek
Újabb sokkoló videós trend terjed az interneten: síkosítóval sminkelnek a fiatalok. Egészen pontosan az úgynevezett ...
Megtalálta a szerelmi bánatra a gyógyírt
Minden titkot tud rólunk, ő a legmegbízhatóbb társ, van akinek egy életen keresztül. Gyerekeknek és felnőtteknek is ...
Erotikus álmával sikeres Kozsó lánya
Talán nincs ember Magyarországon, aki ne hallotta volna Kozsó nevét, ne ismerné a dalait. És van egy ember, Amandána...
Nyugat felől nő a légkör nedvességtartalma
időjárás-jelentés, 2022. május 23., hétfő, dél
Tények reggel teljes adás, 2022. május 23., hétfő
GYILKOSSÁG - Kollégája késelt halálra egy nőt egy veszprémi gyárban. A férfi féltékenységből szúrhatott az öltözőben...
Temetésen ragadta meg az utolsó esélyt Polgár Tünde, de életre szóló sebet ejtettek rajta
Úgy érzi, fájdalma az idő múlásával sem fog enyhülni.
Nagy lesz a napi hőingás
időjárás-jelentés, 2022. május 23., hétfő, reggel
Ismét nevetséges indokkal panaszolták be a mentősöket, de itt a válasz
Nem ez az első olyan eset, amikor a mentőket azért éri rágalom, mert életet mentettek.