brutális

Részegen, munkagéppel nyomott agyon egy férfit

A két munkagép közé szorított férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem tudtak rajta segíteni.

2021. július 30. 08:34

Az 57 éves büntetlen előéletű dévaványai férfi egy Dévaványa külterületén található állattenyésztő telepen dolgozott, míg az áldozat, a 67 éves férfi az egyik szomszédos telephelyen állatgondozó volt - áll a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

2020. október 12-én, a délelőtti órákban az áldozat a munkahelyén lévő birkahodályban dolgozott egy forgalmi rendszám nélküli, közel 3000 kg önsúlyú rakodógéppel, amely munkavégzés közben elakadt az állati ürülékben.

A munkás ezért átment a sertéstelepre és a vádlottól kért segítséget, hogy egy vontatókötéllel vontassa ki a járművet. A terhelt korábban alkoholt fogyasztott, ráadásul a munkagép működtetéséhez szükséges mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítvánnyal sem rendelkezett, ennek ellenére munkáltatója tudta és engedélye nélkül beindította a telephelyen található, közel 2700 kg önsúlyú, forgalmi rendszám nélküli rakodógépet és azzal átment a másik telepre.

A férfi a munkagépen lévő, járművek vontatására alkalmatlan, körülbelül 1 cm vastagságú, szövetből készült kötéllel megpróbálta az elakadt munkagépet kihúzni. A kötél azonban elszakadt, ezért a járművel közelebb ment a másik járműhöz, majd a – szakadás miatt megrövidült – kötelet a sértett az elakadt munkagéphez kötötte.

A kötél azonban ismét elszakadt. A 67 éves sértett ekkor a két munkagép közé állt és jelzett az ittas vádlottnak, hogy a kötél újbóli megrövidülése miatt álljon még közelebb az elakadt munkagép hátuljához. Ő így is tett, azonban haladása során nem észlelte, hogy a sértett továbbra is a két munkagép között áll, emiatt nekiütközött és az elakadt munkagép hátuljához szorította. A baleset következtében a sértett férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően, még aznap meghalt.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint határozott időre tiltsa el a mezőgazdasági és erdészeti gépkezelői jogosítványhoz kötött foglalkozások gyakorlásától, és kötelezze őt a nyomozás során felmerült 500.000 Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik - olvasható az ügyészség oldalán.

 

A címlapfotó illusztráció: police.hu

Gyászol Szabó Ádám, legjobb barátját veszítette el
Az énekes közösségi oldalán osztotta meg a szomorú hírt, mérhetetlen a fájdalma.
Rejtélyes, eltűnt egy dunaújvárosi nő, gyanús a férje
Eltűnt egy dunaújvárosi nő, a férjét letartóztatták, mivel bűncselekmény gyanúja merült fel az ügyben - közölte a Fe...
Szülei ölték meg a rákból meggyógyult 9 éves kisfiút
A gyermek holtteste meztelenül hevert a családi ház kertjében.
Meggyilkolta randipartnerét egy kannibál férfi, majd levágta és megette a heréjét
A férfit októberben ítélik el.
Halálos tragédia Siófokon, ablaktisztítás közben zuhant ki egy nő a harmadik emeletről
Az áldozat életéért hosszú percekig küzdöttek.
Tények Plusz adás, 2022. szeptember 26., hétfő
MEGRENDÍTŐ VALLOMÁS - Édesapja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta Szilágyi Liliánát. Az úszónő először...
Tények röviden, 2022. szeptember 26., hétfő
Tények röviden adás
Migránst gázolt egy kamion, métereken át vonszolta maga után
A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Tovább szakadozik a felhőtakaró
időjárás-jelentés, 2022. szeptember 26., hétfő
Megrázó: egy 11 éves gyereket gázol el a vonat Gyürén
A kislány információk szerint szándékosan lépett a vonat elé.