Orbán Viktor: Háború vagy béke?

Magyarország csak a békével járhat jól. Nem kérünk a háborúból - hangsúlyozta ünnepi beszédében Orbán Viktor miniszterelnök.


Több tízezres tömeg ünnepelt Budapesten a Múzeumkertnél március 15-én az 1849/49-es forradalomra emlékezve.


A magyar forradalom nem romboló, hanem építő és élet sarjad belőle

„1848. márciusában Európa lángokban állt. Vér folyt a fővárosok utcáin” – kezdte beszédét Orbán Viktor a március 15-i nemzeti ünnepen. A miniszterelnök a Magyar Nemzeti Múzeumnál az 1848–48-es forradalom és szabadságharcra emlékezve elmondta: míg Európa akkori fővárosaiban sok helyen erőszak tombolt, a magyarok verset írtak, tizenkét pontot szerkesztettek, átsétáltak Pestről Budára.

„Az volt az első békemenetünk” – jegyezte meg a kormányfő. Hozzáfűzte, estére győztek a magyarok. Kiemelte, hogy a forradalom nem romboló, hanem építő és élet sarjad belőle. Szerinte ilyen a forradalom, ha magyar fiatalok csinálják.

„A mai nyugati világ azt hirdeti, hogy az élet legfontosabb kérdése, hogy milyen világot hagyunk a gyermekeinkre. Micsoda kolosszális tévedés, ugyanis a dolog éppen fordítva van. A kérdés, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világra. Valójában ezen múlik minden” – szögezte le.

Ezen múlt minden már 1848-ban is, mondta.

„A márciusi ifjak szülei tudták, hogy haza csak addig van, míg van, aki szeresse. A magyar hazát csak polgárai szeretete tartja fenn. Ez tesz bennünket különlegessé” – hangsúlyozta.

Nekünk a szabadság az, ha nincs a fejünk felett semmi féle házi úr

„A nyugati világban ma emberek milliói gondolják azt, és élnek úgy, mint aki a semmiből jön, és a semmibe megy. Ezért nincsenek, és meggyőződésük szerint nem kell tekintettel lenniük senkire, és semmire. Háborúkat robbantanak ki, világokat rombolnak le, országhatárokat rajzolnak át, sáska módjára legelnek le mindent. Semmibe veszik a holtakat, és megfosztják jogaiktól a meg sem születetteket. Mi magyarok másképpen élünk, és másképp is akarunk élni. Jövünk valahonnan, és tartunk valahová” – fogalmazott Orbán Viktor. Hozzátette: mindent, amink van, elődeinktől kaptuk, és vele a küldetést is, hogy fenntartjuk, és tovább adjuk. Ez a szabadság veleje a miniszterelnök szerint.

„Nálunk a szabadság nem öröm vagy szenvedés. A magyar nem tartja magát szabadnak, csak mert nem éhes, vagy nem gyötri lelki nyavalya. Bennünket nem tesz szabaddá, ha mindenki azt csinál, amit szeretne” – mondta.

„Nekünk a szabadság az, ha nincs a fejünk felett semmi féle házi úr – szögezte le. Mint mondta, mi tudjuk, hogy a létezés magyar minősége, az emberi élet különleges, semmihez nem fogható magas rendű formája.

„A legnagyobb dolog, ami megtörténhet velünk, hogy magyarnak születünk – hangsúlyozta. Kitérve arra, hogy a nyugati világban azt is képzelik, hogy az ember csak úgy van magában. Kizárólag az ő szabad választásán múlik melyik államnak lesz polgára, ő dönti el fiú lesz e vagy lány, a haza pedig csak működési terület. Mi magyarok ebben nem hiszünk. Tudjuk, ha egyedül állsz a világban nem szabad vagy, hanem magányos” – jelentette ki. Mint mondta, a 48-as forradalom azt kiáltotta ki, hogy mi magyarok társak vagyunk.


Követ törsz vagy katedrális építesz?

„A magyarok élete folyamatos láncolat Szent Istvántól, Mátyás királyon és Petőfin át, az 56-’os magyarokon át hozzánk, és fel tovább. Dicsőség az őseinknek” – emelte ki.

A miniszterelnök elmondta, hogy az európai, benne a magyar baloldal, múlttól és önmagától megfosztott robot. Ezért sem mindegy szerinte, hogy valaki egész nap csak követ tör vagy katedrálist épít. Emlékeztetett, hogy 1848 hősei harcoltak értünk, hogy itt lehessünk.

„Látták a hazát a magasban, ami magasabb rendű értelmet ad véges életünknek. Bátran cselekedtek, amikor esély sem volt a győzelemre vagy arra, hogy a győzelmet megérjék. Dicsőség a márciusi hősöknek” – szögezte le.


Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat

„Petőfitől tudjuk, hogy rabok legyünk vagy szabadok. Minden ezzel kezdődik” – hangsúlyozta Orbán Viktor. Mint kifejtette, ma is így van ez, mivel vágyakozunk a csendes és nyugodt élet örömei után, de előtte volna egy kis munka.

„Európa ma nem csendes, hanem egyre hangosabb. Európa népei ma Brüsszeltől féltik a szabadságukat, Olyasmit akarnak ránk kényszeríteni, amire nem áll rá a magyarok keze és idegen a magyar élettől. Be akarnak bennünket préselni a háborúba, migránsokat akarnak a nyakunkba sózni és meg akarják változtatni a gyerekeinket” – tette hozzá a kormányfő. Kiemelve, hogy ezt nem hagyjuk, mivel Magyarország szabad, szuverén ország, és az is marad.

„Brüsszel nem az első birodalom, amelyik szemet vetett Magyarországra. Büszke és önérzetes nép a miénk. Bennünket meghajlítani, bennünket hódoltatni, és belőlünk kiszorítani a szuszt kétszeres siker. Ezzel lehet elvenni a többi mozgolódó rebellis kedvét is” – mondta.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: az elmúlt 500 évben minden birodalom belátta, hogy erőszakkal, pufajkásokkal nem megy velünk semmire.

„Elfogyott a félhold, elkopott a kétfejű sas karma, és elvásott a vörös csillag is” – mondta. Mint fogalmazott, mi vagyunk a homok a gépezetben, mi vagyunk az a Dávid, akit jobb, ha elkerül a Góliát.


A miniszterelnök elmondta: mi magyarok a kiegyezésnél megmutattuk, ha megkapjuk a tiszteletet, mi is megadjuk, ami jár, és békés, virágzó korszakot teremtünk, amíg a szem ellát. Hozzátette: úgy tűnik egyedül Brüsszel nem képes megérteni ezt.

„Ezért, ha meg akarjuk őrizni Magyarország szabadságát és szuverenitását, nincs más választásunk, el kell foglalnunk Brüsszelt” – jelentette ki. Mint mondta, Brüsszelig fogunk menetelni, és mi magunk fogjuk megcsinálni a változást az Európai Unióban.

„Itt az ideje, hogy a helytartótanács Brüsszelben is reszketni méltóztassék” – fogalmazott. Kijelentette: nem tűrjük el, hogy tönkre tegyék a gazdákat, kisemmizzék a középosztályt, földre vigyék a vállalatokat, adósrabszolgává tegyék a gyerekeinket, és háborúba vigyék egész Európát.


Nem kérünk a háborúból


„Egy emberöltő és egy nemzedék élete ment rá az utolsó háborúra. Magyarország csak a békével járhat jól, ezért nem kérünk a háborúból” – húzta alá Orbán Viktor. Mint jelezte, Brüsszel becsapott bennünket, így ideje, hogy fellázadjunk.

„Sorsfordító év lesz az idei. Az év elején még egyedül voltunk, ám az év végére mi leszünk a többség a nyugati világban. Nagy esélyek nyílnak meg előttünk. Szuverenista fordulat előtt állunk az Egyesült Államokban és Európában is” –emelte ki a miniszterelnök.

Elmondta, hogy a baloldal eladta magát és Magyarország ellen áskálódik Brüsszelben.

„Ők nem fogják megtalálni a számításaikat, nekik az árulók sorsa jut majd” – tette hozzá. A kormányfő szerint minden magyar fiatal számára eljön az idő, amikor dönteni kell, hogy a magyar igazság ösvényén indul el vagy a Soros-birodalom sugárútja felé kanyarodik.

„Június 9-én itt az európai parlamenti választás. Dönteni kell, hogy kiállsz a hazádért vagy inkább idegenek kenyerét eszed. Mi, szülők is megapjuk a választ, hogy milyen gyermekeket hagytunk a világra” – zárta beszédét Orbán Viktor.

Fotók: MTI/Koszticsák Szilárd

2024. március 15. 11:23
Meghalt egy tanár egy éjszakai kiránduláson, árokban találták meg a holttestét
Az ügy vizsgálata még folyamatban van.
Teherbe esett egy 55 éves színésznő, 24 éves rajongója az apa
A leendő apuka már egészen kisgyerekként tudta, hogy ennek meg kell történnie.
Agyon lőtte, "jól tette", hősként ünneplik a 85 éves nénit
A rendőrség nyilatkozata szerint jogos volt az idős nő önvédelme.
Sejtelmes üzenettel köszöntötte kedvesét Tóth Gabi: „Sz…”
Az énekesnő megható sorokba foglalta érzéseit.
Kivételes repülős élményben volt része a Korda házaspárnak
A külföldi utasok értetlenül figyelték a történteket.
Megkorbácsolt egy szurkoló egy válogatott focistát, videó készült a példátlan jelenetről
Nem tudta elviselni, hogy csapata veszített a Szuperkupa-döntőben.
Tények röviden, 2024. április 12., péntek
Tények röviden adás
Egyedül ment szülni a klinikára egy anyamacska hajnali 1-kor, videón a hihetetlen eset
Éppen a biztonsági kamera alatt robbant a cukiságbomba.
A völgyekben lehet még éjjel akár 4 fok is
időjárás-jelentés, 2024. április 12., péntek
Milyennek látnánk Európa arcát?
Arcok, akik egész Európát szimbolizálják Till Brönner lencséjén keresztül. Még a tárlat berendezése közben találkozt...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.