Orbán Viktor: Dermesztő pillanat volt ez a magyar politikában

Orbán Viktor az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulóján emlékezett vissza a történelmivé vált napra pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2021. szeptember 18. 06:37

„Dermesztő pillanat volt ez a magyar politikában és ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot, az még ma is a baloldal vezetője.

 A miniszterelnök úgy értékelte a történteket, hogy

„Tehát ez nem a múlt, amiről beszélünk, hanem a velünk élő múlt, amelyik itt van, és állandóan vissza akar térni. (..) Az őszödi beszéd kapcsán nemcsak arról van szó, hogy véresre verték az embereket, becsapták őket, és az emberek ellenében kormányoztak, hanem gazdasági lépések is követték vagy megelőzték mindezt, hiszen elvették a 13. havi nyugdíjat és a családtámogatási rendszert, elvettek egy havi fizetést az emberektől, és kétszeresére, háromszorosára emelték a gáz és a villany árát.

Amit Gyurcsányék elvettek, azt a kormány az elmúlt évek alatt visszaadta, hisz:

"Megvan a családtámogatási rendszer, újraindították a lakástámogatást, növelik a béreket, a minimálbér kétszázezerre emelkedik, és ha a nyugdíjasok is visszakapják az elvett 13. havi nyugdíjat, akkor azt lehet mondani, hogy „teljes egészében magunk mögött hagytuk az őszödi beszédet”.

Nemzeti konzultáció

Azért fontos az emberek véleményét kikérni, mert a járvány meg fogja változtatni az életünket: migrációk és járványok korát fogjuk élni.  Hogy erre fel lehessen készülni tudnia kell a kormánynak, hogy az új korszakban mi az a néhány biztos pont, amihez ragaszkodnak, hogyan gondolkodnak egyes kérdésekről a magyarok. 

Ezért kellett beszélni a saját vakcinagyárról, a minimálbérről és a családokról. A konzultációt mindig politikai döntések követik, ezért határoztak a hitelmoratórium meghosszabbításáról is azok számára, akiknek szüksége van rá – magyarázta Orbán. 

Család

"Az Európai Parlament folyamatosan azt akarja, hogy a gyermekek nevelése a szülőktől átkerüljön a politikai aktivisták kezébe, ennek pedig ellent kell állni, és a migráció ügyében is ki kell majd állni Brüsszellel szemben, Magyarország szuverenitása és jogkörei mellett"-fogalmazott.

Pápalátogatás

Orbán Viktor szólt a pápa magyarországi látogatásáról. A katolikus egyházfővel folytatott beszélgetés megerősítette, ugyanis a szentatya a családok védelmében folytatott magyarországi harcot a legfontosabbnak nevezte Európa jövője szempontjából. "

"Nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat, mert „a család az apa, anya, gyerek és pont” - fogalmazott Ferenc pápa.

 

 

Vakcina

Orbán Viktor azt mondta, hogy lesz negyedik hullám, a kérdés egyelőre az, hogy mennyire lesz súlyos.

„A harmadik oltás jobb, ha van, mintha nincs – mondta a kormányfő, aki szerint gyorsabb cselekvési képességre van szükség, ezért is hosszabbítják meg a veszélyhelyzetet és a rendkívüli jogrendet az év végéig. Az elszigetelés és a maszk nem oldja meg a problémáinkat, az oltás a legfontosabb. Aki nem oltatja be magát, az kockáztat. Kötelező viszont nem lesz az oltás, mert azt a „magyar ember gyomra nem veszi be”

Gazdasági növekedés

Úgy ítéli meg, hogy a válságból gyorsító pályán jövünk ki, amihez bizonyos kormányzati intézkedések hozzájárultak és megcélozták az 5,5 százalékos növekedést. Ha ezt elérjük, akkor visszakapják a következő tizenharmadik nyugdíjat, elengedjük a 25 év alattiak szja-t.

"Ezért azonban dolgoznunk kell”. Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgoztunk.
Egy munkalapú gazdaságot építettünk fel, ezért is fontos számunkra az Európai Unió, mert piacot ad Magyarországnak. Ezért tudunk munkaalapú gazdaságot felépíteni. Mert amit megtermelünk, azt az unióban el tudjuk adni. Az utolsók között leszünk az unióban aki kilép, ha egyszer befejezi a pályafutását – tette hozzá.

 

Többször megerőszakolta öccsét, és rettegésben tartotta édesanyját a székesfehérvári férfi
A fiatal terrorizálta családtagjait, ha azok nem adtak neki pénzt drogokra és alkoholra.
Kivégezte gyerekét, majd élőben, vérben úszva jelentkezett be a nő a neten
A kisebb gyereket életveszélyes állapotban szállították kórházba, nővére nem élte túl a késelést.
Üzent a magyaroknak a Dancing with the Stars világsztárja
A Vad Angyal színésze alig várja, hogy Budapestre érkezzen.
Ők ketten a Sziget legdrágább előadói
A szerdán kezdődő Sziget fesztivál két legdrágább fellépője Justin Bieber és Dua Lipa, a nagyszínpados sztárelőadókr...
Nagy robbanás és villanás a győri éjszakában, mindenki találgatja, mi történt
Szokatlan dolog zavarta meg győriek álmát.
Egy szépségkirálynő élete a szülés után
Mérföldkőhöz érkezett a gyönyörű szépségkirálynő élete, anyuka lett Kocsis Korinna. A fiatal sztármami Facebook csop...
Száz kilókat nyom fekve a világbajnok nő
Férfiakat megszégyenítő módon edzenek, több mint száz kilót is képesek kinyomni azok a sportolónők, akik a Fekvenyom...
Dua Lipát várják a legjobban a Szigeten
A kaputól a pultokig, a pultoktól pedig a kempingig kísértük a Sziget Fesztivál első napjának látogatóit, megnéztük ...
Tízszer szúrt az istenmezejei anyatigris, a gyerekeket védte
Majdnem gyilkosságba torkollott egy családi összejövetel vízkeresztkor. Az ámokfutó nő össze-vissza szurkálta élettá...
Gyerekek melóban
Fakanalat és seprűt ragadtak a sztármamik csemetéi. Szigorúan befogják a kicsiket a házimunkába. Konkoly Ági például...