Orbán Viktor: Dermesztő pillanat volt ez a magyar politikában

Orbán Viktor az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulóján emlékezett vissza a történelmivé vált napra pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2021. szeptember 18. 08:37

„Dermesztő pillanat volt ez a magyar politikában és ijesztő dolog, hogy aki ezt az egész helyzetet előidézte, a beszédet elmondta, becsapta az embereket, hazugsággal került kormányra, elvette az emberek pénzét, majd csődbe vitte az országot, az még ma is a baloldal vezetője.

 A miniszterelnök úgy értékelte a történteket, hogy

„Tehát ez nem a múlt, amiről beszélünk, hanem a velünk élő múlt, amelyik itt van, és állandóan vissza akar térni. (..) Az őszödi beszéd kapcsán nemcsak arról van szó, hogy véresre verték az embereket, becsapták őket, és az emberek ellenében kormányoztak, hanem gazdasági lépések is követték vagy megelőzték mindezt, hiszen elvették a 13. havi nyugdíjat és a családtámogatási rendszert, elvettek egy havi fizetést az emberektől, és kétszeresére, háromszorosára emelték a gáz és a villany árát.

Amit Gyurcsányék elvettek, azt a kormány az elmúlt évek alatt visszaadta, hisz:

"Megvan a családtámogatási rendszer, újraindították a lakástámogatást, növelik a béreket, a minimálbér kétszázezerre emelkedik, és ha a nyugdíjasok is visszakapják az elvett 13. havi nyugdíjat, akkor azt lehet mondani, hogy „teljes egészében magunk mögött hagytuk az őszödi beszédet”.

Nemzeti konzultáció

Azért fontos az emberek véleményét kikérni, mert a járvány meg fogja változtatni az életünket: migrációk és járványok korát fogjuk élni.  Hogy erre fel lehessen készülni tudnia kell a kormánynak, hogy az új korszakban mi az a néhány biztos pont, amihez ragaszkodnak, hogyan gondolkodnak egyes kérdésekről a magyarok. 

Ezért kellett beszélni a saját vakcinagyárról, a minimálbérről és a családokról. A konzultációt mindig politikai döntések követik, ezért határoztak a hitelmoratórium meghosszabbításáról is azok számára, akiknek szüksége van rá – magyarázta Orbán. 

Család

"Az Európai Parlament folyamatosan azt akarja, hogy a gyermekek nevelése a szülőktől átkerüljön a politikai aktivisták kezébe, ennek pedig ellent kell állni, és a migráció ügyében is ki kell majd állni Brüsszellel szemben, Magyarország szuverenitása és jogkörei mellett"-fogalmazott.

Pápalátogatás

Orbán Viktor szólt a pápa magyarországi látogatásáról. A katolikus egyházfővel folytatott beszélgetés megerősítette, ugyanis a szentatya a családok védelmében folytatott magyarországi harcot a legfontosabbnak nevezte Európa jövője szempontjából. "

"Nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat, mert „a család az apa, anya, gyerek és pont” - fogalmazott Ferenc pápa.

 

 

Vakcina

Orbán Viktor azt mondta, hogy lesz negyedik hullám, a kérdés egyelőre az, hogy mennyire lesz súlyos.

„A harmadik oltás jobb, ha van, mintha nincs – mondta a kormányfő, aki szerint gyorsabb cselekvési képességre van szükség, ezért is hosszabbítják meg a veszélyhelyzetet és a rendkívüli jogrendet az év végéig. Az elszigetelés és a maszk nem oldja meg a problémáinkat, az oltás a legfontosabb. Aki nem oltatja be magát, az kockáztat. Kötelező viszont nem lesz az oltás, mert azt a „magyar ember gyomra nem veszi be”

Gazdasági növekedés

Úgy ítéli meg, hogy a válságból gyorsító pályán jövünk ki, amihez bizonyos kormányzati intézkedések hozzájárultak és megcélozták az 5,5 százalékos növekedést. Ha ezt elérjük, akkor visszakapják a következő tizenharmadik nyugdíjat, elengedjük a 25 év alattiak szja-t.

"Ezért azonban dolgoznunk kell”. Csak abból tudunk megélni, amiért megdolgoztunk.
Egy munkalapú gazdaságot építettünk fel, ezért is fontos számunkra az Európai Unió, mert piacot ad Magyarországnak. Ezért tudunk munkaalapú gazdaságot felépíteni. Mert amit megtermelünk, azt az unióban el tudjuk adni. Az utolsók között leszünk az unióban aki kilép, ha egyszer befejezi a pályafutását – tette hozzá.

 

Szellemként rémisztgette a szomszédait, agyonlőtték
A fiatal nő úgy gondolta, jó ötlet ijesztő jelmezt húzni, végül ez okozta a vesztét.
Hugh Jackman gyermekkori traumájáról vallott
A színész csak 8 éves volt, mikor az anyja elhagyta családját és Angliába költözött.
Repülő tolvaj nyúlja le a fizetési felszólítást Budapesten
A fővárosban élő varjúnak teszik a piros csomagocska a gépkocsi szélvédőjén, előszeretettel tépdesi apró darabokra. ...
Hormoninjekciókkal csökkentették a volt spanyol király libidóját
Az állam úgy gondolta, valahogyan muszáj kordában tartani uralkodójuk nemi vágyát.
A bénulást kockáztatja a japán tornászlány
Egy rossz mozdulat következtében edzés közben lecsúszott a felemás korlátról, súlyos gerincsérülést szenvedett.
Szárazabb, hidegebb levegő jön
időjárás-jelentés, 2021. október 22., péntek
Tények teljes adás, 2021. október 22., péntek
GYILKOS - Megölt egy idős nőt egy férfi Miskolcon. Betört hozzá, leütötte, kirabolta és rágyújtotta a házat. 28 hely...
Amerikában is felfigyeltek a vadásznőre
Ha megálmodom, megvalósul! Ezt állítja Lipp Adrienne Vadásznő. Olyan sokat kapott a természettől és az élettől, hogy...
Igazi sztárparádéval készülnek a táncra
A múlt heti megható emlékek éjszakája után most egy igazi sztárparádéval készül a Dancing with the Stars. A parkette...
Véletlenek sora hozta meg neki a sikert
Napra pontosan 68 évvel ezelőtt született az ikonikus énekesnő, a Neoton Família sztárja, Csepregi Éva. A kortalan d...