Orbán Viktor: a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik

A miniszterelnök szerint a pedofil törvény a 18 év fölöttiekre nem vonatkozik, a felnőtt emberek úgy élnek, ahogy akarnak, de a gyerekeket védeni kell. 

2021. június 18. 12:45

A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy melegellenes-e a parlamentben kedden megszavazott, pedofilokkal kapcsolatos törvény, úgy reagált: először is legyenek annyiban megengedők, hogy ebben leginkább a melegek véleménye számít. "Nekünk nem tűnik annak. Valamilyen okból nekik annak tűnik." - tette hozzá.

Szerinte a melegeknek érdemes elolvasniuk a törvényt, és ha ezt megteszik, akkor az első dolog, ami feltűnik majd nekik, hogy a 18 év fölöttiekre nem vonatkozik,  a felnőtt emberek úgy élnek ahogy akarnak, de a gyerekeklet védeni kell. Megjegyezte: nem is akarnak olyan hasonló jogszabályt elfogadni, amely a 18 év felettiekre vonatkozik. Szerinte, ha a meleg közösség tagjai tovább olvassák a törvényt, akkor azt is látni fogják, hogy a kiindulópontja az: a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik, és ezt semmilyen intézmény nem veheti el.

"Az nem fordulhat elő Magyarországon, hogy egy szülő egyszer csak azzal szembesül, hogy neki van egy elgondolása a saját gyermeke helyes szexuális neveléséről, és egyszer csak azt tapasztalja, hogy az iskolában valami mást mondanak a gyereknek vagy más történik. Mert ez a gyerek a szülőé, nem az iskoláé, nem az államé" - hangsúlyozta. Úgy folytatta: az államnak ugyan van gyermekvédelmi kötelezettsége, de a gyerek "mégis az apjáé és az anyjáé", tehát ők döntenek a neveléséről.

Szerinte ezen az alapon áll a törvény, amely azt mondja, hogy meg kell teremteni a lehetőséget, hogy valóban a szülő dönthessen ezekről a kérdésekről, illetve az iskolai szexuális nevelésnek a korlátait nagyon világosan fel kell állítani, a szülő jogait garantálni kell, és meg kell védeni a kiskorú gyermekeket attól, hogy olyan tartalmak legyenek elérhetők a számukra bármilyen felületen, amelyek egyébként ellentétesek azzal a nevelési elgondolással, amely szerint a szüleik őket nevelik. A kormányfő kérdésre válaszolva azt mondta: Brüsszel szerinte nem talál majd olyan szempontot, amely alapján kötelezettségszegési eljárást indíthat az ügyben.

Orbán Viktor - gazdasági kérdésekre áttérve - az európai uniós minimumadó tervét úgy értékelte: Magyarország nemzeti érdeke, hogy ne fogadjon el kívülről ráerőltetett adószabályokat. A mostani gazdasági növekedés, az előttünk álló siker kiindulópontja az az adórendszer, amely Magyarországot versenyképessé teszi; a rendszer megváltoztatása, az adóemelés életszínvonal-csökkenést eredményezne - fejtette ki.

Az adóemelés a magyar gazdaság számára méreg - hangsúlyozta.

A kormányfő leszögezte, most nem a tartalékolás, hanem a helyreállítás időszaka jön.
A következő évet az ország és a családok "visszaerősítésére" kell használni - jelentette ki. Most nem tartalékolni kell, hanem oda kell adni a 13. havi nyugdíj következő heti részét, most kell bevezetni a fiatalok adómentességét, és - ha a gazdasági növekedés eléri az 5,5 százalékot - visszaadni a befizetett adót, illetve meg kell megállapodni a vállalkozókkal a 200 ezer forintos minimálbér feltételeiről.

Hozzátette: az államadósságnak eközben vissza kell térnie a csökkenő pályára, de nem most van itt a radikális csökkentés időszaka.

A migrációval kapcsolatban jelezte: a jövő heti miniszterelnöki EU-s csúcson is téma lesz, mert óriási mértékben megnőtt a migrációs nyomás, és újra előkerült az a terv, hogy vegyék át a tagállamok a déliek által beengedett migránsokat.

Kijelentette: Magyarország ezt eddig is "sziklaszilárdan" ellenezte, mert a migrációt rossz dolognak tartja. A kormányfő szerint Magyarországnak négy migrációs védvonala van: keleti irányban Afganisztánban, déli irányban Malinál, a második védvonal a Földközi-tenger, illetve Törökország, a harmadik Szerbia déli határai, a negyedik pedig a szerb-magyar határ. Úgy értékelt: Magyarország nem csak egy közös NATO akcióban vállalt szerepet Afganisztánban, hanem ezzel a saját érdekeit is védte. Jelezte azt is: folyamatosan vizsgálják a katonai részvétel lehetőségét Maliban is. "Ott mi nem kalandozunk, nem illetéktelenül tűnünk föl a világ távoli pontjain, hanem a magyar nemzeti érdekeket védjük, különösképpen a migráció nézőpontjából érthető módon" - fogalmazott.

 

A kormányfő azt mondta, Magyarországnak az oltások tekintetében másfél, két hónapnyi előnye van az Európai Unió összes többi országával szemben, "mert hamarabb szereztünk vakcinát, és gyorsabban oltottunk". Hozzátette: az élet újraindításában is az elsők között vagyunk.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, nagyon aggasztja azonban, hogy van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát.

Aki nincs beoltva, azt meg fogja találni a vírus, "van potenciálisan hárommillió beteg emberünk" - hangsúlyozta Orbán Viktor, és arra kért mindenkit, "ne üljön föl a szép nyári hangulatnak meg a szép adatoknak", aki nem oltotta be magát, az regisztráljon és oltassa be magát. A miniszterelnök arra is felhívta a figyelmet: aki be van oltva, az mostani tudásunk szerint az eddigi vírusvariánsokkal szemben is védett. A szakemberek egyelőre nem jelzik előre azt, hogy horizonton lenne olyan variáns, amellyel szemben az eddig alkalmazott oltások ne védenének - mondta.

Orbán Viktor az oltás felvételére buzdított a mutációk miatt, és arra kért mindenkit: "béküljünk meg azzal a gondolattal, hogy a vírussal szemben egyedül az oltás jelent védelmet."

MTI/A címlapfotó: MTI Fischer Zoltán

Emberi ujjat találtak egy gyorséttermi hamburgerben
A vendég már jóízűen falatozott, amikor az ételből egy emberi ujj került elő.
Kegyetlenül meggyilkolták a kóbor állatokat etető, idős nőt
A nyugdíjas nő minden reggel korán felkelt, hogy megetesse az otthontalan állatokat.
„Egészségünkre” - hangzik a magyar származású világsztár szájából egy reklámban
Az Oscar-díjas Adrien Brody szinte tökéletes kiejtéssel mondja ki a magyar szót.
Háromszázmilliót csalt ki, mindezért nyolc évet kapott
Közvetítőként huszonkét sértettől csaknem 300 millió forintot csalt ki, amit saját céljaira, illetve tartozásainak k...
Megmentették a sírásó életét a szabolcsi temetésen
A szabolcsi temetésen összeesett a sírásó, a lelkész a sírok között sietett a segítségére.
Már nem érdekli, hogy mit gondolnak róla
Számtalan sikerműsor, boldog párkapcsolat és egy családi vállalkozás. Ez csak néhány dolog abból, amit Ördög Nóra el...
Összeomlott az anya a temetésen
Az egész országot megrázta annak a 16 éves vajai fiúnak a története, aki nemrég az iskolai zaklatások miatt dobta el...
Tények teljes adás, 2021. szeptember 17., péntek
GYÁSZ - Eltemették a vajai fiút, aki az iskolai zaklatás miatt lett öngyilkos. Anyja és az osztálytársai egymást öle...
Gyászol a zenei világ: elment a legenda
68 éves korában elhunyt Póka Egon, a magyar blues és a rock zene megkerülhetetlen alakja. A legendás zenész, aki a 7...
Majkától félnek, de dolgoznának vele
Izgalmas tehetségeket láthattunk a Sztárban sztár leszek! múlt hétvégi adásaiban. Horváth Szilvi szó szerint elsülly...