Mennyből a pokolba: a családja után a karrierjét is bukja Jakab Péter

Nagyot fordult a világ Jakab Péterrel! Sokáig a legnépszerűbb ellenzéki politikus volt, néhány hónapja még Orbán Viktor legesélyesebb kihívójának tartották. Miniszterelnöki ambíciókat dédelgetett, ám elbukott, a választási vereség óta pedig mennyből a pokolba jutott. Ráadásul a magánélete is romokban: a Blikk úgy tudja, válófélben van.

2022. június 10. 08:47

Még a jobbikosokat is meglepte, amikor szerda délután Jakab Péter a Facebookon közölte, lemond a párt vezetéséről.

"Péter egyszerűen „elfelejtett” megjelenni ezzel a hírrel a választmányi ülésen, hiába vártuk. Mi is a közösségi oldaláról tudtuk meg a lemondását. Hadd ne kommentáljam ezt. Helyette a kabinetfőnöke, Molnár Enikő jelent meg, aki nélkül már döntést sem hoz" – mondta egy jobbikos politikus.

A helyzet odáig fajult, hogy már a saját párttársai sem látták szívesen a Jobbik élén, így valójában örültek a hírnek, mégis dühösen fogadták, hogy nem volt hajlandó kiállni eléjük. Bár a tagság hatalmas, 70 százalékos többséggel választotta nemrég elnökké, ennek vége, elveszett a bizalom.

"Egy vállalhatatlan politikai nemátalakító műtétbe mostanra belehalt a párt. Nem kellett volna összeállni a bukott miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc által irányított Demokratikus Koalícióval, eltussolni egy kemény zaklatási ügyet, és a gyenge választási eredmény is megmagyarázhatatlan. Ám Molnár Enikő személye külön óriási tehertétele a pártnak" – mondta egy másik, a párt ügyeit ismerő, névtelenséget kérő forrás. Ő és a Jobbikból mások is egybehangzóan állították: Jakab és Molnár szerelmesként élnek.


A nehéz helyzetben egy biztonságos otthon, a nyugalmas családi élet valóságos menedéket jelentene, ám a jelek szerint az sincs meg. A pártvezető egész más utat választott. Bár a vagyonnyilatkozatában Jakab Péter legutóbb is azt jelölte meg, hogy három gyermekével és az édesanyjukkal egy háztartásban él Miskolcon, információk szerint egészen más a helyzet.

"Péter folyamatosan ingázik a fővárosi, XI. kerületi és a miskolci lakása között. Amit persze, három gyermekük miatt nem is hagyna hátra. Pedig ennek az egésznek nem Péter, hanem a felesége a legnagyobb elszenvedője, hiába nem szólal meg nyilvánosan kapcsolatukról az asszony. Ha jól megnézi, Péter már régóta nem visel jegygyűrűt" – mondta az egyik forrás.

Idén januárban arról cikkeztek a lapok, hogy a házaspár karácsony előtt ugyan adott még esélyt kapcsolatuk megmentésére, de ez nem sikerült, Jakab Péter pedig az új évet már jegygyűrű nélkül indította, anélkül nyilatkozott tévéstúdiókban, fordult meg az emberek között.

"Magánügy, ha lesz közlendőm róla, akkor közlöm" – nyilatkozta akkor a házasságáról Jakab.

S hogy mi lesz ezután?

"A nagyvárosi élet túlságosan bedarálta Jakab Pétert, a havi 2,6 milliós fizetés, a személyzet, az autó, a szolgálati lakás, ezekről nehéz lemondani. Valójában tíz körömmel ragaszkodik a Jobbikhoz, maradt frakcióvezető, de közel sem biztos, hogy azt a pozíciót megtarthatja, mert a párttársai szeretnék leváltani. Ugyanakkor a terve az, hogy amint kiírnak egy teljes tisztújítást, újra elindul elnökjelöltként, arra hivatkozva, hogy annyi támogatói levelet, kérést kapott, hogy nem tud rá nemet mondani. Ha pedig megválasztják, élni akar a vétójogával az alelnököket illetően, tehát egy ellenpuccsra készül" – magyarázta az informátor. Vagyis minden erejével szabadulna Potocskáné Kőrösi Anitától is, aki most Jakab távozásával ideiglenesen vezeti a pártot.

"Az elnökség a következő napokban értékeli a kialakult helyzetet, közleményben fogja tájékoztatni a nyilvánosságot. A párt belügyeiről nem kívánok nyilatkozni" – zárta rövidre Potocskáné érdeklődésünket, amikor azt firtattuk, indulna-e majd az elnöki posztért is. 

Fotó illusztráció: Jakab Péter hivatalos Facebook-oldala

Ahol kenguru a házőrző
Az emberi kíváncsiság nem ismer határokat. Ez az utóbbi időszakban a háziállat-tartásban is megmutatkozik. Azaz magy...
Belépő a paradicsomba
Van egy nagyon jó barátom, Szabolcs, ügyvéd amúgy, aki minden évben fél évet Balin tölt a feleségével. Ez így elsőre...
Életmentő az adrenalin injekció
Nemrég az egész országot megrázta a hír, hogy egy 7 éves kisfiú rosszul lett, majd meg is halt Újpesten, miután evet...
Csalók áldozatai lettek
Őket is átverték, csakúgy, mint az életében egyszer szinte mindenkit, amikor éppen építkezik, felújít, vagy egyszerű...
Brutális helyszíni fotók érkeztek az M7-esen történt halálos balesetről
Meghalt egy nő abban a balesetben, amely az M7-es autópályán történt Lepsénynél Budapest felé vasárnap délelőtt.
Emberek ezreit menekítik ki az árvíz miatt Sydneyben
Több ezer embert szólítottak fel otthonaik elhagyására hétfőn Sydney hatóságai, miután a három napja tartó súlyos es...
Huszonhárom SMA-beteg gyerek kap génpótló kezelést a Bethesda Gyermekkórházban
Huszonhárom gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő gyerek kap génpótló kezelést a Bethesda Gyermekkórházban - ír...
Ismét fokozódik a kánikula
A hidegfront megérkezése előtt hétfőn még újra fokozódik a hőség - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai S...
13 éve tűnt el a kislány, megtalálták a holttestét - videó
Egy 13 éve eltűnt tinédzser lány holttestét találták meg Diósjenőn, egy ház udvarán elásva.
Fegyveres mészárlás történt egy koppenhágai bevásárlóközpontban
Több halottja is van a koppenhágai Fields bevásárlóközpontban történt vasárnapi lövöldözésnek - közölte a dán főváro...