- tette hozzá.
Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke, a zsűri tagja a versenyt értékelve elmondta, hogy idén is nagyon erős volt a mezőny. Mint kifejtette, a többség természetes és minőségi alapanyagokból készítette el a versenymunkáját, és legtöbbször a területre jellemző helyi alapanyagokat is felhasználták. Megjegyezte, a megmérettetésre nevezők magas színvonalú szakmai munkát végeztek.
A szervezők a győztes fagylalt receptjét mindenki számára elérhetővé, szabadon felhasználhatóvá teszik, így az üdülőrégió bármely cukrászdája, fagylaltozója elkészítheti - hangzott el az eredményhirdetésen.
A versenyen három cukrászda különdíjban részesült: a balatonmáriafürdői Pingvin Fagyizó és Cukrászda Vad szerenád nevű kreációja, a balatonszemesi Margaréta Fagyizó Nem norMálna nevű kreációja és a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó Füred kincse nevű kreációja.
Éskovács Péter, a szervező BTSZ sajtófelelőse az MTI-nek elmondta, tavaly 20 ezer gombócot adtak el a nyertes fagyiból május és szeptember között.