Meghalt a kutyáját védő férfi, akit a hajléktalan mellkason szúrt

Gúnyos megjegyzéseket tettek kutyájára a villamoson utazó hajléktalanok, ebből alakult ki a halálos késelés, most vádat emeltek a társaság ellen.

2021. június 01. 10:05

A három vádlott - egy 44 éves és egy 39 éves férfi, valamint egy 30 éves nő - hajléktalanként élt a főváros területén, idejük legnagyobb részét a VIII. kerület elhagyatott részein töltötték. A férfiak unokatestvérek, míg a nő alkalmi jellegű kapcsolatban állt a 44 éves társával.

A három vádlott és egyikük barátnője tavaly április 3-án születésnapot ünnepeltek, majd az esti órákban – már részegen – úgy döntöttek, hogy egy elmennek egy dohányboltba. Ennek érdekében a Kőbányai úti villamosmegállóba mentek. A megállóba éppen ekkor érkezett a Blaha Lujza tér irányába közlekedő, 28-as villamos, amelyre a társaság felszállt.

Ugyanezen a villamoson utazott a sértett és barátja a pórázon tartott kistermetű kutyával együtt. A felszállást követően, a 44 éves férfi megállt, hogy a barátjának ölében lévő kutyát megsimogassa, egyidejűleg pedig társaival együtt gúnyos megjegyzéseket tett a kiskutyára.  Ekkor felszólították a vádlottat, hogy az érvényben lévő járványügyi szabályokra is figyelemmel, tartsa magát távol a kutyájától. A férfi ennek hallatán kötekedni kezdett a sértettel, akit nyomban ezután egy alkalommal arcon is köpött, és emiatt közöttük szóváltás alakult ki.

Végül a 44 éves vádlott a ruházatából elővett egy kést, és azzal fenyegetően megindult a sértett felé. A férfi hátrálni kezdett, ekkor a barátja a védelmére kelve felállt, és elindult volna segíteni, azonban a hajléktalan 39 éves társa - azért, hogy a férfi ne tudjon segíteni barátjának - arcon ütötte a segítő barátot, aki az ütés hatására visszaesett a székébe, az ölében tartott kiskutya pedig elszaladt.

A kutya elszabadulása a férfi és barátja figyelmét is elterelte, ezt a pillanatot használta ki a támadásra a férfi, aki a késsel mellkason szúrta a vele szemben álló férfit.

Fotó: police.hu

A kiabálás hallatán a villamosvezető megállította a villamost, majd annak ajtajait kinyitotta. Ekkor a két férfi vádlott és a velük lévő két nő leugrott, és futni kezdtek. A gyilkos a kést menekülés közben átadta a 30 éves nőnek. Ő a kést először a ruházatába, majd a Kőbányai úton lévő egyik hotel előtti beton virágládába rejtette.

A sértett is leszállt a villamosról és megkérte a körülötte állókat, hogy hívjanak hozzá mentőt, illetve hogy keressék meg a kutyáját, azonban az elszenvedett súlyos sérülés következtében állapota rohamosan romlott, néhány percen belül eszméletét vesztette, majd a helyszínen meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő 44 éves férfit emberölés bűntettével, 39 éves férfi társát bűnsegédlettel, a 30 éves nőt pedig bűnpártolás bűntettével vádolja. A főügyészség a 44 éves férfival szemben végrehajtandó fegyház-, férfi társával szemben pedig börtönbüntetés kiszabását indítványozza, női társuk esetében pedig felfüggesztett börtönbüntetés a főügyészség indítványa. A két férfi letartóztatásban van, női társuk bűnügyi felügyelet alatt áll.

Először mértek ilyen hideget idén ősszel
Fagyott az éjjel, idén ősszel először mértek mínusz hőmérsékleti értéket - közölte az Országos Meteorológiai Szolgál...
Megsebesített vaddisznó végzett a vadásszal
A sérült és agresszív állat teljes erejével rontott neki az idős vadásznak és agyarával átszúrta a férfi combartériá...
Három napig túszként tartotta a kiskutyát egy majom - Videó
A kéthetes kiskutyát végül sikerült kimenekíteni a veszedelmes majom karjainak fogságából.
Már az édesapjánál is jobban játszik Cristiano Ronaldo fia
A futballsztár édesanyja szerint unokája már most sokkal ügyesebben kezeli a labdát, mint Ronaldo 11 éves korában.
Rohamosan emelkedik a járványgörbe, komoly megszorítások lépnek életbe Romániában
Bukarest vörös besorolásba került, Temesváron hétvégenként éjszakai kijárási tilalom lép hatályba
Szakadozik a felhőzet észak felől
időjárás-jelentés, 2021. szeptember 22., szerda, dél
Tények reggel teljes adás, 2021. szeptember 22, szerda
ROBBANÁS – Nyolc munkás megsérült, közülük négyen nagyon súlyosan megégtek, amikor robbanás történt a kiskörei vízer...
Kiderült, ki játssza Dobrev Klárát az Elk*rtuk című filmben
A színésznő tudta, nem kis kockázatot vállal azzal, ha elvállalja ezt a megosztó szerepet.
Kíméletlen jégkorszaki hideg várható télen a meteorológusok szerint
Az utóbbi idők egyik leghidegebb tele várható az Északi-sarkvidék feletti sztratoszféra felmelegedés miatt.
Erősen felhős idő csekély záporral
időjárás-jelentés, 2021. szeptember 22., szerda, reggel