Kínok közt feküdt órákon keresztül, utolsó pillanatban mentették meg

Szabadnapos rendőr mentette meg annak az idős nőnek az életét, aki négy órán keresztül feküdt nyílt combcsonttöréssel az árokban, miután elcsúszott.

2021. május 23. 10:40

A 74 éves nő séta közben esett el, majd az árokba csúszott - írta a rendőrség vasárnap. A körzeti megbízott, aki éppen a szabadnapját töltötte, arra járt és az utolsó pillanatban talált rá az asszonyra, ezzel megmentve az életét. A nyugdíjas nő több mint négy órán át feküdt az árokban combcsonttöréssel. Hozzátartozói is hiába keresték, nem találták meg.

"A szabadnapomat töltöttem, amikor megcsörrent a telefon" – mesélte Pálfi Mihály zászlós, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság zsanai körzeti megbízottja.

"Egy idős férfi, Péter keresett, akivel már évek óta jó a kapcsolatunk. Elmondta, hogy a felesége elment valahová, de órák óta nem ért haza. Telefont nem vitt magával, így nem tudta elérni. Én akkor a feleségemnek segítettem a határban, aki hivatásos vadászként dolgozik. Mondtam Péternek, hogy nekem még legalább 20 perc, amíg visszaérek a faluba. Azt tanácsoltam a férjnek, hogy addig biciklivel vagy autóval ő is nézzen körül, hátha valahol az utcán meglátja a feleségét, illetve mondtam neki, hogy a lányát is felhívom, hogy kapcsolódjon be a keresésbe. Hozzátettem, hogy ha addig nem találják meg, amíg visszatérek, akkor elindítjuk a szervezettebb keresést rendőrökkel és polgárőrökkel" - tette hozzá az egyenruhás.

"Ahogy autóval visszafelé jöttünk a párommal, a falutól mintegy 3 kilométerre, a lehúzott kocsiablakon keresztül meghallottuk az asszony kiabálását. Lenéztünk a domboldalon, és észrevettük az idős nőt az árokban, ahogy az esernyőjével integet. Azonnal odamentünk hozzá. Nagyon rossz állapotban volt, eltörte a lábát, nyílt combcsonttörése volt, a nadrágját átszúrta a kiálló csont, és erősen vérzett. Ráadásul akkorra már négy-öt órája lehetett az árokban, és aznap az eső is esett, így teljesen átázott. Pulóverünkkel, kabátunkkal betakartuk őt, hogy melegen tartsuk, ameddig kiérnek a mentősök. Az aszfaltúttól nagyjából 3 kilométerre lehettünk. Nehéz volt elmagyarázni a mentősöknek a pontos helyet, ahol tartózkodtunk, ezért a mentőautót a közeli benzinkútra irányítottam, én pedig odamentem, ameddig a feleségem a sérülttel maradt" - mesélte a megmentő rendőr.

A szerencsésen megtalált idős nő később elmesélte, hogy mivel a férje vadász, tud egy lesről az erdőben, és oda indult sétálni. Visszafelé jövet viszont annyira elfáradt, hogy levágta az utat, ezért letért a dűlőútról. Amikor azonban a dombhoz ért, elveszítette az egyensúlyát, elesett és csúnyán eltört a lába, nem tudott felkelkelni.

A házaspár köszönőlevélben fejezte ki háláját a körzeti megbízottnak és feleségének, Lábadi Anikónak, amiért megmentették az életét.

 

A címlapfotó illusztrácó: facebook.com/Országos Mentőszolgálat

Ájultra verték az illegális fakitermelőket leleplező dokumentumfilmeseket
20 ember rontott neki annak a 2 újságírónak, akik mindössze az igazságot akarták megörökíteni.
James Bond elcsukló hangon mondott köszönetet, végleg elbúcsúzott
Filmje utolsó forgatási napján Daniel Craig teljesen elérzékenyült.
Íme a világ legkisebb testépítője
Az apró, de annál izmosabb indiai férfit férfit hazájában igazi sztárként kezelik.
Nem hajlandó megválni Katinkás tetoválásaitól Shane Tusup
Az egykori amerikai úszó és edző rengeteg tetoválással büszkélkedhet, köztük olyanokkal is, amik egykori feleségéhez...
Semmi sem indította be a szülést - Tények Plusz 18.45
Két hónapja van túl a legnehezebb napon Gájer Bálint felesége. Kisfiúkkal, Kristóffal azóta boldog családként élnek....
Nem merték megmutatni neki a balesetet
Élete első külföldi versenye után halt meg Jeles Eszter, a magyar lovas Isztambulban az első versenynapon győzelmet ...
Tények teljes adás, 2021. szeptember 20., hétfő
GYÁSZ - Megdöbbenten áll a lovas társadalom a 22 éves zsoké halála előtt. Eszter egy nappal első külföldi futama utá...
Az ájulás kerülgette, annyira izgult
Véget ért szombaton a Sztárban Sztár Leszek! válogatója, így vasárnap el is kezdődött a középdöntő. Drámából termész...
Puskával várják az udvarlókat
Emlékeznek Sebestyén Katja-ra? Ő lett az előző Sztárban sztár leszek! negyedik helyezettje, a duci énekesnő, aki 40 ...
Az edények repültek, a séfek üvöltöttek
Pillanatokon belül elrajtol a Séfek séfe harmadik évada, ami sokkal keményebb és izzasztóbb lesz, mint valaha. A gas...