Kegyetlen dolgokat művelt a világ legkeresettebb pedofilja

A férfit 14 év után sikerült elfognia a rendőrségnek, akinek a legfiatalabb áldozata csupán kétéves volt.

2021. szeptember 07. 10:35

Sarawak Malajzia Borneó szigetén fekvő két államának egyike, amelynek Lundu nevű települését egy kellemes felvidéki városként jellemzik. A hatóságoknak sikerült azonban lerántaniuk a leplet a varázslatos turistaparadicsom egy borzalmas titkáról. Több tucat gyermek ellen követett el szexuális erőszakot egy helyi férfi, aki szörnyű tetteit ráadásul közzétette az internet sötét oldalán, az úgynevezett Dark Weben, így a globális bűnüldöző szervek egyik legkeresettebb szexuális bűnözője lett.

A 40 éves Alladin Lanim 14 éven át bántalmazta a 2 és 16 év közötti áldozatait, erről pedig büszkén dicsekedett különböző üzenőfórumokon.

Hosszas nemzetközi nyomozást követően a férfit végül sikerült elfogni és börtönbe zárni. A művelet egyben mentőakció is volt, ugyanis közben a hatóságoknak sikerült kiszabadítaniuk a férfi lakhelyéről négy 9 és 14 év közötti gyermeket.

Az ausztrál rendőrség két éve próbálta elkapni a pedofilt, mivel egy több országot átfogó, belső rendőrségi jelentés 2019-ben az internetes fedőnevét a világ tíz legkeresettebb bűnelkövetője közé sorolta a gyermekek internetes kizsákmányolásában - számolt be róla aThe Sydney Morning Herald.


Lanim 2007 óta több mint ezer képet és videót osztott meg az interneten, amelyek kiskorúak szexuális bántalmazását ábrázolták.

A hatóságoknak semmijük sem volt a férfi ellen, csupán egy internetes profillal rendelkeztek, így nagyon nehéz volt azonosítaniuk.

2020 augusztusában a közösségi médián szembejött az ausztrál rendőrökkel egy fotó a lehetséges elkövetőről, amelyet továbbítottak a malajziai rendőröknek és az Egyesült Államok Belbiztonsági Hivatalának, hogy nevet társíthassanak a képhez. A hatóságok tudták, hogy igyekezniük kell, ugyanis a pedofil folyamatosan követett el szexuális erőszakokat, így minden nappal egy újabb gyermek élete került veszélybe.

Az áttörés végül idén következett be, mikor az Ausztrál Kormány Pénzügyi Hírszerző Ügynökségének, az AUSTRAC-nak egy csapata egy újabb nyomra bukkant.

A pénzügyi és egyéb nyilvántartások átfutása során ugyanazzal a képpel találkoztak, mint amit hónapokkal korábban továbbítottak Kuala Lumpurnak Ausztráliából, azonban most személyes adatokkal együtt leltek rá a fotóra.

A rendőröknek végül júliusban sikerült elkapniuk a szexuális ragadozót, aki éppen a koronavírus miatti karanténját töltötte elszigetelve. Hat héttel később az állam fővárosában, Kuchingban, a bíróságon 18 vádpontban vallotta magát bűnösnek, majd 48 év börtönre és 15 vesszőütésre ítélték.

A helyi média szerint Lanim a saját ültetvényein és verandáján molesztálta a gyermekeket, akikkel számos pornográf felvételt is nézetett.

Az ausztrál nyomozók szerint összesen 34 áldozata lehetett, azonban további gyermekeket is megronthatott az évek során.

Kiderült, hogy miért került kórházba Tóth Gabi
Kórházba került Tóth Gabi – érkezett a hír pénteken délután.
Sokkoló fotókat tett közzé a monori gyilkosságról a rendőrség
Brutálisan megölt egy fiatal férfi egy időset. A vérbe fagyott holttestet a spejzben próbálta meg elrejteni.
3 éves gyermek ölte meg édesanyját
A tragédiát egy kibiztosított fegyver okozta.
Fára felakasztva herélte ki kutyáját az ároktői bicskás - Fotók
Állatkínzás miatt folyik eljárás a gazda ellen.
Kényszerleszállást hajtott végre egy repülő Budapesten
Műszaki meghibásodás miatt megszakította útját az Air Serbia Bécsből Belgrádba tartó, JU601 számú járata Budapesten ...
Padlóra küldte a válás
A Sztárban sztár leszek! versenyzője az egész országot könnyekig hatotta. Snóbli Zoltán a kisfiával érkezett a stúdi...
A béremelést is támadják Gyurcsányék
Túl sokat keresnek a magyarok Gyurcsányék árnyékminisztere szerint. Erről ír az Origo. A lap felidézte, hogy a Gyurc...
Növekszik a csapadékhajlam
időjárás-jelentés, 2022. szeptember 24., szombat
Túlfutott a leszállópályán egy repülőgép, helyszíni fotókon a baleset
A gépnek nem sikerült időben megállnia, így az orra belekóstolt a vízbe.
Drónokkal támadták Odesszát
Drónokkal támadták Odesszát az orosz csapatok. Egy ember meghalt, amikor egy középületet és egy lakóházat is eltalál...