Játékos pénzügyi élményeket nyújt a PÉNZ7

Népszerű és gyakorlatias versenyek, kvízjátékok, országosan több mint 160 helyszínen játszható PénzFutam pénzügyi kalandpályák a szabadban. Csak néhány a PÉNZ7 izgalmas kísérőeseményeiből. A PÉNZ7 nemcsak egy tanóra… A pénzügyi és vállalkozói témahét színes kísérőeseményei még szórakoztatóbbá tehetik a tanórákba építhető mindennapi pénzügyi élményeket, és persze nemcsak a PÉNZ7 ideje alatt.


A március 6-10. között zajló PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahéthez már több mint 1000 iskola 140.000 diákkal csatlakozott. A témahét idei pénzügyi témája a korszerű pénzkezelés és digitális biztonság, vállalkozói témája a „Gondolkozz és vállalkozz” nevet viseli. A pénzügyi tananyagokat a Pénziránytű Alapítvány, a vállalkozói tananyagokat a JAM Alapítvány készíti évek óta. A szakmai önkéntesek és a szervezők felkészítő munkájának segítségével a témahét március 10-i zárásáig pénzügyi előképzettség nélkül is minden tanár bátran csatlakozhat a témahéthez, hogy megtartsa diákjainak a pénzügyi és vállalkozói tanórákat: https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak-2022.cshtml

A PÉNZ7-re regisztrált pedagógusok elérhetik a tanórák segédanyagait és a mintaórafelvételeket a PÉNZ7 oldalon, a témahétre felkészítő e-learning tananyagot a Pénziránytű Alapítvány e-learning portálján, és segítséget nyújtanak a Pénziránytű Alapítvány webinárium felvételei is az Alapítvány YouTube csatornáján.


Szabaduljunk ki a tanteremből – indul a PénzFutam

A Pénziránytű Alapítvány a Medve Matek csapatával együttműködésben egy országosan elérhető, ingyenes pénzügyi-matekos kalanddal várja a 4-14. évfolyamos diákokat és tanáraikat. A PÉNZFUTAM március 8-31. között bármikor játszható az ország több mint 160 helyszínén, vagy akár újonnan létrehozott pályán is. A játék online alkalmazás segítségével, de a szabadban lévő pályákon mozogva vezeti be a diákokat a mindennapi pénzügyi ismeretekbe, miközben számolási, szövegértési, digitális és tájékozódási készségeiket is fejleszti. Minden csapat oklevelet kap, a legszerencsésebbek pedig még nyerhetnek is. A játék részleteit és a felkészítő webinárium felvételét a https://penziranytu.hu/penzfutam oldalon érhetjük el.

A versenyek izgalma idén is színesíti a PÉNZ7-et

A BankVelem PénzOkos Kupa a PÉNZ7 keretében évente meghirdetett országos pénzügyi tudásverseny felső tagozatos diákok számára. A versenyen 3 fős csapatok indulhatnak - felkészítő tanár támogatásával. A március 6-án induló verseny az 5-6. és a 7-8. osztályosok számára is kínál (külön) versenyzési lehetőséget. A versenyre folyamatosan lehet jelentkezni az online fordulók végéig, azaz 2023. április 3-ig. A jelentkezésről és a játék menetéről bővebb információkat talál a www.penzokoskupa.hu oldalon.

A BankCode versenyt a Pénziránytű Alapítvány és a Pénzmúzeum ötödik alkalommal hirdette meg. A már a végső döntő felé közeledő négyfordulós tanulmányi versenyen a középiskolás diákcsapatok gyakorlatias, kreatív mindennapi pénzügyi feladatok segítségével mérhetik össze tudásukat: www.bankcode.hu

2023. március 07. 08:37
Kigyulladt két teherautó és egy kamion Debrecenben, videón a félelmetes tűzeset
Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.
Halálos balesetet okozott egy 16 éves fiatal, felkavaró képeken a végzetes este
A fiatalok korlátnak csapódtak.
Több mint 20 halálos áldozatot követelt a tornádó az Egyesült Államokban
Óriási károkat okozott a gigantikus vihar.
Szijjártó Péter: A magyar-szerb partnerség segít a példátlan kihívások kezelésében
Magyarország és Szerbia stratégiai partnersége, barátsága nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország jobban t...
Szalmonellás lehet ez a termék, visszahívták a boltokból
Szalmonella esetleges jelenléte miatt hívta vissza a forgalomból a dmBio szezám tahini krémet a dm-drogerie markt Kf...
Két front között
Időjárás-jelentés, 2023. március 25., szombat
Atomháború küszöbén áll a világ
Akár atomháborúvá is fajulhat az orosz-ukrán konfliktus, ha a NATO tovább provokálja Oroszországot. Erről írt az Ori...
Földrengés után áradás pusztít
Árvíz pusztít Ecuadorban egy héttel a 6,8 tizedes erősségű földrengés után, amely 14 halálos áldozatot követelt. Néh...
Felrobbant egy csokoládégyár
Ketten meghaltak, tíz ember pedig eltűnt, amikor felrobbant egy csokoládéüzem az egyesült államokbeli Pennsylvaniába...
Ítéletidő tombolt Mississippiben
Legalább 23 ember meghalt, amikor pusztító tornádó söpört végig Mississippi államon péntek éjjel. A vihar hatalmas e...
A spanyolok kiütötték a Haaland nélküli norvégokat
Hosszú Katinkáék Miamiban jártak teniszmeccsen - fotó
Akkora halat fogtak a Körösben, hogy alig bírták megemelni - fotó
Kiesett a Siófok a kézilabda Európa-ligából
A Ferencváros nyerte a női póló Eurokupa magyar döntőjének első felvonását