Jámbor, Tordai, Gulyás és Pikó munkatársa a letartóztatott magyar viperás támadó

Bár Jámbor András és a Szikra Mozgalom kézzel lábbal tiltakozik, hogy semmi közük nincs az antifa támadókhoz, sőt elítélik az erőszakot, mindezt cáfolja a tény, hogy a Párbeszéd által a Parlamentbe juttatott politikus közvetlen segítője az a nő, akit a négy gyanúsított egyikeként elfogtak a rendőrök a hétvégi viperás támadásokkal összefüggésben.  

A nőt, akit időközben le is tartóztattak, D. Krisztinának hívják. Miután nevét és fotóját is nyilvánosságra hozták, már nem volt nehéz utánajárni ki is ő! Nem csak lelkes “Jámbi-rajongó”, aki naponta osztja a politikus bejegyzéseit, hanem konkrétan az aktivistája, kampányának segítője volt – írta meg a PestiSrácok szerdán.

A portál közben megtudta, hogy D. Krisztina a sokak által etalon-médiaműhelyként kezelt, Gulyás Márton-féle Partizán YouTube-stúdió önkéntese is volt, sőt, kiderült az is: 2019-ben Karácsony Gergely kampányát segítette és a józsefvárosi polgármester, Pikó András háttérembere is egyben! A hazai baloldal fontos segítőjét a rendőrség – a hétfői sajtótájékoztatóból kikövetkeztethetően – a három lengyel turista és a munkába igyekvő trafikos félholtra verésével gyanúsítják. Mint ismert, az áldozatok még csak nem is a Kitörés napi túrára, vagy a neonácik találkozójára érkeztek.

A PestiSrácok.hu kedden tényfeltáró riportban mutatta be, hogy Jámbor András személye összefonódik a radikális, egyes országokban terroristaként kezelt antifasiszta hálózattal. Jámbor hívta életre a Mérce.hu-t és annak antifa blogját, a Tett.Mérce.hu-t, egy ideig azok főszerkesztőjeként terjesztve a neonbolsevik eszmét. Ezután Karácsony Gergely főpolgármesteri tanácsadója, majd Szabó Tímea nemzetközi hátterű pártocskájának színeiben az Országgyűlés képviselője lett. Manapság a Vlagyimir Ilijics Lenin lapjának és mozgalmának (Искра) nevét felvevő Szikra Mozgalom élén folytatja szélsőbalos munkálkodását.

Ez a hálózat hirdette meg a hétvégi antifa tüntetést, szerveztek, toboroztak résztvevőket, közben a Mérce még egy korábbi, 2020-as írását is újra elővette, amelyben legalizálják az erőszakot, amennyiben azt az ő retorikájukban és álláspontjuk szerint nácik ellen követik el. Persze az is erős volna tőlük, ha önbíráskodva ők dönthetnék el, hogy ki a náci és ki nem, de, mint ismert, a hétvégén megtámadott emberek közül a legsúlyosabb áldozatok bizonyíthatóan nem a kitörés napi emléktúrára vagy neonáci csoportok találkozójára jöttek.

A három lengyel, akiket agyba-főbe vertek viperákkal és boxerekkel, sima turisták voltak, városnézőben. És T. Zoltán is, akit a postáról kijövet kaptak el, ahonnan munkahelyére ment volna, mindössze nemzeti érzelműként jellemezhető, köze nem volt a túrához, vagy a megemlékezésekhez. (Persze a Kitörés túra összes résztvevőjét sem lehet újnyilasnak vagy neonácinak bélyegezni, hiszen a 60 kilométeres teljesítménytúrán idén több mint háromezren vettek részt.)

Habár maga a Jámbor nevével fémjelzett Szikra Mozgalom is lelkesen terjesztette az antifa tüntetés meghívóját, önálló grafikákkal is toborzott, a hétvégi brutális és országos botrányt kavaró terrortámadások után a szervezet már igyekszik letagadni a támadókkal való kapcsolatát:

Az erőszak minden formáját elítéljük és elítéljük a február 11-én, Budapesten történt támadásokat is, függetlenül az elkövetők személyétől és motivációjától. Mi soha nem vettünk részt és a jövőben sem fogunk részt venni erőszakos akciókban. A Várban szombaton tartott tüntetésen a Szikra tagjai békésen, a rendőrök által biztosított területen vettek részt. Semmilyen formában nem támogatunk fizikai erőszakkal járó támadásokat, melyek egyébként a Halászbástyánál tartott demonstráció során tagjainkat is érték – írták a 444.hu által kritika nélkül, vezető helyen közreadott közleményükben. Megszólalt Jámbor András is, így mosakodva:

Aki ismeri az én munkásságomat, vagy a Szikráét, az tudja, hogy elítéljük az erőszak minden formáját. Így elítéljük a hétvégén elkövetett erőszakos támadásokat is, legyenek azok antifa vagy náci támadások. Hazudozhat erről a Fideszhez és a Mi Hazánkhoz kötődő média, de mi soha nem támogattuk, és soha nem is fogjuk támogatni, az erőszakos akciókat.

Mindezek fényében most bemutatjuk most önöknek D. Krisztinát – vagy ahogy a nőszemély, mint Jámbor kampánycsapatának tagja, a Mérce.hu-n bemutatkozott –, a Dobos Krisztit:

Tordai Bence, “Dobos Kriszti” (középen, sárga kabátban) és Jámbor András a Mérce címlapján, 2022. áprilisában.


A képhez mellékelt cikkben “Dobos Kriszti” a Mércén megjelenő “Szikra-naplók” sorozat szerzőjeként tűnik fel. Dobos így mesél arról, miként segítette Karácsony Gergely és az ellenzéki összefogás kampányát:

A Szikra a 2019-es önkormányzati választások előtt alakult meg, mint Szabad Budapest. Pont azért, hogy beléphessen a politikai színtérre egy újbalodali szervezet mint cselekvő, tenni akaró, változást hozó szereplő. Ekkor tapasztalhattam meg, milyen egy kampányban részt venni, milyen az utcán pultozni, plakátolni, kopogtatni, embereket megszólítani. Ekkor tudatosult bennem az is, hogy kopogtatni szeretek a legjobban.

Pikó András jobbkeze

A gyanúsítottat “Dobos Krisztiként” ismerik a nyolcadik kerületben is, ahol a közismert antifa törzshelyek, az Auróra és a Golya állandó vendégei közé tartozik. Emellett “Dobos Kriszti” a hajléktalanok zavartalan közterületen éléséért küzdő Város Mindenkié csoport aktivistája. Facebook ismerősei között – amiből nincs túl sok – megtaláljuk Pikó Andrást és Dallos Jutkát, a Pikóhoz köthető D8 civil szervezet oszlopos tagját. Utóbbi férjét, Molnár Györgyöt is mindenki ismeri a Pikó körökben.

Dobos Kriszti ott volt több Szikrás akciónál is. A közelmúltban kaszinók előtt tartott “Fizessenek a gazdagok!” mottójú balhéjuknál is Jámbor mellett tündökölt, fehér sapkában:


A lengyel turisták és a trafikos megtámadásánál is ott lehetett

Hétfőn részletesen tudósította a Pesti Srácok is a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak sajtótájékoztatójáról. Most újra elővettük jegyzeteinket, így egyértelműen beazonosíthatóvá vált, hogy D. Krisztina a rendőrök szerint a Budapestre turistaként ellátogató lengyel házaspár, illetve azok barátja, és a postáról kilépő, munkába igyekvő trafikos brutális összeverésénél is ott lehetett. Érdemes visszanézni a felvételt a trafikos áldozat elleni akcióról:


A Partizán munkatársa is


Gulyás Mártont nem kell bemutatni, ő az a mérsékelten sikeres színházi rendező, aki immár tíz éve a Soros-alapítványok nyílt és lelepleződött támogatásaiból próbál kormányt buktatni Magyarországon. Az utóbbi időben (az eleve gyomorforgató érzéketlenséggel, a magyarok tízezreit meggyilkoló) partizánokról elnevezett YouTube-csatornán egyengeti a baloldal útját. Egy olvasónk hívta fel a PestiSrácok.hu figyelmét rá, hogy “Dobos Krisztit” a Partizán 2020-ban munkatársaként mutatta be, mélyinterjút készítve vele. Ebből kiderül, hogy a Közös Ország Mozgalom és a Gulyás-féle “Slejm-csapat” tagja is volt korábban. Dobos az interjúban egyébként elmondja, hogy ha bármi igazságtalanságot lát, nem tud uralkodni az indulatain.


Gulyás Mártont megkérdezte a Pesti Srácok szerkesztősége, hogy milyen munkákon dolgozott/dolgozik együtt a terrorista cselekményekkel gyanúsított hölggyel? Amint a producer-aktivista válaszol, közzéteszi a portál!

2023. február 15. 18:43
A bugyijába nyúlt és erőszakoskodott, ápoló zaklatta a beteg kislányt - videóval
Felkavaró!
Óriási győzelem után megszólalt Szoboszlai Dominik
A csapatkapitány Szoboszlai Dominik szerint a magyar labdarúgó-válogatott a bolgárok elleni 3-0-s győzelemmel zárult...
Iszonyú dolgokat művelt egy kölyökkutyával egy ózdi férfi, az állat nem élte túl
Megrázó fotók készültek a helyszínen.
El akartak rabolni egy szegedi kislányt az utcán? Most kiderült az igazság
Napokig tartotta magát a hír a közösségi portálokon, hogy Szegeden ismeretlen zaklatott egy 12 éves kislányt, majd a...
Nagy lehet a baj, kórházból jelentkezett be Barta Sylvia
Az időjós édesanyja kórházi ágya mellől posztolt.
Tripla jubileumot ünnepel Leslie Mandoki
Tripla jubileumot ünnepel együtt Leslie Mandoki és a Volkswagen csoport: Leslie Mandoki stúdiója 40 éves, a Mandoki ...
Hatalmasat nőtt Tóth Andi kedvence, együtt pózoltak Bailey-vel
Az új családtag alig néhány hónapja került az énekesnőhöz, máris nagyon nagyot nőtt.
Tűz ütött ki a XXIII. kerületben, gázpalack is robbant
Körülbelül száz négyzetméter terület égett.
Ismét terméket hívott vissza a népszerű áruházlánc, a forgalomból is kivonják
A hírt a Nébih közölte az MTI-vel.
Esélyt kaptak a gyógyulásra a májrákos betegek - Tények Plusz 18.45
Nem kell évtizedeket várniuk az életmentő gyógyszerre. További részletek a Tények Pluszban 18.45-kor a TV2-n!
Megtalálták az egyik legrettegettebb rákbetegség gyógyszerét
Halott szülei közül mentett ki egy gyereket a magyarországi mentőcsapat Törökországban
A világbajnok brazil focilegenda nevetséges szimulálását másolta az argentin kapus - videó
Nagy-Britanniában szintetikus alkoholos italt hoznak forgalomba
Ráday utcai kollégiumi tűz: kiderült, hogyan halt meg a férfi