Hihetetlen aljassággal csalt ki rengeteg pénzt egy leépült, idős férfitől egy pár

Többrendbeli csalás és közokirat-hamisítás miatt vádat emelt egy házaspárral szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség. 

Az elkövetők az egyedül élő, idős, szellemileg leépült férfi bizalmába férkőztek, majd ingatlanai eladására, továbbá áruhitelek és személyi kölcsön felvételére vették rá. A befolyt vételárat, a hitelbe vásárolt árucikkeket és kölcsönösszeget megszerezték áldozatuktól – közölte közleményében az ügyészség.

A vádirat szerint a büntetett előéletű házaspár 2019-ben ismerkedett meg az egyedül élő, szellemi leépülésben szenvedő 81 éves férfival. A sértett bizalmába férkőzve tudomásukra jutott, hogy Kecskeméten és Káptalantótiban összesen három ingatlana is van. Az idős férfinak ugyan ténylegesen nem állt szándékában azokat eladni, azonban a vádlottak a mentális állapotát és a nagyfokú feledékenységét kihasználva rávették arra, hogy az ismerősi körükben talált vevők részére azokat áron alul eladja. Miután 2020 áprilisában az ügyletek végbementek, a házaspár rávette a befolyásuk alatt álló, idős férfit arra is, hogy tartási szerződést kössön velük, így az ingatlanok eladásából származó, összesen 14 és fél millió forint összegű vételárat megszerezték. A vádlottak a sértett pénzéből a lányuk nevére megvásároltak egy házat, amelyre a sértett haszonélvezeti jogát bejegyeztették.


A házaspár 2020 tavaszára egy áruházban saját használatukra különböző műszaki cikkeket: hűtőt, autóhifit és kisgépeket úgy vásároltak meg, hogy magukkal vitték a sértettet és rávették arra, hogy áruhitelt vegyen fel a termékek kifizetéséhez. Néhány hónap múlva 350 ezer forint személyi kölcsön felvételére is rábírták a kiszolgáltatott férfit, ez az összeg szintén a vádlottakhoz került. A házaspár az első három heti törlesztésnek még eleget tett, majd elérhetetlenné váltak. A hitelek visszafizetése már azok felvételekor sem állt a szándékukban, arra ténylegesen anyagi lehetőségük sem volt – tette hozzá a vádhatóság.

Az asszony emellett 2020 júliusában, augusztusában és októberében úgy vette át a postai kézbesítőtől a férfi nyugdíját, hogy az átvételi elismervényeken magát valótlanul az unokájaként tüntette fel.

Fotók: ügyészség

A házaspár férfi tagjának amiatt is felelnie kell, mert egy ismerősének felajánlotta, hogy segít árokásó munkagépet szerezni. A gép lefoglalózására 700 ezer forintot, később valótlan indokokra hivatkozva további 6 millió forintot szerzett meg tőle. A vádlott a munkagépet nem szállította le és a kicsalt pénzt sem adta vissza.

Az ügyészség a házaspárt többrendbeli csalás bűntettével, közokirat-hamisítás bűntettével, az asszonyt emellett hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja és ezért mindkettejükkel szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi és a jelenleg más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését töltő nő ügyében a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést.

 

2023. március 18. 13:07
Hátborzongató videón a gyilkosság, élő adásban ölte meg férjét a bosszúszomjas feleség
A felvétel még most is elérhető a közösségi oldalakon.
Cigit, mobilt, energiaitalt adott tizenéves fiúknak szexért két egri férfi, felvették az együttléteket
Gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást két egri férfi...
Lesújtó értéket kaptak, kórházba került Tóth Gabi kislánya
Az énekesnő érezte, hogy valami nincs rendben.
Vérfürdőt rendezett a volt férj, a gyerekeit is kivégezte, öt embert ölt meg
A férfi a szörnyűségek után öngyilkos lett.
Megkínoztak egy kutyát Szákszenden, szürreális halálról árulkodik a boncolás
Az idegenkezűséget mégis kizárták.
Apa lesz a Harry Potter filmek főszereplője
Daniel Radcliffe és szerelme első közös gyermeküket várják.
Megszavazta a parlament Finnország NATO-csatlakozását
Hozzájárult az Országgyűlés hétfőn Finnországnak az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO) történő csatlakozás...
Rémálom a szülés utáni depresszió
Nagyon sok édesanya átéli a szülés utáni depressziót. Ennek ellenére ez a lelki probléma még mindig tabunak számít, ...
A család csodálatos ereje
Hétfő este ismét a magyar válogatottért szurkolhatnak a futball rajongók, a csapat ugyanis Bulgária ellen lép pályár...
Tények teljes adás, 2023. március 27., hétfő
SZÁGULDÁS - Egy kétgyerekes édesanya a vasárnapi nyírcsaholyi baleset áldozata. Szemből tarolta le egy felelőtlen so...