Hidvéghi Balázs: a háború megsokszorozza a választás tétjét

Az Ukrajnában zajló háború miatt megsokszorozódik annak fontossága, hogy hogyan döntünk április 3-án - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs (Fidesz) európai parlamenti képviselő szombaton Balassagyarmaton lakossági fórumon.

2022. március 13. 08:33

A Balla Mihállyal, Nyugat-Nógrád fideszes országgyűlési képviselőjével tartott rendezvényen Hidvéghi Balázs kifejtette: már most is sok tanulsággal szolgál a "szörnyű katonai konfliktus", amelynek nem látni sem a végét, sem a következményeit, és nagyon sok függ attól, hogy "meg tudjuk-e őrizni a nyugalmat, a visszafogottságot".

Ilyen helyzetben nagy a kísértés, hogy elhamarkodottan hozzunk döntéseket, elhamarkodottan tegyünk nyilatkozatokat, és ezt a baloldaltól látjuk is - mondta.

Ha kellett még egy bizonyíték arra, miért nem szabad megengedni, hogy ők kormányozzák ezt az országot, akkor ez most újabb illusztráció erre - tette hozzá. A politikus bírálta, hogy Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje "katonák küldéséről fantáziál".

Hangsúlyozta: óriási szükség van arra, "hogy nyugodtak maradjunk, olyan vezető irányítsa az országot, aki kipróbált, aki biztos kézzel tartja a kormányt, aki számára a legfontosabb az, hogy Magyarország békéjét, biztonságát megőrizze".

Az EP képviselő hozzátette: rögtön emellett ott van az, hogy minden menekültnek (aki nem gazdasági bevándorló), segítünk, attól függetlenül, hogy magyarok-e Kárpátaljáról, vagy ruszinok, ukránok, vagy bármely más nemzetiségűek, akik a háború elől menekülnek a mai Ukrajnából.


A Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában tartott fórumon Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy 12 éve kormányoz Orbán Viktor, az időszakot pedig folyamatos növekedés, erősödés, bővülés jellemzi.

Mint mondta, sokan természetesnek veszik ezt, és elfelejtik, hogy nem volt mindig így, rámutatva, hogy 2010 előtt egyre magasabb lett az államadósság, elterjedt a devizahitelezés, magasak voltak az adók, "minden szempontból gyengült az ország".

A 2010-es választás utáni éveket a megújulás, újrakezdés időszakának nevezte, amikor a legsürgetőbb az volt, hogy rendbe kellett tenni a gazdaságot.

Balla Mihály "történelminek" nevezte a térség fejlődését, az utóbbi tíz év balassagyarmati fejlesztései között említette a közösségi létesítmények felújítását, az épülő kézilabda csarnokot és honvédelmi sportközpontot, az előkészítés álló új színházterem megépítését.

Mint mondta, Nyugat-Nógrád a megye gazdasági központjává vált az elmúlt tíz évben, az exportképesség 60 százaléka az itt működő cégeknek köszönhető.

Kiemelte, hogy a balassagyarmatiak az első percben egy emberként mozdultak meg, amikor menekültek érkeztek Magyarországra Ukrajnából, gyűjtötték az adományokat, összesen 27 mikrobusznyi és két teherautónyi adományt tudtak elvinni a határ menti térségekbe és Kárpátaljára.

A balassagyarmatiak teljes szívükkel próbálják segíteni azokat az embereket, akiknek el kell hagyniuk az otthonaikat - fogalmazott.

A képviselő a választás tétjének a térség szempontjából is azt nevezte, hogy előre megy-e vagy hátra, mert, mint mondta, 2010 előtt megtapasztalták, hogy nem a megérdemelt lehetőségeket kapták meg az akkori kormánytól, ezzel szemben az elmúlt tíz év több mint 20 milliárd forintnyi fejlesztést hozott.

MTI/A címlapfotó illusztráció (facebook.com/hidveghibalazs)

Gyermekpornót találtak a gyerekeket segítő szervezet alelnökénél
A humán szolgáltató nonprofit szervezet alelnökét kedden tartóztatták le.
Testbeszéd-szakértő elemezte ki Johnny Depp és ügyvédje kapcsolatát, fény derült a titokra
Johnny Depp elbűvölő ügyvédje, Camille Vasquez neve az elmúlt napokban vált közismertté, annak köszönhetően, hogy a ...
Brutális tempóval csapódott a közút moduljába - Fotók
Az autó körülbelül 150 kilométeres sebességgel csapódott az közút energiaelnyelő moduljába, majd beszorult alá.
Forró vízzel akarta kiűzni gyermekéből a démont a kegyetlen nő
Gyermekbántalmazással vádolják azt az arizonai anyát, aki úgy vélte, démon szállta meg kisfiát, ezért tragikus módsz...
Megölte anyósát, balesetnek próbálta beállítani
Balesetnek próbálta meg beállítani anyósa halálát egy tatabányai férfi, de nem tudott túljárni a rendőrök eszén. Mos...
Elsírta magát az orvosnál, csúnyán megbüntették
Pénzbüntetéssel sújtottak egy beteget, aki ritka betegsége miatt segítségért fordult orvosához. Drágán fizetett azér...
Az irigyeik azt hiszik, nem is dolgoznak
Az igazán gazdag családok ritkán engedik meg, hogy tévéstáb férkőzzön a magánéletükbe, bemutassa káprázatos otthonuk...
Tények teljes adás, 2022. május 20., péntek
GYÁSZ - Nyilatkozott a Tényeknek a csütörtöki kecskeméti horrorbaleset egyik áldozatának nővére. A férfinak négy gye...
Zámbó Krisztián megelégelte az egyedüllétet, kezébe vette az irányítást
Zámbó Jimmy fia nagyot csalódott.
Víz nélkül kell élnie kiütései miatt
Egy esti zuhanyzás is égő, elviselhetetlen tünetekkel járhat. Az ismert mondás, miszerint " Víz az élet forrása.", n...