Hidegvérrel, álmában gyilkolta meg nagyapját Sajószentpéteren

Az idős áldozatnak azért kellett meghalnia, mert egymillió forintot nyert a lottón, unokája pedig ezt el akarta tőle lopni. A vádlottak a büntetés jelentős mérséklése érdekében fellebbeztek.

2022. szeptember 13. 10:48

A vádlottak kapcsolatát a folyamatos pénztelenség jellemezte, mivel rengeteget drogoztak. A férfi édesanyja ugyan mindenben támogatta a fiatalokat, lakhatást, munkahelyet, vagyis állandó jövedelmet biztosított számukra, nekik azonban ez is kevés volt.

Elhatározták, hogy megszerzik a férfi 83 éves nagyapjának szerencsejátékon nyert és megtakarított pénzét. Korábban megfélemlítéssel próbálták elérni, hogy a sértett idősek otthonába költözzön. 2019. április 1-én egy feszítővassal megrongálták a családi ház kerítését, valamint a szobájának ablakát egy kővel bedobták. Az idős férfit azonban hiába ijesztette meg a rongálás, a családtagok kérése ellenére sem volt hajlandó idősek otthonába költözni.

A vádlottak ezért néhány nappal később, éjjel visszamentek a házhoz és az egyik hátsó ablak betörésével bejutottak az épületbe. A fiatalok helyiségről helyiségre haladva értékek, illetve a nyeremény után kutattak, azonban csak 3000 forintot találtak. Az idős férfi olyan mélyen aludt, hogy nem ébredt fel a zajokra. A női vádlott azonban úgy gondolta, a férfi csak úgy tesz, mintha aludna, ezért attól tartva, hogy felismeri őket, rábeszélte a párját, hogy az ablak betöréséhez használt három kilós betondarabbal vágja fejbe nagyapját.

Az unoka eleget tett a nő kérésének, így a követ az alvó férfi fejére dobta. Ezt követően mindketten a magukkal vitt konyhakéssel többször megszúrták az arcán, nyakán és mellkasán. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlottak a tervezett milliós nyeremény helyett, mindössze 3000 forintot, valamint egy karórát és egy aranygyűrűt vittek el, összesen 87 ezer forint értékben.


A Miskolci Törvényszék aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette, valamint minősített rablás bűntette és más bűncselekmények miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a vádlottakat azzal, hogy a férfi büntetéséből legkorábban a maximális 40 év elteltével, a nő pedig 35 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlottak és védőik pedig elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés jelentős mérséklése érdekében fellebbeztek.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a társadalom védelme ilyen bűntettekkel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. A védelmi fellebbezések alapján másodfokon a Debreceni Ítélőtábla dönt.

Gyászol Szabó Ádám, legjobb barátját veszítette el
Az énekes közösségi oldalán osztotta meg a szomorú hírt, mérhetetlen a fájdalma.
Rejtélyes, eltűnt egy dunaújvárosi nő, gyanús a férje
Eltűnt egy dunaújvárosi nő, a férjét letartóztatták, mivel bűncselekmény gyanúja merült fel az ügyben - közölte a Fe...
Szülei ölték meg a rákból meggyógyult 9 éves kisfiút
A gyermek holtteste meztelenül hevert a családi ház kertjében.
Meggyilkolta randipartnerét egy kannibál férfi, majd levágta és megette a heréjét
A férfit októberben ítélik el.
Halálos tragédia Siófokon, ablaktisztítás közben zuhant ki egy nő a harmadik emeletről
Az áldozat életéért hosszú percekig küzdöttek.
Darabjaira törte autóját egy pápai BMW-s - Fotók
Ripityára törte kocsiját, majd bele is szorult. 
Tények Plusz adás, 2022. szeptember 26., hétfő
MEGRENDÍTŐ VALLOMÁS - Édesapja testileg, lelkileg és szexuálisan is bántalmazta Szilágyi Liliánát. Az úszónő először...
Tények röviden, 2022. szeptember 26., hétfő
Tények röviden adás
Migránst gázolt egy kamion, métereken át vonszolta maga után
A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Tovább szakadozik a felhőtakaró
időjárás-jelentés, 2022. szeptember 26., hétfő