György László: a fenntartható növekedés a harmonikus gazdasági növekedés

Minden magyar számára úgy lehet érezhetővé tenni a gyarapodást, ha a jóllét növekedését fenntartható módon segítik, amit más néven harmonikus növekedésnek lehet nevezni - írta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára közösségi oldalán hétfőn.

2021. szeptember 13. 10:50

György László szerint azért harmonikus ez a növekedés, mert minden magyar azt látja - éljen városokban vagy falvakban -, hogy környezete nem leépül, hanem megszépül. Harmonikus, mert a természet csodáit, szépségeit és tisztaságát, nyugalmát megőrzi, és a közösség által fenntartott, épített környezete évről évre fejlődik: vagy az utca, vagy kerékpárút, vagy az iskola szépül meg, vagy az utak, a vasút, a közlekedési hálózat fejlesztésével szerettei közelebb kerülnek és a munkahelye gyorsabban, biztonságosabban megközelíthetővé válik.

Lehetőség szerint mindenki úgy érezheti visszatekintve az elmúlt egy évére, hogy tudott egyet előrelépni. Ez bár magától értetődő, de közösségi szinten is keményen meg kell dolgozni érte - írta, hozzátéve: ez az a feltétel ugyanis, amit a nyugati világ lassan ötven éve nem tud teljesíteni. A globális problémára a 2010-es évtizedben adott magyar válasz mára tankönyvi példa.

Harmonikus az államtitkár szerint, mert a lépés hossza összhangban van a befektetett teljesítménnyel: a munkával, a tudással és a vállalkozószellemmel.


A növekedés harmonikus, mert elismeri az utódokról való gondoskodást, támogatja a nemzet újabb és újabb "őrhelyeinek" megszületését. A tömeges migráció bátorítása helyett a gyermekvállalás ösztönzésében hisz a kormány. Magyarország tartja fenn GDP-arányosan a legnagyobb családtámogatási rendszert a világon - húzta alá. Harmonikus, mert nyugdíjas évek alatt is aktív tagja marad közösségének, segítségére, tudására számítanak a fiatal generációk. Harmonikus, mert közpénzügyi szempontból stabil: nem a jövő generációk terhére gyarapszik. Összegzése szerint a növekedés harmonikus, mert a teremtett és épített környezet, a munka, a tudás, a vállalkozószellem, a felnövekvő generációk, valamint a végigdolgozott élet tiszteletére és elismerésére épül.

Kiemelte: erről szól a gazdaságpolitika jövőjének 10 pillére, vagyis arról, hogy hogyan teremtenek harmonikusan gyarapodó Magyarországot 2030-ra. Az első pont szerint a pénzügyeket rendben tartják, a második szerint kiárusítás helyett vesznek: erősítik és védik a hazait. A 3. és 4. pont, hogy a munkát és tudást adó multikat bevonzzák, a járadékvadászokat megadóztatják, megerősítik a magyar vállalatokat és a kiemelt ágazatokat. A következők, hogy munka és tudásalapú társadalmat építenek, olcsó és tiszta energiával teremtenek energiafüggetlenséget, minden illegálisan lerakott hulladéktól megtisztíták az országot, és amit csak lehet újrahasznosítanak. Az innováció- és tudástermelő rendszereket a legjobb nemzetközi példák alapján újítják meg és működtetik; átvezetik a magyarokat a digitális jólét korába; és végül a 10.,hogy mindenki elérheti a célját a gyors, biztonságos, a magyarokat összekötő közlekedési rendszerben - írta György László.

MTI/A fotó illusztráció

Kalasnyikovval lőtte agyon a társait
Kalasnyikovval lőtte agyon öt társát egy 21 éves katona Ukrajnában. A férfi egy üzem területén teljesített szolgálat...
Találtak valamit a csillagászok, de nem tudják pontosan, hogy mit
A kozmikus objektum túl gyorsan pislákol ahhoz, hogy szupernóva legyen, egy pulzárhoz képest viszont túl lassan.
Nagyot domborított Köllő Babett, özönlenek a like-ok
Több ezer like-ot kapott a dögös kép.
Katonákat vezényeltek Csernobilba
Katonákat küldtek a környék elhagyatott városaiba és a radioaktív erdőkbe.
Támadást indítottak Demcsák Zsuzsa ellen
A műsorvezető hivatalos Instagram-oldalán számolt be a történtekről.
Erős széllel érkezik a hidegfront
időjárás-jelentés, 2022. január 27., csütörtök
Heves vitába torkollott Hanna kirohanása
Teljesen felborult a rend, Hanna kirohanása lavinát indított el az Exatlon kihívóinál. A lány végre elismerte, hogy ...
Tények teljes adás, 2022. január 27., csütörtök
ÜLDÖZÉS - Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak délelőtt Debrecen belvárosában. A rendőrök az utcán teperték le a men...
Nem támogatták, kirúgták az egyetemről
Még csak 25 éves, de már több millióan hallgatják dalait. Marics Péternek évek óta van egy formációja barátjával, Va...
Megmutatták az ikonikus fellépőruháikat
Már teljes gőzzel készülnek az Irigy Hónaljmirigy tagjai eddigi legnagyobb koncertjükre. A banda tavaly ünnepelte a ...