gulyás gergely

Gulyás Gergely: A kormánynak több barátja van a Republikánus Párton belül, mint Nyugat-Európában

A magyar kormánynak ideológiai alapon lényegesen több barátja van az Amerikai Egyesült Államokban a Republikánus Párton belül, mint Nyugat-Európában - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary 2022 elnevezésű konferencián pénteken Budapesten.

2022. május 20. 09:19

A tárcavezető a fórum második napját megnyitó beszédében azt hangsúlyozta: a Republikánus Párt fő irányvonalát tekintve lényegesen közelebb áll a magyar kormány felfogásához. Szerinte ez azért van, mert a nyugat-európai kereszténydemokrata jobboldal elfogadja, hogy a mércét a baloldal, a liberálisok, újabban a zöldek határozzák meg, és ezek között a szabályok között igyekszik működni. Amikor az Európai Parlament határozatot hoz arról, hogy a férfiak is szülhetnek, akkor nem csoda, hogy sokan érezzük úgy, hogy kontinens főbb politikai irányvonala, a liberális-zöld-baloldali irányvonal nagyon eltávolodott tőlünk - mondta Gulyás Gergely. Hozzátette: ezzel szemben könnyű alternatívát mutatni, mert csupán azt kell mondani, amit a magyar alkotmány is kimond, hogy az apa férfi, az anya nő. Megjegyezte: azt már az alkotmány nem mondja, talán abszurditás is lenne, ha mondaná, hogy a férfiak pedig nem szülhetnek, de a "realitásoktól ma már az abszurditások nem állnak távol Európában". Ezért rendkívül fontosnak nevezte, hogy világosan rögzítsék azokat a politikai álláspontokat, véleményeket, megkérdőjelezhetetlen és maguktól értetődő igazságokat, amelyek nélkül nem érdemes a politikában részt venni. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, a kormány 2010 óta nagyon sokat tett azért, hogy Magyarországon jelen legyenek a maguktól értetődő igazságok, ezeket senki ne kérdőjelezze meg, és az élet minden területén világosan megismerhetőek legyenek.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Megjegyezte: Magyarországon a rendszerváltás után azok akarták megmondani, hogy milyen a liberális demokrácia, akik korábban a kommunista diktatúra működtetői közé tartoztak. Ők - folytatta - éppen azért tekintenek "fékezhetetlen gyűlölettel" a jelenlegi kormányra, mert ezt nem hagyta, és demokratikus választásokat nyert velük szemben 2010 óta negyedszer. Jelezte: Magyarországon van konzervatív sajtó és a think tank-világban is van egy erős polgári, jobbközép, konzervatív jelenlét, ami lehetőséget ad a politikai versenyre, és arra is, hogy az élet más területén is világossá tegyenek alapvető szabályokat. Ilyen szabálynak nevezte a gazdasági versenyképességet és azt, hogy mindenkinek legyen lehetősége dolgozni. Hangsúlyozta: 2010-ben megszüntette a kormány az "Egyesült Államokból nézve kifejezetten kommunistának tűnő" segélyezési rendszert, és állami közmunkaprogramot vezetett be. A kormány intézkedéseinek eredményeképpen a 12 százalékos munkanélküliség mostanra 3,5 százalékra csökkent, és egymillióval többen dolgoznak, mint egy évtizeddel ezelőtt - mondta, hozzáfűzve, hogy ez páratlanul nagy teljesítmény a rendszerváltoztatás óta eltelt 32 évben. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormány az ideológiából következő gyakorlati cselekvésben is el tudott érni eredményeket. Erre a Magyar falu programot hozta példaként, amelynek köszönthetően - az urbanizációs hatásokkal szemben - elérték, hogy Magyarország 3200 kistelepüléséből 1200-ban nőtt a népesség.

Szerinte ez is jó példa arra, hogy egy ideológiailag világos konzervatív politikának van gyakorlati következménye, és ha a megvalósítás jó, akkor gyakorlati haszna is lesz az ország, az egyének és a politikai közösség számára is. A miniszter az Alapjogokért Központ és az American Conservative Union (ACU) által szervezett eseményen az amerikai republikánusoknak azt kívánta, hogy novemberben az időközi választásokon érjenek el nagy sikert, szerepeljenek jól azok a jelöltek, akik hasonló ideológiai alapokon állnak, mint a magyar kormánypárt. Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy hosszú távon lesz Magyarországon olyan konzervatív kormány, amelyre az Egyesült Államok mindenkori kormánya partnerként tekinthet, és jelezte, bízik abban, hogy eljön az az időszak, amikor konzervatív elnök és mindkét házban konzervatív többség lesz az Egyesült Államokban.

MTI

6 éves kislányt és édesanyját erőszakolta meg a több fős banda
Az anyának és lányának felajánlották, hogy autóval hazaviszik őket.
Kétgyermekes családot juttatott kórházba egy ámokfutó cserbenhagyó Szentesnél
A sofőr megállás nélkül elhajtott a helyszínről.
Szexért kínált önkormányzati állást egy polgármester
A férfi valószínűleg nem számított arra, hogy az ajánlattételről felvétel készül.
Szentkirályi Alexandra: A háború árát nem a magyar családoknak kell megfizetniük
A kormányszóvivő a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy fogyasztóvédelmi vizsgálatot indítottak a Ryanair ellen.
Megölte súlyos beteg édesapját egy kazincbarcikai férfi
Meztelenre vetkőztette, betette a kádba, majd megfojtotta Parkinson-kórban szenvedő apját egy férfi.
Földet értek Szandiék, különleges fogadtatásban volt részük
Újra együtt a Bogdán-család.
Tények teljes adás, 2022. június 28., kedd
ÉLETVESZÉLY - Válságos az állapota annak a 26 éves táncosnak, akire ráomlott az épület hétfőn a Jókai utcában. A ház...
Kollégái mentették meg egy férfit életét Halmajugrán
Az 55 éves férfi a munkahelyén lett rosszul, munkatársai lélekjelenlétének köszönhető, hogy életben van. A hős kollé...
Nem tudnak gulyás nélkül élni
Hatalmas üstökben rotyogtak az ételek, a színpadon egymást váltották a sztárok: ott voltunk Fásy Ádám és a Zeneexpre...
A műtét után megmozdult a lebénult fiú
Egy emberként fogott össze az ország Koncsek Dávidért. A 20 éves fiú három évvel ezelőtt a poklok poklát élte át. Eg...