A Szupermenta terméktesztprogramban a népszerű desszertkészítményt vizsgálták, közöttük 15 túródesszert és 7 tejalapú desszertkészítmény termék szerepelt.
Az élelmiszerbiztonsági és -minőségi vizsgálatok során a mikrobiológiai vizsgálatokon túl ellenőrizték egyebek közt a termékek tartósítószer-, cukor- és laktóztartalmát is. Három termékben a szorbinsav mennyisége meghaladta az adalékanyagokról szóló rendeletben meghatározott felső határértéket, emiatt a gyártónak élelmiszer-ellenőrzési bírságot kell fizetnie. Négy terméknél akadtak jelölési hibák. Gond volt többek között a tápértékjelöléssel, valamint az összetett összetevők feltüntetésével.
Közölték: három termék esetében a jelölési hibák miatt, 2 terméknél minőségi hiba miatt, valamint 1 terméknél jelölési és minőségi hiba miatt indult eljárás. Arra is kötelezték a cégeket, hogy javítsák ki a feltárt hibákat.