Eljött a pénzügyi tudatosság ideje: március 7-én indul a PÉNZ7!

Március 7-én, hétfőn már nyolcadik alkalommal startol el a PÉNZ7, a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő program.

2022. március 06. 09:19

Ebben a tanévben a PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a pénzügyi tervezés és megtakarítások, vállalkozói témája pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!”. Az elmúlt 7 évben több mint 1 millió diák vett rész a PÉNZ7 tanóráin, és kapott így közvetlen információkat a pénzügyi és vállalkozói ismeretekről.

Március 7. és 11. között a PÉNZ7 rendhagyó tanórái keretében az alsós diákok pénzügyi tervező akadályversenyen vehetnek részt, a felsősök játszhatnak bankosat, a középiskolások pedig megtervezhetnek egy testvériskolai találkozót is. Egy hatórás projekt alatt a középiskolások saját digitális társasjátékot is készíthetnek. Emellett megismerkedhetnek a Pénziránytű Alapítvány fejlesztette MoneySimmel, amiben egy választott karakter életét kell irányítaniuk pénzügyi döntésekkel a 9-14. évfolyamos diákoknak. De folytatódik a tőzsdei befektetésekre felkészítő Részvényfutam, a legtehetségesebb diákok pedig színvonalas tanulmányi versenyeken mérhetik össze pénzügyi tudásukat.

A PÉNZ7-re regisztrált pedagógusok már hetek óta elérhetik a tanórák segédanyagait a PÉNZ7 oldalon, a témahétre e-learning tananyag, valamint mintaóra felvételek és webináriumok segítségével is készülhetnek


A pénzügyi tudatosság azonban nem korlátozódhat egyetlen témahétre. Az interaktív pénzügyi tanórák kidolgozása mellett 450 ezer tankönyv és munkafüzet, digitális tananyagok és pénzügyi tudatosságot fejlesztő játék is segíti a diákok pénzügyi nevelését. Az oktatási tartalmakban főszerepet kap a gyakorlatorientáltság és az élményalapú oktatás. A program indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egyidőben zajló European Money Week kezdeményezésnek.

A témahét sikeres megvalósítása érdekében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mint projektgazda, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány kötött hatoldalú együttműködési megállapodást.

A rendezvényre még a zárónapon is lehet regisztrálni, így nem marad le róla az sem, ki nem kapcsolt időben. A PÉNZ7-et követő héten pedig a pénzügyi tudatosságra való nevelés egyik legfontosabb helyszínét is megtekinthetik az érdeklődők. Március 15-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a világszínvonalú Pénzmúzeum, a Magyar Nemzeti Bank tudás- és élményközpontja.

Gyermekpornót találtak a gyerekeket segítő szervezet alelnökénél
A humán szolgáltató nonprofit szervezet alelnökét kedden tartóztatták le.
Testbeszéd-szakértő elemezte ki Johnny Depp és ügyvédje kapcsolatát, fény derült a titokra
Johnny Depp elbűvölő ügyvédje, Camille Vasquez neve az elmúlt napokban vált közismertté, annak köszönhetően, hogy a ...
Brutális tempóval csapódott a közút moduljába - Fotók
Az autó körülbelül 150 kilométeres sebességgel csapódott az közút energiaelnyelő moduljába, majd beszorult alá.
Forró vízzel akarta kiűzni gyermekéből a démont a kegyetlen nő
Gyermekbántalmazással vádolják azt az arizonai anyát, aki úgy vélte, démon szállta meg kisfiát, ezért tragikus módsz...
Megölte anyósát, balesetnek próbálta beállítani
Balesetnek próbálta meg beállítani anyósa halálát egy tatabányai férfi, de nem tudott túljárni a rendőrök eszén. Mos...
Tények Plusz adás, 2022. május 20., péntek
BEROBBANT A NYÁR - Igazi kánikulával köszöntött be az idei nyár, a rövid szoknyák mellett megteltek a strandok, ám a...
Évekig élt két szemüvegszárral a gyomrában egy férfi
Négy évig élt a lenyelt szemüveg-szárakkal egy férfi, csak akkor fordult orvoshoz, amikor már elviselhetetlen fájdal...
Tények röviden, 2022. május 20., péntek
Tények röviden adás
Hidegfront érkezik szélfúvással, elszórtan csapadékkal
időjárás-jelentés, 2022. május 20., péntek
Elsírta magát az orvosnál, csúnyán megbüntették
Pénzbüntetéssel sújtottak egy beteget, aki ritka betegsége miatt segítségért fordult orvosához. Drágán fizetett azér...