Elítélték Berki Krisztiánt

Az elsőfokú bíróság bűnösnek találta Berki Krisztiánt a büntetőfékezése ügyében, de nem kell börtönbe mennie.

2021. július 13. 10:36

A bíróság kedd reggel megtartott ülésén közúti veszélyeztetés és rongálás bűntette miatt bűnösnek találta Berki Krisztiánt a 2018-as büntetőfékezéses ügyében. A celeb két év szabadságvesztést kapott, amelyet négy év próbaidőre felfüggesztettek, illetve 2 évre eltiltották a vezetéstől, emellett 625 ezer forintos pénzbírságot kell fizetnie - írta meg a Blikk.

Az ügyész azzal kezdte a beszédét, hogy:

"Nagyon nagy szerencse, hogy az esetről készült kamerafelvétel, mert így pontosan látható, hogy mi is történt valójában. Mint mondta, minden jel arra mutat, hogy a vádlott indokolatlan vészféket alkalmazott, amelyet forgalmi okok nem indokoltak. A vádlott és a felesége is azt vallotta, hogy a lakóparkhoz mentek, ahol korábban többször jártak, ismerik a környéket, a vádlott tudatában van annak, hogy milyen környezetben vezet, nem az történt, hogy hirtelen észlelte, hogy megérkezett. Szerinte arra sem lehet hivatkozni, hogy nem látta a buszt a visszapillantó tükörből, így még akkor sem lehet megállni egy autóbusz előtt, ha valaki pánikba esik."

Az ügyész szerint semmi nem indokolta Berkinek, hogy megálljon, holott fel kellett volna mérnie, hogy tettével veszélyhelyzetet okoz.

"A buszvezető a legjobb szándéka szerint próbálta elhárítani a balesetet, amelynek végül ütközés lett a vége. Indokolatlanul, szándékosan hozta létre a vádlott a veszélyhelyzetet. A kamerafelvételen látszott hogy az ütközést követően azonnal kiugrott a kocsiból és ment a buszhoz. Ebből is látszik, hogy nyilván nem érte váratlanul az ütközés és számon akarta kérni a sofőrt, felfokozott idegállapotban volt a vádlott. A vádlottat bűnösnek kell kimondani. a büntetés kiszabása során súlyosbító a sebességtúllépés, a záróvonal átlépése, valamint az ilyen esetek elszaporodása is, sajnos egyre több a büntetőfékezés. a vádlott közlekedési előélete is indokolja a bűnösség megállapítását" - folytatta az ügyész.


A busz üzemeltetőjének ügyvédje közölte, hogy továbbra is fenntartják az igényt a buszban keletkezett kár miatt, mivel a sofőr tökéletesen végezte a munkáját, és neki köszönhető, hogy senki sem sérült meg.

"Azt a látszatot akarták kelteni, hogy a vádlott egy pitiáner közlekedési konfliktusból adódóan előzte meg a buszt, ezzel saját és mások épségét is veszélyeztette. A vádlott a körülmények szerencsétlen állása miatt szenvedett balesetet. Az interneten közzétett videóval próbálják befolyásolni a közhangulatot" - mondta a celeb kirendelt védője, mielőtt kérte Berki minden vádpont alóli felmentését.

A védő szerint enyhítő körülmény, hogy a vádlott büntetlen előéletű, eltelt már sok idő az incidens óta, rövid időn belül megszületeik a második gyermeke és felesége hosszabb ideig keresőképtelen lesz. Így kérték a bíróságtól, hogy amennyiben Berki Krisztiánt mégis bűnösnek találják, akkor felfüggesztett büntetést kapjon.

"Ártatlannak vallom magam, sajnálom, hogy bekövetkezett a baleset, felelősnek nem érzem magam. Kérem a bíróságot, hogy mentsenek fel" - szólalt fel az utolsó szó jogán Berki Krisztián.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Berki Mazsi is felszólalt férje tárgyalásán hétfőn.

Már az édesapjánál is jobban játszik Cristiano Ronaldo fia
A futballsztár édesanyja szerint unokája már most sokkal ügyesebben kezeli a labdát, mint Ronaldo 11 éves korában.
Lependerítette magáról a rablót az idős nő
A 70 éves nő táskáját próbálta megszerezni egy fiatal férfi, ám alul maradt a táskáért folyó küzdelemben.
Tönkretették a szupermodell arcát és ezzel az életét
Drámai vallomás: az egykor gyönyörű nő alig tud tükörbe nézni, annyira elborzasztja a látvány.
Szokatlan erdei állatok jelentek meg Róma belvárosában - Videó
Az örök városban élők nyugalmát olyasmi zavarta meg, amire ők sem számítottak.
21 karátos arannyal készült a hollóházi Nimród porcelán készlet a Vadászati és Természeti Világkiállításra
Új kollekciót mutatott be a Hollóházi Porcelánmanufaktúra csütörtökön Budapesten.
Tények teljes adás, 2021. szeptember 23, csütörtök
GYILKOS - Kirabolt egy trafikot és brutálisan összeverte az eladót egy mezőpeterdi férfi. Most kiderült, hogy Németo...
Elkényeszteti az unokáit Nagy Feró
Szabályosan elkényezteti unokáit Nagy Feró. A Beatrice frontembere szinte mindent megenged nekik. A három kisgyerek ...
Egyszer szerepelt, máris sztárrá vált
Akkorát énekelt a Sztárban Sztár Leszek! harmadik válogatóján, hogy Tóth Gabi harcba szállt érte: azért, hogy ő lehe...
Egy igazi férfira vágytak, megkapták
Már csak két nap van hátra és megnyitja táncparkettjét a Dancing with the Stars, ahol nemsokára mindenki táncol! Dob...
Árverezi a vagyonát Lagzi Lajcsi
Az elsőfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt mulatós zenész, Galambos Lajos a bírósági per lezárása után összeült ...