Diák, szülő, tanár kockázatmentesen tőzsdézhet az értékes nyereményekért

Február 1-jén indul a regisztráció a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékának, a BÉT Részvényfutamnak az idei fordulójára. A március 6-31. között zajló verseny keretében már a 7-8. osztályos diákok is próbára tehetik tőzsdei befektetési képességeiket a középiskolás fiatalok, szüleik és tanáraik mellett. A legügyesebb tőzsdecápák okoseszközöket, a legjobban teljesítő Pénziránytű Iskolahálózati tag iskolák, diákok és tanárok pedig több mint 1 millió forint értékű nyereményt vihetnek haza.

A Részvényfutam március 6-án, a PÉNZ7 nyitónapján veszi kezdetét. Az izgalmas verseny keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en prémium kategóriában jegyzett 22 részvénnyel. A játék 19 kereskedési napján hozott döntéseik mellett a résztvevők tőkéjüket napi három kvízkérdésekre adott helyes válasszal is növelhetik. A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján letölthető segédletek, például a Tőzsde ABC, valamint a Pénziránytű Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve is segítséget nyújtanak.

Az értékes nyeremények alapja a tudás és a kockázatvállaló képesség

A BÉT és a Pénziránytű Alapítvány felajánlásának köszönhetően értékes okoseszközöket és vásárlási utalványokat nyerhetnek a legjobban teljesítő 7-14. osztályos tőzsdecápák. Azon versenyzők, akik a játék végén a legmagasabb értékű portfólióval rendelkeznek, Lenovo táblagéppel, Huawei okosórával és JBL fülhallgatóval gazdagodnak. Emellett minden héten, az adott játékhét alatt a legnagyobb portfóliónövekedést elérő diák egy-egy Trust vezeték nélküli okostelefon-töltőt nyer. A Budapesti Értéktőzsde a diákok mellett számít a szülők és a tanárok részvételére is, akiknek a nyereménye könyvutalvány lehet.

A Pénziránytű Alapítvány ezen felül több, mint 1 millió forint értékben különdíjakat ajánl fel iskolahálózata legjobban szereplő diákjai, tanárai, valamint a legaktívabb tagiskolák számára:

· a 3-3 legnagyobb értékű portfólióval rendelkező, Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző 7-8. és 9-14. évfolyamos diák fejenként 50 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt;

· a 3 legnagyobb értékű portfólióval rendelkező Pénziránytű iskolahálózati tag iskolából versenyző tanár fejenként 50 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt;

· a 4 legaktívabb (azaz legtöbb aktív versenyzőt regisztrált) Pénziránytű iskolahálózati tag iskola egyenként 150 ezer Ft értékű műszaki vásárlási utalványt kap.

A valós tőzsdei döntések szimulációja kockázatmentesen

A Részvényfutam a nyeremények mellett kiváló lehetőség a fiatalok és tanáraik számára, hogy tudásukat és kockázatvállaló képességüket úgy tegyék próbára, hogy azzal nem kockáztatják tényleges megtakarításaikat. Az izgalmas pénzügyi területre való kitekintésen túl a pénzügyi tudatosság fejlesztésének egy valós folyamatokat modellező eszköze a nyolcadik alkalommal sikerrel zajló online játék.

A PÉNZ7 egyik legizgalmasabb kísérőeseményéről további információ a https://bet.hu/reszvenyfutam oldalon érhető el. A játékra regisztrálni február 1-től itt lehet: https://tozsdejatek.bet.hu/. Regisztrációt követően március 6-tól a játékba belépni is ezen a linken lehet majd.

A PÉNZ7-re pedig még 2023. március 10-ig lehet regisztrálni: https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak-2022.cshtml

2023. február 01. 11:35
Kigyulladt két teherautó és egy kamion Debrecenben, videón a félelmetes tűzeset
Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.
Halálos balesetet okozott egy 16 éves fiatal, felkavaró képeken a végzetes este
A fiatalok korlátnak csapódtak.
Több mint 20 halálos áldozatot követelt a tornádó az Egyesült Államokban
Óriási károkat okozott a gigantikus vihar.
Szijjártó Péter: A magyar-szerb partnerség segít a példátlan kihívások kezelésében
Magyarország és Szerbia stratégiai partnersége, barátsága nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország jobban t...
Szalmonellás lehet ez a termék, visszahívták a boltokból
Szalmonella esetleges jelenléte miatt hívta vissza a forgalomból a dmBio szezám tahini krémet a dm-drogerie markt Kf...
Láncfűrész végezhetett az állatvédővel
Elvágta a láncfűrész a nyakát, meghalt egy férfi favágás közben egy doboz-szanazugi állatmenhelyen. Úgy tudjuk, felm...
Rollerezés közben halt meg egy családapa
Leesett a rollerről és meghalt egy 41 éves férfi Nyúlon, a helyiek szerint egy 3 éves kisgyerek maradt utána félárvá...
Három gyalogost gázoltak halálra
Három halálos gázolás is történt az elmúlt 24 órában. Egy 60 év körüli férfi egy 2x2 sávos főúton akart átmenni Hódm...
Csővel verték az autót a kórház udvarán
Döbbenetes videó készült arról, ahogy egy társaság vascsövekkel és viperával üt egy autót a szombathelyi kórház udva...
Fának csapódott, kettészakadt a jaguár
Két részre szakadt egy luxusautó, miután fának csapódott péntek késő délután. Egy szemtanú azt hitte, két kocsi kara...
Bugyiban és melltartóban menekült a szerető, a megcsalt nő meg kergette - videó
Úgy hergelte a szurkolókat Steven Gerrard, mintha még ma is focizna - videó
Franciaország a polgárháború határán
Óriási Fradi-siker a Bajnokok Ligájában
Retro mobilját adta ki újra a Nokia