Családbarát árakkal várják az embereket augusztus 20-án

A csapolt sör csupán 350 forintba fog kerülni az állami ünnepségen.

2022. július 28. 09:26

Meghökkentő, első pillantásra szinte hihetetlen árlista jutott a Metropol birtokába. Tényleg érdemes többször is átfutni, mert 350 forintért csapolt sört már sehol nem mérnek Magyarországon. Márpedig az augusztus 20-ai állami ünnepség helyszínein garantáltan ennyi lesz majd 1 korsó Borsodi Világos. Aki a dobozos változathoz ragaszkodna, az is pontosan ugyanannyit fizet majd.

De a mostanában divatos minőségi IPA sörért is csak egy ötvenessel kell majd többet adni, ami nyilvános rendezvényen ma már szinte elképzelhetetlen. Aki marad a jó hagyományos magyar fröccsnél, ugyancsak meglepődhet, mert a borok decije sem kerül majd többe mint 200 forint, vagyis egy fröccs és egy sör ára lényegében egyforma lesz. Aki az ünnep alkalmából megenged magának egy pálinkát, az sem rendül meg anyagilag. Minőségi pálinkákból 690 forint lesz egy feles, de aki ragaszkodik a jól bevált szilvához annak mindösszesen 590 forintot kell csak letennie a pultra.

Itt aztán nyoma sem lesz az inflációnak, hiszen tavaly augusztus 20-án éppen ugyanennyibe, 350 forintba került a sör, azon az emlékezetes rendezvénysorozaton, amit idén a kiszivárgott hírek szerint megpróbálnak majd túlteljesíteni a rendezők.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nem lesz könnyű dolguk, mivel tavaly 4 napon át zajlottak az események, augusztus 19-től egészen 22-ig, a látványos rendezvényeket a járvány enyhültével egyfajta felszabadulásként élte meg az ország. 18 helyszínen voltak látványos rendezvények és már nem csak Szent István ünnepéről, hanem Szent István napokról beszélhettünk. Országszerte több száz helyszínen tartottak szórakoztató, kulturális, zenei és családi programokat, sőt kisebb-nagyobb fesztiválokat.

A Városligetben például a tavalyi programfüzet szerint „a lurkóknak és a gyermek lelkű felnőtteknek” kínáltak augusztus 20-21-én programokat a herceg- és hercegnőképzőtől a vásári mutatványosokon át a kipróbálható repülőgép-szimulátorig és a lézerlövészetig, sőt volt hadi- és fegyverzettechnikai bemutató is, az Antall József rakparton pedig megtekinthető volt a Lajta Monitor Múzeumhajó, az egykori osztrák–magyar hadiflotta folyami páncélosa, amely végig harcolta az első világháborút. A haderő állapotáról adott képet a nagyszabású katonai légi parádé.

A Parlament előtti Kossuth tér nemcsak a hagyományos zászlófelvonás és a tisztavatás helyszíne volt, de itt állították ki az Aranyvonatot is. A díszes vasúti kocsi Szent István halálának 900. évfordulójára készült 1938-ban, ezen szállították a Szent Jobbot országos körútján.

Emlékezetes látványoság volt az Andrássy úton megrendezett monstre felvonulás. A ”legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulás” az Oktogon és a Hősök tere között zajlott, „monumentális, guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint sztárfellépők részvételével megelevenítve Magyarország alapításának történetét.”

Akárcsak tavaly, idén is nyilvánvalóan kisül majd az Ország Kenyere és kiválasztják az Év Tortáját is, de ennél többet még nem tudni az ünnepi programok részleteiről. Ami viszont már biztos, az inflációt száműzik az ünnepi programokról, a sör ára marad 350 forint, az itallista gyakorlatilag változatlan.

Azonnal indultak a mentők egy 7 éves kisfiúhoz, élete legszebb napja lett belőle
Ismerős arcok váltották valóra a fiú álmát.
Nyakon szúrta, megerőszakolta, majd három napig evett a diáklány testéből, mégsem ment börtönbe a kannibál
Hetvenhárom éves korában tüdőgyulladásban meghalt Szagava Isszei japán kannibál, aki meggyilkolt és megevett egy hol...
Sokkoló fotón a reggeli vonatbaleset, csoda, hogy nem történt tragédia
Két vonattal is összeütközött egy figyelmetlen sofőr. 
Halálra verte nagyapját az unoka, majd megerőszakolta a holttestet
Elképesztő, hogy mi áll a tragédia hátterében.
Különleges premierrel lép a Sztárban sztár leszek! színpadára Tóth Gabi
Tóth Gabi extra produkcióval készül a Sztárban sztár leszek! elődöntőjére.
Tények Plusz adás, 2022. december 2., péntek
LÁTHATATLAN GYILKOS - Két barát halálát okozta a szén-monoxid Hajdúböszörményben. Nem szellőztettek. Tombol a fűtési...
Tények röviden, 2022. december 2., péntek
Tények röviden adás
Északon még szállingózhat a hó
időjárás-jelentés, 2022. december 2., péntek
Megágyaztak maguknak a bíróságon a "paplanhamisítók", Belgium helyett csak Ácsig jutottak
Luxusmárkás termékekként forgalmazták a hamisítványokat, de a pénzügyőrök lecsaptak. 
Tények teljes adás, 2022. december 2., péntek
TRAGÉDIA - Halálra gázoltak egy tízéves kislányt Tuzsérnál, a barátnőjével iskolából ment haza, amikor megijedt egy ...
Hal a tortán: mindenki mindenkivel összeveszett, de meglett az új győztes
Meghalt egy másodikos tanuló egy brit iskolában
Lebuktak: így irányították Joe Bidenék, hogy mi jelenhet meg a Twitteren
A munkájába került a vb-kiesés a tapasztalatlan focikapitánynak
Prima Primssima díjas lett a magyar sport egyik legnagyobb hőse - videó