Családbarát árakkal várják az embereket augusztus 20-án

A csapolt sör csupán 350 forintba fog kerülni az állami ünnepségen.

2022. július 28. 09:26

Meghökkentő, első pillantásra szinte hihetetlen árlista jutott a Metropol birtokába. Tényleg érdemes többször is átfutni, mert 350 forintért csapolt sört már sehol nem mérnek Magyarországon. Márpedig az augusztus 20-ai állami ünnepség helyszínein garantáltan ennyi lesz majd 1 korsó Borsodi Világos. Aki a dobozos változathoz ragaszkodna, az is pontosan ugyanannyit fizet majd.

De a mostanában divatos minőségi IPA sörért is csak egy ötvenessel kell majd többet adni, ami nyilvános rendezvényen ma már szinte elképzelhetetlen. Aki marad a jó hagyományos magyar fröccsnél, ugyancsak meglepődhet, mert a borok decije sem kerül majd többe mint 200 forint, vagyis egy fröccs és egy sör ára lényegében egyforma lesz. Aki az ünnep alkalmából megenged magának egy pálinkát, az sem rendül meg anyagilag. Minőségi pálinkákból 690 forint lesz egy feles, de aki ragaszkodik a jól bevált szilvához annak mindösszesen 590 forintot kell csak letennie a pultra.

Itt aztán nyoma sem lesz az inflációnak, hiszen tavaly augusztus 20-án éppen ugyanennyibe, 350 forintba került a sör, azon az emlékezetes rendezvénysorozaton, amit idén a kiszivárgott hírek szerint megpróbálnak majd túlteljesíteni a rendezők.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Nem lesz könnyű dolguk, mivel tavaly 4 napon át zajlottak az események, augusztus 19-től egészen 22-ig, a látványos rendezvényeket a járvány enyhültével egyfajta felszabadulásként élte meg az ország. 18 helyszínen voltak látványos rendezvények és már nem csak Szent István ünnepéről, hanem Szent István napokról beszélhettünk. Országszerte több száz helyszínen tartottak szórakoztató, kulturális, zenei és családi programokat, sőt kisebb-nagyobb fesztiválokat.

A Városligetben például a tavalyi programfüzet szerint „a lurkóknak és a gyermek lelkű felnőtteknek” kínáltak augusztus 20-21-én programokat a herceg- és hercegnőképzőtől a vásári mutatványosokon át a kipróbálható repülőgép-szimulátorig és a lézerlövészetig, sőt volt hadi- és fegyverzettechnikai bemutató is, az Antall József rakparton pedig megtekinthető volt a Lajta Monitor Múzeumhajó, az egykori osztrák–magyar hadiflotta folyami páncélosa, amely végig harcolta az első világháborút. A haderő állapotáról adott képet a nagyszabású katonai légi parádé.

A Parlament előtti Kossuth tér nemcsak a hagyományos zászlófelvonás és a tisztavatás helyszíne volt, de itt állították ki az Aranyvonatot is. A díszes vasúti kocsi Szent István halálának 900. évfordulójára készült 1938-ban, ezen szállították a Szent Jobbot országos körútján.

Emlékezetes látványoság volt az Andrássy úton megrendezett monstre felvonulás. A ”legnagyobb zenés showműsorok látványvilágát idéző, különleges felvonulás” az Oktogon és a Hősök tere között zajlott, „monumentális, guruló díszletekkel, installációkkal és szobrokkal, valamint sztárfellépők részvételével megelevenítve Magyarország alapításának történetét.”

Akárcsak tavaly, idén is nyilvánvalóan kisül majd az Ország Kenyere és kiválasztják az Év Tortáját is, de ennél többet még nem tudni az ünnepi programok részleteiről. Ami viszont már biztos, az inflációt száműzik az ünnepi programokról, a sör ára marad 350 forint, az itallista gyakorlatilag változatlan.

Mentálisan beteg lehet az eltűnt anyuka
Egyre több a megválaszolatlan kérdés az eltűnt kétgyerekes anyuka körül. A 49 éves inárcsi asszonyt másfél hete kere...
Gyerekek melóban
Fakanalat és seprűt ragadtak a sztármamik csemetéi. Szigorúan befogják a kicsiket a házimunkába. Konkoly Ági például...
Dua Lipát várják a legjobban a Szigeten
A kaputól a pultokig, a pultoktól pedig a kempingig kísértük a Sziget Fesztivál első napjának látogatóit, megnéztük ...
Száz kilókat nyom fekve a világbajnok nő
Férfiakat megszégyenítő módon edzenek, több mint száz kilót is képesek kinyomni azok a sportolónők, akik a Fekvenyom...
Egy szépségkirálynő élete a szülés után
Mérföldkőhöz érkezett a gyönyörű szépségkirálynő élete, anyuka lett Kocsis Korinna. A fiatal sztármami Facebook csop...
Bármikor jöhet a kistesó, elejtett pár szót a magyar sztár
Debreczeni Zita és Gianni Annoni mindig is nagy családot szeretett volna.
Az utolsó pillanatban menekültek ki a lángok közül - Tények 18.00
Egy családi ház melléképülete gyulladt ki, a szomszédok csak a füstre figyeltek fel... További részletek a Tényekben...
Ízekre szedték Berki Mazsit, Orosz Barbara a védelmére kelt
A műsorvezető élő adásban állt ki a gyászoló anyuka mellett.
Tények délben teljes adás, 2022. augusztus 11., csütörtök
BRUTÁLIS - 16-an sérültek meg egy buszbalesetben Budapesten. Egy szabálytalan sofőr hajtott a villamospótló elé, és ...
Tények reggel teljes adás, 2022. augusztus 11., csütörtök
BRUTÁLIS - 16-an sérültek meg egy brutális buszbalesetben Budapesten. Egy szabálytalan sofőr hajtott a villamospótló...