Horrorisztikus látvány tárult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei elé egy debreceni étterem hatósági ellenőrzése során, ugyanis több helyiségben – többek között az egyszer használatos csomagolóanyagok, valamint az élelmiszerek tárolására használt raktárakban – rágcsálók és rovarok jelenlétére utaló nyomokat talált a hatóság.
A Nébih szerdai közleménye szerint nem ez volt az egyetlen hiányosság a vendéglátóegységben, hiszen több helyen nem működtek megfelelően a kézmosók, kézfertőtlenítő szer és a jogszabályban előírt fertőtlenítő hatású mosogatószer sem állt rendelkezésre a létesítményben – írták, hozzátéve, mindemellett az épület műszaki, valamint a hűtőberendezések műszaki és higiéniai állapota sem felelt meg az élelmiszerbiztonsági előírásoknak.
Az étterem egésze rendezetlen, takarítatlan volt. Az ellenőrzést nehezítette, hogy az alagsori raktárban ‒ ahol számos, a tevékenységhez nem kapcsolódó dolgot is tároltak ‒ nem működött a világítás. Több helyiségben ‒ köztük a konyhában is ‒ a mennyezet, a fal és a padozat is sérült volt. A gépek, eszközök és berendezések ‒ mint például a húselőkészítő helyiségben lévő daráló, bárd és élező ‒ koszosak voltak.