B. Zsolt esete nem egyedi: tizenkét pedofil tanár ült már a vádlottak padján az utóbbi években

A Metropol összegyűjtötte az elmúlt évek leginkább felháborító eseteit.

Hatalmas port vert fel a Krúdy Gyula Általános Iskola pedagógiai asszisztensének, B. Zsoltnak az ügye. A 39 éves férfi videójában azzal dicsekedett, hogy egy 15 éves diákkal van "viszonya", ami szerinte „teljesen rendben van”. Esete nem egyedi, az elmúlt években több tanárt is megvádoltak már hasonló okok miatt.

A Szinyei szaktanára is közösségi oldalaira töltött fel szexuális tartalmakat

Tavaly novemberben azért küldtek el egy szaktanárt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnáziumból, mert „az online térben korábbi figyelmeztetés ellenére pedagógushoz nem méltó módon viselkedett”. A férfi privát üzeneteket írt a diákoknak, telefonon is hívogatta őket, egy 14 éves lányt pedig a metrón kísért haza. Néhány diák megpróbált bizonyítékot szerezni a tanár megengedhetetlen magatartásáról Az Instagramon létrehozták egy 14 évesnek mondott lány álprofilját, s azzal vették fel a kapcsolatot a tanárral, aki négy, a nemi szervét ábrázoló fotót küldött magáról. Mikor ennek a híre eljutott az iskola igazgatójához, felmentették a férfit. Dr. Neizer Zita, a Budapest VI. Kerületi Szinyei Merse Pál Gimnázium intézményvezetője az Átlátszónak megerősítette a tanár elküldéséről és annak körülményeiről szóló értesüléseket, és azt írta a lapnak, hogy „a pedagógus sorozatosan vétett a szakma etikai követelményei ellen, a tanulókkal szemben tanúsított magatartása, a tanulók által elérhető közösségi oldalon szexuális viselkedése a tanulók lelki és mentális egészségét veszélyeztette, erre tekintettel a fenntartónál kezdeményeztem a pedagógus jogviszonyának megszüntetését rendkívüli felmentéssel. A fenntartó vezetője a jogviszonyt megszüntette”.

Friss özvegyként csábította el diákját

A Somogy megyei Kadarkúton tört ki hasonló botrány 2017-ben, amikor egy frissen megözvegyült 35 éves tanárnő elcsábította 15 éves tanítványát. Szexuális együttlétükről egy másik tanítvány készített felvételt. A videót többen is látták. A tanárnőtől az iskola a botrány kirobbanása után azonnal megvált, a településen élők megbélyegezték.

Hátrányos helyzetű gyerekekkel fajtalankodott

Talán az elmúlt évek legmegdöbbentőbb ügye volt B. Tamásé. A férfi 2005 októberétől 2014 februárjában történt elfogásáig nevelőként, illetve képesítés nélküli testnevelő tanárként és osztályfőnökként dolgozott a csepeli Burattino Alapítvány Iskolában, ahol a szociálisan hátrányos helyzetű, nevelésére és felügyeletére bízott, köztük 12. életévét be nem töltött fiúgyermekeket – akár akaratuk ellenére – éveken keresztül, rendszeresen fajtalanságra, illetve annak eltűrésére kényszerítette.

Fotó: Metropol

A férfit végül többszörös szexuális erőszakért, szexuális visszaélésért, szexuális kényszerítésért és testi sértésért 18 év szabadságvesztésre, a gyermeknevelői, felügyelői, gondozási, ápolási foglalkozástól végleges hatályú és mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen.

Tagadott a földrajztanár

2016 év elején robbant ki a soroksári Qualitas Középiskolában a botrány és indult el a nyomozás a földrajztanár ellen. A soroksári iskola tanárával szemben 22 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett miatt emeltek vádat. A férfi mindent tagadott, az alapítványi iskola közleményben azt írta, alaptalanok a tanár ellen felhozott vádak.

Kölcsönös szerelemre hivatkozott a tanár

2017 áprilisában tartóztatták le az isaszegi Klapka György Általános Iskola történelem és erkölcstan tanárát, aki 13 éves tanítványával létesített szexuális kapcsolatot. Arra hivatkozott, hogy kölcsönös volt a szerelem. Sz. Róbertet elsőfokon a Gödöllői Járásbíróság 8 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, másodfokon, jogerősen azonban három év, hat hónap börtönre csökkentették büntetését, ezen felül a közügyektől négy évre, valamint tanári foglalkozásától véglegesen eltiltották.

Csokival, pornófilmmel vagy pénzzel hálálta meg a gyerekeknek az együttléteket

2017-ben emeltek vádat a bicskei Kossuth Zsuzsanna Gyermekotthon egykori vezetőjével és egy tanárával szemben. A vád szerint V. János 2004-2016 között legalább tíz kiskorú fiút, a másodrendű vádlott nevelő, K. Béla pedig négy gyereket zaklatott szexuálisan, mindketten kihasználva a gondozásukra bízott kiskorú sértettekkel fennálló alá-fölérendeltségi viszonyukat. 2019-ben V. Jánost szexuális erőszak, annak kísérlete és szexuális visszaélés miatt jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre, a volt nevelőt, K. Bélát pedig felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. V. Jánost az intézményben a gyerekek csak János bácsinak szólították. A férfi jó kapcsolatot alakított ki a fiúkkal, akikkel fajtalankodott, az egyik esetben vigasztalásnak álcázta a fogdosást, másnak pornófilmeket mutogatott saját irodai számítógépén, és arra buzdította a gyereket, hogy vele együtt végezzen önkielégítést. Egy tizennégy éves fiút hét éven keresztül rendszeresen hívott magához, és a kézi és orális kielégítésekért cserébe mindig pénzt adott neki. A volt direktor általában csokival, pornófilmmel vagy pénzzel hálálta meg a gyerekeknek az együttléteket.

A szertárba húzta be tanítványát

2016-ban jogerősen három év két hónap börtönre ítélték azt a balmazújvárosi tanárt, aki 12 éves tanítványát fogdosta és csókolgatta. K. Attila testnevelőtanárként dolgozott a balmazújvárosi általános iskolában, emellett edzői feladatokat is ellátott. A kislánnyal is edzőként került kapcsolatba. A férfi az edző-tanítvány kapcsolatra alapozva először érzelmi kapcsolatot akart kialakítani a lánnyal. A Facebookon keresztül folyton bókolt neki, állandóan kedveskedett. Naponta találkoztak, és a kislány is elkezdett kötődni a tanárhoz. K. Attilának azonban egy idő után már nem volt elég, hogy csak érzelmi legyen a kapcsolatuk, szexelni akart a gyerekkel. Behívta a 12 éves lányt az iskolai szertárba, ahol csókolgatta, intim helyeken fogdosta. Sőt, meztelen képeket küldözgetett magáról a lánynak. A nyári szünetben pedig randevúra hívta a lányt, aki azonban nem ment el. 

Kiskorú fiúkra hajtott a budapesti tanár

2019-ben a budapesti Egressy Gábor Szakgimnázium igazgatóhelyettese és az iskolával szerződött fociakadémia óraadója jogerősen négy év három hónap börtönbüntetést kapott. Az igazgatóhelyettesi pozícióban lévő férfi a vád szerint 2012 júniusa és 2017 januárja között a pedagógusként rá háruló kötelezettségeit megszegve, a felügyelete alatt álló, vele szemben kiszolgáltatott helyzetben lévő diákokkal a tanár-diák kapcsolaton túlmenő bizalmi viszonyt alakított ki. A hivatásából eredő tekintélyét felhasználva törekedett arra, hogy a kiskorú fiúkkal szexuális kapcsolatot létesítsen. Ennek érdekében hosszabb időn keresztül szexuális tartalmú üzeneteket küldött nekik.

Táborokban molesztálta a kislányokat

Még nem jogerősen hat év börtönbüntetést kapott az a paksi zenetanár, aki táborokban zaklatott 11 és 12 éves lányokat. A férfi több éven keresztül szervezett művészeti táborokat Baranya és Tolna megyében 7 és 14 év közötti gyermekek számára. Rendszeresen aludt egy sátorban a kiskorú táborozókkal. Amikor a többiek elaludtak, a férfi a kiválasztott lányok mellé feküdt, simogatta őket, majd a sértettek ruházata alá benyúlva a kislányok hasát, melleit simogatta. Több esetben előfordult, hogy szájon csókolta őket.

Meg akarta szöktetni tanítványát

Sz. Zoltán békési robotikatanár egy 11 éves tanítványát próbálta 2016-ban hamis útlevéllel Londonba szöktetni. A pedagógus elváltoztatta a kisfiú külsejét, illetve hamis papírokat szerzett neki Egyiptomból, ennek ellenére lebuktak a Liszt Ferenc repülőtéren, ahol a bőröndjében szexuális segédeszközt is találtak. A férfi azt kisebb büntetéssel megúszta, 1 év 8 hónap börtönt kapott, két évre felfüggesztve, mert a kisfiú azt vallotta, hogy nem ért hozzá tanára. Később azonban kiderült, hogy egy másik, 10 éves tanítványát zaklatta, így végül folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak, valamint gyermekpornográfia bűntette miatt 9 év, fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Békési Járásbíróság. A megszöktetni akart diák anyukája elmesélte, hogy a tanár azt akarta elhitetni vele, hogy fia meghalt. „Azóta a fiam lassan megnyugodott: már mesél olyan dolgokról is, amiket a nyomozóknak nem mondott el, de szégyelli a történteket. Nem akarom felzaklatni, nemcsak neki, nekem is rémálmaim vannak, főként azért, mert a szöktetés előtt a tanár összevérezte a hátizsákját, amit a közeli patak partján hagyott azzal a búcsúlevéllel, amit megíratott a gyerekemmel. Azt akarta elhitetni, hogy a kisfiam öngyilkos lett" – mondta el akkor az anyuka.

Nevelőapja kínálta fel pénzért a kislányt tanárának

A héten derült ki, hogy egy Békés vármegyei általános iskola történelemtanárát gyanúsítják azzal, hogy megrontott egy 13 éves kislányt, a gyermeket ráadásul a saját nevelőapja kínálhatta fel a tanárnak. Az ügyben azóta mindkét férfit letartóztatták. Az áldozatot az édesanyja a volt párjánál hagyta, évek óta a nevelőapával élt a gyermek. A férfi állítólag mentálisan zavart, komoly pszichés problémái vannak, és az is felmerült, hogy ő maga is abuzálhatta a gyermeket, majd nemrég pénzért adhatta át testi örömök kiélésére a pedofil hajlamú tanárnak.

Címlapfotó: Facebook

2023. február 27. 10:11
Három bankot is kirabolt egy rendőr, Pécsen is Budapesten is hasonló módszert vetett be
Részben fegyveresen, jelentős értékre elkövetett rablás, hivatali visszaélés és személyi szabadság megsértésének bűn...
Így telhet a harmadik világháború első néhány órája, döbbenetes jóslatok terjednek az interneten
Éleződhet a feszültség az Izrael és a Hamász, Észak- és Dél-Korea, Kína, Tajvan, Oroszország és a NATO között.
Megharapta párja 4 éves kislányát a 16 éves fiú, belehalt a kicsi
A fiatalt már korábban is keresték a hatóságok.
Lefeküdt volt barátja apjával, bosszúból megölte és elásta a győri házaspár
Lefeküdt a volt barátja apjával, ezért öltek meg egy 20 éves nőt Győrben. A lány náluk lakott, és miután szakított a...
Ezen a szurkolón röhög az internet népe, Eb stadionból jelentkezett be a meccs után
Hajnali négy órakor realizálta, hogy egyedül maradt az arénában.
Már másképp csinálnám!
Dívaként ismerte meg az ország, magánéletéről szinte semmit nem lehetett tudni, mostanáig. Megtörte a csendet Wolf K...
Hogy lehet ennyire élethű?
Gondolták volna, hogy egy közönséges házilegyet is be lehet tanítani filmes mutatványokra? Szóval egy léggyel is leh...
Nem tagadom, kegyetlen volt!
Mindig poénkodik, általában úgy látják őt az emberek a képernyőn, hogy fülig ér a szája, állandóan vidám Gáspár Zsol...
Tények teljes adás, 2024. június 18., kedd
SZÖRNYŰ - Megerőszakolhatta, baltával halálra verte áldozatát - egy 85 éves nőt - a borsodi rém. Füzérkajatán minden...
Elment az eszetek?
Lenne kedvük most Ukrajnába utazni? Esetleg Kijevben várost nézni? Sokaknak igen! Míg milliók menekülnek onnan, addi...

Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
Halálos baleset történt a 4-es főúton Újfehértónál
A baleset helyszínén teljes útlezárás van érvényben - írták a police.hu oldalon
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Karambol a 4-es főúton Nyíregyházánál - Teljes útzár!
A 262-es és 263-as kilométer között teljes szélességében lezárták a főutat.
Halálos baleset történt a 85-ösön, a szomszédos vármegyében
20:34 - A sofőr meghalt
Felborult egy autó a 84-esen főúton
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Felborult egy autó a 84-esen, Lövőnél
A tetejére borult egy személyautó a 84-es főút 95-ös kilométerénél, Lövő térségében. A balesethez a sopronkövesdi hivatásos és a völcseji önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik rögzítették, majd áramtalanították a járművet. Az érintett útszakaszon egy sávon halad a forgalom - közölte péntek este a katasztrófavédelem.
Kamion és kisteherautó ütközött össze az 5-ösön, Lajosmizsénél
A 66-os és 65-ös kilométer között félpályán halad a forgalom.
Karambol a kórház közelében Nyíregyházán
Két személygépkocsi ütközött össze a Szent István utcán Nyíregyházán péntek délután. A vétlen autóból egy sérültet kórházba szállítottak. A baleset okát a rendőrség vizsgálja.
Baleset történt a 4-es főúton Kőlaposnál
Egy személy megsérült abban ráfutásos balesetben, ami pénteken délután történt a 4-es főúton Kőlapos közelében. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Kerékpározás közben telefonált egy nő Egerben, súlyos baleset lett a vége
Az ügyészség vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.
Baleset történt Zalaegerszegen
Baleset történt Zalaegerszegen a Hock János utca 92-nél péntek délután 4 óra tájt. A helyszíni szemle időtartama 1 órát vesz igénybe. Torlódás és lezárás nincs a helyszínen, de mindenki körültekintően vezessen. 

Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Csókolózós képpel tudatták: fiatal üzletemberbe szerelmes Gáspár Virág
Szerelmükről adtak bizonyítékot.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most jött: halálos horrorbaleset történt az M3-ason - helyszíni fotók
Halálos baleset történt kora este az M3 autópálya Budapest felé vezető oldalának 31-es kilométerszelvényében. A rendőrség beszámolója szerint egy 43 éves ukrán sofőr kocsijával hátulról nekiütközött az előtte forgalmi okból lassító 33 éves mogyoródi férfi által vezetett teherautónak, amiben egy 51 éves férfi is utazott.
Most derült ki: június óta rákkal küzd a képernyőről eltűnt műsorvezető
Nagyon népszerű arca volt a híradónak.
Baleset történt a 85-ös főúton: a sofőr a helyszínen életét vesztette
A helyszínen életét vesztette a sofőr.
Baleset a Paksi Atomerőműnél: többen is megsérültek!
A rendőrség adott tájékoztatást a történtekről.
Kiderült a titok az Aldi pénztárosairól - ez minden egyes vásárlót érint!
Ez segít alacsonyan tartani az árakat.
Krausz Gábor fotóját máris egy társkeresőn látták viszont
A sztárt egy társkeresőn találták meg.
"41 éves vagyok, és hozzámentem a legjobb barátom iskolás fiához – ő 16 éves"
Legjobb barátja fiához ment feleségül egy 41 éves nő és állítja, ez legális.
Még csak 15 éves, de meseszép: Jázmin lehet Palvin Barbi utódja
Kifutóról álmodik.