Azt se tudta, hogy melyik bolygón tombolt, rombolt, lopott és garázdálkodott

Azt sem tudta, melyik bolygón van a férfi, amikor a kistarcsai járőr legszebb álmából ébresztette. Sok gond nem volt, csak egy idegen ház udvarán álló, idegen autó anyósülésén kucorogva szendergett, a másik ülésen pedig a kocsiból összelopott holmikkal tömött táska hevert – írta közleményében a rendőrség.

Egy kerepesi asszony hétfőn reggel lépett ki otthonából, pillanatokkal később pedig már a 112-t hívta. Először egyik autójának felkapcsolt világítása tűnt fel, bekukkantva azt látta, hiányzik a rádiós magnó, iratai, gyermeke mozgáskorlátozott igazolványa. A másik kocsiba pillantva meglátta a benne alvó, vadidegen férfit, mellette a megtömött táskát - azonnal rendőrt hívott.

A rendőr ébresztőt tartott, majd földre vitte az agresszíven ocsúdó és a meneküléssel próbálkozó férfit. Kérdéseire összefüggéstelenül, leginkább a „nem tudom”-mal felelt, gyakorlatilag azzal sem volt tisztában, hogy hol van és mi történik. A járőr megvilágosította a homályos részeket, majd lajstromozták táskája tartalmát: két rádiós magnó, forgalmi engedély, mozgáskorlátozott igazolvány, 260 forint, mobiltelefon töltők, telefontartó, üléshuzat, jégkaparó, üdítők, menetrögzítős visszapillantó tükör és kerti ledes lámpa. A zsákmány kb. 100 ezer forintot ért, a rongálása 40 ezres kárt okozott.


Előállítását kihallgatása követte. Beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint az előző estét ismerőseinél töltötte, ahol alkoholt fogyasztott. Vodkát kevert gyógyszerekkel, és a koktél elálmosította. Hogy hogyan került ismerőseitől a rendőri ébresztő helyszínére, nem emlékezett, de leszögezte, ő csak aludni akart valahol. A táskájába gyömöszölt zsákmányt pedig találta.

Nem sokkal később folytatólagos kihallgatása következett, miután erős volt a gyanú, hogy a településen további hat bűntettet követett el: egy csomag süteményt hóna alá rejtve, fizetés nélkül távozott egy boltból, kitépte egy elektromos kapu kábeleit, egy körbekerített telekre bemászva megrongált egy kisautót, egy utcán parkoló autóbusz kasszáját felfeszítve elvitte a váltópénzt, de a jegyeket és a bérleteket sem hagyta ott, ahogyan az utastérben talált gázolajat sem, amit néhány lépés után, következő helyszínén egyszerűen ott hagyott. Feltört egy kisteherautót, és egy keze ügyébe került porral oltóval betörte egy másik jármű ablakát. Tönkre tette egy közeli bisztró kamerarendszerét és külső klíma berendezését, majd egy közeli faházat feltörve szerszámgépeket vitt el. Lopásaival és rongálásaival több százezer forintos kárt okozott, mire megérkezett önkényesen választott alvóhelyére – részletezte a rendőrség.

Fotók: police.hu

A 21 éves, tápióbicskei K. Viktort őrizetbe vették, többrendbeli lopás bűntette kísérletének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.

2022. május 11. 06:49
Lepereghetett egy autós előtt élete filmje, egy pillanatra a madarak közé emelkedett - Videó
Brutális felvétel készült.
Félmeztelen holttestekre bukkantak a hatóságok, már azt is tudni, hogy kik lehetnek
A halál pontos okát hivatalosan azóta sem közölték.
Elszabadult a pokol egy menekültközpontban, az elmúlt évtizedek legsúlyosabb migránstragédiájaként tartják számon a történteket
Rengeteg halálos áldozata és 30 sérültje van az incidensnek.
Egy kézdivásárhelyi tinit odaadtak egy láda sörért az ördögnek, saját apja bűntudat nélkül a pokolba küldte
A napokban hoztak ítéletet az ügyben.
Vérre menő harc tört ki nyugdíjasok között a Lidlben, videón, ahogy egymást lökdösve izmoznak
Az akciós termékért taposták el egymást.
Nem a győzni akarás hajtja előre
Éjt nappallá téve próbálnak a Sztárban sztár versenyzői, vasárnap ugyanis ismét két produkcióval kell színpadra álln...
Tények teljes adás, 2023. március 31., péntek
EMBERÖLÉS - Mosolygott a letartóztatásán a férfi, aki a tizedik emeltről lökte ki a barátnőjét Győrben. A kétgyereke...
Minden titokra fény derül
Napról napra egyre nagyobb a feszültség Farkasligeten, Tamás nem nyugszik addig, amíg újabb bizonyítékot nem talál. ...
Kaszált a Panda
Egy pandajelmezbe bújt játékos vitte el a Zsákbamacska főnyereményét, a kilencmillió forint értékű autót. A bátor dö...
Orbán Viktor: A háborúpártiak veszélybe sodorták az egész Európai Uniót
Az európai emberek elindultak a béke irányába, azonban Európa vezetői továbbra is a háború pártján állnak – mondta p...
Meztelen sztárszínésznők és celebek, akik rengeteg pénzért vetkőztek - képek
Balázs Attila: A játékom a mai napig jó szinten van, de testileg egy kicsit leépültem
Tüntetésen követelték YouTube-csatornájuk helyreállítását a Pesti Srácok munkatársai
A reflux kezelése holisztikus megközelítést igényel
47 évesen meghalt a harmadik tag is az ismert zenekarból