Azt se tudta, hogy melyik bolygón tombolt, rombolt, lopott és garázdálkodott

Azt sem tudta, melyik bolygón van a férfi, amikor a kistarcsai járőr legszebb álmából ébresztette. Sok gond nem volt, csak egy idegen ház udvarán álló, idegen autó anyósülésén kucorogva szendergett, a másik ülésen pedig a kocsiból összelopott holmikkal tömött táska hevert – írta közleményében a rendőrség.

2022. május 11. 08:49

Egy kerepesi asszony hétfőn reggel lépett ki otthonából, pillanatokkal később pedig már a 112-t hívta. Először egyik autójának felkapcsolt világítása tűnt fel, bekukkantva azt látta, hiányzik a rádiós magnó, iratai, gyermeke mozgáskorlátozott igazolványa. A másik kocsiba pillantva meglátta a benne alvó, vadidegen férfit, mellette a megtömött táskát - azonnal rendőrt hívott.

A rendőr ébresztőt tartott, majd földre vitte az agresszíven ocsúdó és a meneküléssel próbálkozó férfit. Kérdéseire összefüggéstelenül, leginkább a „nem tudom”-mal felelt, gyakorlatilag azzal sem volt tisztában, hogy hol van és mi történik. A járőr megvilágosította a homályos részeket, majd lajstromozták táskája tartalmát: két rádiós magnó, forgalmi engedély, mozgáskorlátozott igazolvány, 260 forint, mobiltelefon töltők, telefontartó, üléshuzat, jégkaparó, üdítők, menetrögzítős visszapillantó tükör és kerti ledes lámpa. A zsákmány kb. 100 ezer forintot ért, a rongálása 40 ezres kárt okozott.


Előállítását kihallgatása követte. Beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint az előző estét ismerőseinél töltötte, ahol alkoholt fogyasztott. Vodkát kevert gyógyszerekkel, és a koktél elálmosította. Hogy hogyan került ismerőseitől a rendőri ébresztő helyszínére, nem emlékezett, de leszögezte, ő csak aludni akart valahol. A táskájába gyömöszölt zsákmányt pedig találta.

Nem sokkal később folytatólagos kihallgatása következett, miután erős volt a gyanú, hogy a településen további hat bűntettet követett el: egy csomag süteményt hóna alá rejtve, fizetés nélkül távozott egy boltból, kitépte egy elektromos kapu kábeleit, egy körbekerített telekre bemászva megrongált egy kisautót, egy utcán parkoló autóbusz kasszáját felfeszítve elvitte a váltópénzt, de a jegyeket és a bérleteket sem hagyta ott, ahogyan az utastérben talált gázolajat sem, amit néhány lépés után, következő helyszínén egyszerűen ott hagyott. Feltört egy kisteherautót, és egy keze ügyébe került porral oltóval betörte egy másik jármű ablakát. Tönkre tette egy közeli bisztró kamerarendszerét és külső klíma berendezését, majd egy közeli faházat feltörve szerszámgépeket vitt el. Lopásaival és rongálásaival több százezer forintos kárt okozott, mire megérkezett önkényesen választott alvóhelyére – részletezte a rendőrség.

Fotók: police.hu

A 21 éves, tápióbicskei K. Viktort őrizetbe vették, többrendbeli lopás bűntette kísérletének, lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság.

Gyermekpornót találtak a gyerekeket segítő szervezet alelnökénél
A humán szolgáltató nonprofit szervezet alelnökét kedden tartóztatták le.
Testbeszéd-szakértő elemezte ki Johnny Depp és ügyvédje kapcsolatát, fény derült a titokra
Johnny Depp elbűvölő ügyvédje, Camille Vasquez neve az elmúlt napokban vált közismertté, annak köszönhetően, hogy a ...
Brutális tempóval csapódott a közút moduljába - Fotók
Az autó körülbelül 150 kilométeres sebességgel csapódott az közút energiaelnyelő moduljába, majd beszorult alá.
Forró vízzel akarta kiűzni gyermekéből a démont a kegyetlen nő
Gyermekbántalmazással vádolják azt az arizonai anyát, aki úgy vélte, démon szállta meg kisfiát, ezért tragikus módsz...
Megölte anyósát, balesetnek próbálta beállítani
Balesetnek próbálta meg beállítani anyósa halálát egy tatabányai férfi, de nem tudott túljárni a rendőrök eszén. Mos...
Elsírta magát az orvosnál, csúnyán megbüntették
Pénzbüntetéssel sújtottak egy beteget, aki ritka betegsége miatt segítségért fordult orvosához. Drágán fizetett azér...
Az irigyeik azt hiszik, nem is dolgoznak
Az igazán gazdag családok ritkán engedik meg, hogy tévéstáb férkőzzön a magánéletükbe, bemutassa káprázatos otthonuk...
Tények teljes adás, 2022. május 20., péntek
GYÁSZ - Nyilatkozott a Tényeknek a csütörtöki kecskeméti horrorbaleset egyik áldozatának nővére. A férfinak négy gye...
Zámbó Krisztián megelégelte az egyedüllétet, kezébe vette az irányítást
Zámbó Jimmy fia nagyot csalódott.
Víz nélkül kell élnie kiütései miatt
Egy esti zuhanyzás is égő, elviselhetetlen tünetekkel járhat. Az ismert mondás, miszerint " Víz az élet forrása.", n...