Anonymus karácsonyi ajándéka

Hét üzleti egyeztetésről, mintegy tíz órányi vágatlan hanganyagot juttat el a rendőrségre Anonymus.

2021. december 21. 09:14

A kedd reggel közzétett videóban Anonymus maszkos alak azzal szeretne Boldog Karácsonyt kívánni Karácsony Gergelynek, hogy korábbi kérésének eleget téve elküldi a rendőrségnek a Városháza tervezett eladásáról szóló vágatlan hangfelvételeket, így a nyomozók munkáját a 7 tárgyalásról készült mintegy 10 órányi felvétel segíti majd.

„Zajlanak az események a főváros háza táján. Összecsapnak a legnagyobbak. Van, aki semmit nem ért, van, aki tagad és van, aki szerint csak egy kitalált történetről van szó. Ráadásul annyira bénán hazudnak. El kell keserítsem azonban a politikusokat, rosszul áll a szénájuk, a hatóságoknak ugyanis nem lesz nehéz dolguk. Pláne, hogy úgy döntöttem, segítek nekik egy kicsit, kapnak egy kis ajándékot a fa alá” – mondta Anonymus.

A főpolgármester korábban azt mondta, nincsen semmiféle ügy és azok a hangfelvételek, amelyeken a fővárosi ingatlanok eladásáról és jutalékos rendszerről hallani megvágottak és manipuláltak, így arra kérte Anonymust, hogy vágatlan hangfelvételekkel jöjjön elő, mert azokból kiderül az igazság.

„A mai napon a fővárosi ingatlanértékesítésekről szóló hét tárgyalás 10 órányi vágatlan hangfelvételét postázom a rendőrségnek. Szerintem nem lesz unalmas.” - hangzik Anonymus legújabb videójában. 

A Városháza-ügy még november elején robbant ki arra alapozva, hogy a fővárost vezető koalícióhoz köthető üzleti körök eladnák Budapest egyik legértékesebb épületét. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely először elhatárolódott, és minden ellene felhozott vádat tagadott, majd Anonymus olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra, amelyeken Gansperger Gyula, a Wallis volt vezérigazgatója, sőt, még egykori kollégája Bajnai Gordon is, aki az orosz befektetőket arról biztosította, hogy a Városháza eladó, de a választásokig nem szerencsés, ha az ügylet előkészületei kiszivárognak, valamint arról is beszélt, hogy „jutalékos rendszer” működik a fővárosi ingatlaneladásoknál, a volt baloldali miniszterelnök szerint viszont a felvételeket manipulálták. Gansperger és Bajnai olyannyira jól haladtak az egyeztetésekkel, hogy egy alkalommal maga a fővárosi vagyonkezelő első embere Barts Balázs is fogadta az üzletembereket a szervezet Attila úti székházában.

Ezen a találkozón volt jelen Bodnár Dezső, aki Gansperger és Bajnai Gordon kollégája volt a wallisnál, majd a fővárosi vizsgálóbizottság előtt megerősítette, hogy valóban el akarták adni az épületet, méghozzá úgy, hogy arról Karácsony Gergelynek is tudomása volt, sőt 10 százalékos jutalék ütötte volna a markát.

Időközben kiderült az is, hogy Berki Zsolton keresztül olasz befektetői köröknek is felajánlották a Városháza megvásárlásának lehetőségét.

A rendőrség már befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

Márki-Zay ötlete az egészségügy magánosítására: Indiába küldené szemműtétre a magyarokat
Újabb ötlete derült ki Márki-Zay Péternek az egészségügy magánosításáról. Amerikai mintára Indiába küldené szemműtét...
G.w.M végre megszólalt
A rapper erős hangvételű írásában árulta el, hogy eddig miért hallgatott a botránnyal kapcsolatban.
Ájultra verte a buszsofőrt a brutális férfi
Egy budapesti buszsofőrt tavaly februárban életveszélyesen bántalmazó férfi ellen emelt vádat a Fővárosi Főügyészség...
90 nyugtatót vett be, kitartó csapatmunkának köszönheti az életét
A 61 éves nőre csak alapos nyomozómunka után bukkantak rá a rendőrök, ugyanis a segélykérő szinte semmilyen informác...
Karácsonyék több külföldi vevőnek is el akarták adni a Városházát
Orosz, olasz és amerikai befektetőknek is eladták volna a budapesti Városházát Karácsonyék, azonban a szóba került ü...
Figyelmeztet a NAV, nagyon ajánlott résen lenni
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy közleményben hívta fel az emberek figyelmét.
Tények reggel teljes adás, 2022. január 21., péntek
TRAGÉDIA - Nyomoz a rendőrség a hatéves kisfiú halála ügyében, a gyerek egy újpesti iskolában mogyorótortát evett, k...
Tények délben teljes adás, 2022. január 21., péntek
HALÁLOS - Saját házában égett halálra egy férfi Mándokon. A ház egy felborult gyertya miatt gyulladhatott ki. Ecsege...
Rejtélyes baleset: halálra fagyott alkalmazottakat találtak egy vállalat hűtőkamrájában
A holtan talált villanyszerelő és a biztonsági őr egyelőre ismeretlen okból tartózkodott a helyiségben.
Többórás napsütés, néhol hózáporok
időjárás-jelentés, 2022. január 21., péntek, dél