Anonymus karácsonyi ajándéka

Hét üzleti egyeztetésről, mintegy tíz órányi vágatlan hanganyagot juttat el a rendőrségre Anonymus.

2021. december 21. 08:14

A kedd reggel közzétett videóban Anonymus maszkos alak azzal szeretne Boldog Karácsonyt kívánni Karácsony Gergelynek, hogy korábbi kérésének eleget téve elküldi a rendőrségnek a Városháza tervezett eladásáról szóló vágatlan hangfelvételeket, így a nyomozók munkáját a 7 tárgyalásról készült mintegy 10 órányi felvétel segíti majd.

„Zajlanak az események a főváros háza táján. Összecsapnak a legnagyobbak. Van, aki semmit nem ért, van, aki tagad és van, aki szerint csak egy kitalált történetről van szó. Ráadásul annyira bénán hazudnak. El kell keserítsem azonban a politikusokat, rosszul áll a szénájuk, a hatóságoknak ugyanis nem lesz nehéz dolguk. Pláne, hogy úgy döntöttem, segítek nekik egy kicsit, kapnak egy kis ajándékot a fa alá” – mondta Anonymus.

A főpolgármester korábban azt mondta, nincsen semmiféle ügy és azok a hangfelvételek, amelyeken a fővárosi ingatlanok eladásáról és jutalékos rendszerről hallani megvágottak és manipuláltak, így arra kérte Anonymust, hogy vágatlan hangfelvételekkel jöjjön elő, mert azokból kiderül az igazság.

„A mai napon a fővárosi ingatlanértékesítésekről szóló hét tárgyalás 10 órányi vágatlan hangfelvételét postázom a rendőrségnek. Szerintem nem lesz unalmas.” - hangzik Anonymus legújabb videójában. 

A Városháza-ügy még november elején robbant ki arra alapozva, hogy a fővárost vezető koalícióhoz köthető üzleti körök eladnák Budapest egyik legértékesebb épületét. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely először elhatárolódott, és minden ellene felhozott vádat tagadott, majd Anonymus olyan hangfelvételeket hozott nyilvánosságra, amelyeken Gansperger Gyula, a Wallis volt vezérigazgatója, sőt, még egykori kollégája Bajnai Gordon is, aki az orosz befektetőket arról biztosította, hogy a Városháza eladó, de a választásokig nem szerencsés, ha az ügylet előkészületei kiszivárognak, valamint arról is beszélt, hogy „jutalékos rendszer” működik a fővárosi ingatlaneladásoknál, a volt baloldali miniszterelnök szerint viszont a felvételeket manipulálták. Gansperger és Bajnai olyannyira jól haladtak az egyeztetésekkel, hogy egy alkalommal maga a fővárosi vagyonkezelő első embere Barts Balázs is fogadta az üzletembereket a szervezet Attila úti székházában.

Ezen a találkozón volt jelen Bodnár Dezső, aki Gansperger és Bajnai Gordon kollégája volt a wallisnál, majd a fővárosi vizsgálóbizottság előtt megerősítette, hogy valóban el akarták adni az épületet, méghozzá úgy, hogy arról Karácsony Gergelynek is tudomása volt, sőt 10 százalékos jutalék ütötte volna a markát.

Időközben kiderült az is, hogy Berki Zsolton keresztül olasz befektetői köröknek is felajánlották a Városháza megvásárlásának lehetőségét.

A rendőrség már befolyással üzérkedés, csalás, vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés elkövetésének gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

Szívszaggató ahogyan gyászol egy vámospércsi kutya - videó
Nem mozdul gazdája sírja mellől egy hűséges kutya a vámospércsi temetőben.
Összekötött végtagokkal vágtak falhoz szülei egy 3 éves kislányt, meghalt
A folyamatosan kínzott gyermek agyműködése leállt, belehalt sérüléseibe.
Filmbe illő rendőri akciót vett fel az érdi busz kamerája - videó
Békésen zötykölődött a sárga autóbusz a minap Érden, aztán olyan történt, mint az akciófilmekben.
Azt hiszi, már mindent látott? Nézze meg, miben koncertezett Majka!
A különleges pillanatot közösségi oldalán tette közzé.
Kétszer gázolt el egy férfit a 61 éves autós, majd kiszállt és megtaposta a fejét
Egy szemtanú segített elkapni a gyilkost.
Ilyen időjárásra készüljünk a következő napokban
Folytatódik a következő napokban a meleg, napsütéses, jellemzően száraz idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szo...
Meleg léghullámok érkeznek
időjárás-jelentés, 2022. augusztus 14., vasárnap
Már látogathatók az újszülött tigrisek
A látogatók kedvencei lettek pillanatok alatt az újszülött tigrisek a zalaegerszegi Csács-hegyi állatkertben. A köly...
Anyára és kisgyerekére gyújtotta rá a házat két férfi Véménden
Molotov-koktélokat dobtak a házukra.
Rekordsúlyú pontyot fogtak a Tiszából
Rekordsúlyú, csaknem 22 kilós pontyot sikerült kifognia egy fiatal horgásznak Tiszatarjánnál. A hal kifárasztása hos...